TRANSIRA

Despre transportul public din Romania si din lume
It is currently Wed 24 Jan 2018 15:01

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 28 Apr 2017 15:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
Reluare legătură feroviară Grădiștea-Giurgiu

6 trenuri Regio, tip Săgeata Albastră, vor asigura zilnic transportul pasagerilor pe ruta Grădiştea – Giurgiu și retur, 3 trenuri pe direcţia dus şi 3 trenuri pe retur. Traseul are prevăzute opt opriri iar distanța parcursă este de aproximativ 1 oră și 20 de minute.

Graficul de circulație este realizat astfel încât intervalele orare să răspundă nevoii de mobilitate a localnicilor.


Attachments:
Tren Gradistea-Giurgiu (1).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (1).jpg [ 280.77 KiB | Viewed 710 times ]
Tren Gradistea-Giurgiu (2).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (2).jpg [ 78.48 KiB | Viewed 710 times ]
Tren Gradistea-Giurgiu (3).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (3).jpg [ 94.02 KiB | Viewed 710 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 09 May 2017 08:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
CFR Călători informează că în perioada 2 iunie - 2 octombrie a.c., pasagerii vor avea legături directe de la București către Salonic, Halkali/Istanbul, Sofia și retur.

Pasagerii își pot rezeva deja bilete la aceste trenuri.

Trenul către Turcia va circula zilnic și va avea în compunere un vagon cușetă și un vagon de dormit.

O călătorie dus către Halkali/Istanbul costă aproximativ 49 euro la vagon cușetă cu 6 locuri , 54 euro la vagon cușetă cu 4 locuri și aproximativ 62 euro la vagon de dormit cu 3 paturi.

Și în acest an, pasagerii care doresc să ajungă cu trenul în Grecia, vor putea călători între București Nord – Salonic și retur, o dată pe săptămână,cu plecare vinerea din Bucureşti și întoarcere din Salonic duminica.

Un bilet pentru o călătorie dus, Bucureşti – Salonic, costă aproximativ 45 euro la vagon clasa a 2-a, 56 euro la vagon cuşetă de 6 locuri, 62 euro la vagon cuşetă de 4 locuri şi 64 euro la vagon de dormit cu 3 locuri.

Trenul spre Sofia va circula zilnic, un bilet pentru o călătorie dus costă aproximativ 30 euro la clasa a 2-a.


Attachments:
oferta tren Grecia.jpg
oferta tren Grecia.jpg [ 194.66 KiB | Viewed 677 times ]
oferta tren Turcia.jpg
oferta tren Turcia.jpg [ 263.03 KiB | Viewed 672 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Mon 26 Jun 2017 13:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
Quote:
Biletul de tren Cernăuţi-Suceava va costa aproximativ 5 euro

Președintele Consiliului Regional Cernăuți Ivan Muntean și omologul său român Gheorghe Flutur, precum și reprezentanții căilor ferate din Ucraina și România, au discutat în cadrul unei întâlniri ce s-a desfășurat la 21 iunie curent în Vadu Siret, noi detalii importante despre cursa feroviara Cernăuți-Suceava.

S-a convenit ca prețul unui bilet să fie de aproximativ 5 euro, iar călătoria între cele două oraș va presupune o transbordare în Vadu Siret din cauza incompatibilității de ecartament.

În același timp oficialii bucovineni au vorbit despre iniţierea unor discuţii cu firmele de turism pentru organizarea de excursii la obiectivele turistice din cele două zone, pentru a încuraja creşterea numărului de turişti.

„Singura problemă va fi durata de timp care va fi petrecută în vamă, însă aici trebuie să se ţină cont de confortul călătorilor. Timpul de aşteptare trebuie să fie cât mai redus, respectând regulile internaţionale de trecere a frontierei, astfel încât călătorii să nu piardă mult timp în vamă şi mai degrabă să-l folosească pentru a vizita cele două zone, Suceava şi Cernăuţi” a precizat președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Peste o săptămână, se va organiza o întâlnire a reprezentanților vămilor și ai poliției de frontieră din cele două regiuni privind procedurile de vamă şi control.


http://lyberti.com/tren-cernauti-suceava/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sat 23 Sep 2017 14:32 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
Il sustinem si noi pe Iosif Szentes.


Attachments:
Sustinere pt. Szentes.jpg
Sustinere pt. Szentes.jpg [ 230.54 KiB | Viewed 503 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 25 Oct 2017 09:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
Putorile incompetente trebuie sa dispara! De pe la Regionale, de pe la Serviciul "Mers de Tren"...

Ministrul Transportuilor, Felix Stroe, a decis schimbarea din funcţie a directorului CFR SA, Marius Chiper, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră

“Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (...) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, este nevoie de punctualitate în circulaţia trenurilor, el menţionând că demiterea directorului Marius Chiper va reprezenta un semnal de avertisment "foarte serios" că astfel de probleme "nu vor mai fi tolerate".

Decizia de astăzi a apărut şi ca urmare a analizei efectuate de către ministrul Transporturilor, Felix Stroe, încă de la preluarea mandatului. În urma analizei activităţii a reieşit proasta administrare şi gestionare a reţelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate şi neanunţate la timp călătorilor, dar şi a situaţiei din cadrul CFR Infrastructură. “Calea ferată trebuie revitalizată. Nu tolerez întârzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR şi lipsa de respect faţă de călători. Decizia schimbării conducerii CFR Infrastructură vreau să fie un prim semnal că lucrurile nu mai pot continua în aceasta manieră. Funcţionarii sunt în slujba cetăţenilor şi nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunţa. CFR era considerată, pe vremuri, a doua armată a ţării şi aş vrea sa îi readuc faima de odinioară”, a declarat ministrul Felix Stroe. Marius Marian Chiper este director interimar din 2015.

Ieri, ministrul Transporturilor, nemulţumit de modul de administrare şi de întreţinere al Gării de Nord, a dispus demiterea şefului Regionalei de Căi Ferate Bucureşti, Laurenţiu Maraloi, şi a directorul Gării de Nord. Mihai Cândea.


http://www.capital.ro/seful-cfr-sa-a-fo ... s-min.html


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 07 Nov 2017 11:27 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 8016
Pe site-ul C.N.C.F. ,,C.F.R." S.A. sunt afişate Buletinele de Avizare a Restricţiilor: http://www.cfr.ro/index.php/component/c ... restrictii


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Thu 30 Nov 2017 12:28 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
Quote:
Începând cu data de 10 decembrie 2017, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de trenuri, există o modificare a circulaţiei trenului internaţional IR-472 (şi 473) “Ister”, Bucureşti Nord – Budapesta şi retur, în sensul că noua rută va fi Bucureşti Nord – Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur.

Modificarea rutei actuale, Bucureşti Nord – Braşov – Sighişoara – Mediaş – Blaj – Alba Iulia – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, înseamnă anularea oricărei legături internaţionale directe a 4 municipii cu potenţial turistic (Sighişoara, Mediaş, Blaj, Alba Iulia), în care trăiesc etnici maghiari şi germani, deci tren cu importanţă mare pt. zona Mureş – Sibiu – Alba, dar şi pt. Ungaria, Austria, Germania, etc.

Înţelegem că la ora actuală sunt înregistrate întârzieri pe magistrala 300, între Sighişoara şi Alba Iulia şi că în viitor vor fi demarate lucrări de modernizare pe tronsonul Sighişoara – Braşov, dar călătorii nu au nici o vină, anularea actualei rute a acestui tren fiind o măsură injustă.

În plus, modificarea rutei actuale a trenului “Ister” este şi deficitară din punct de vedere economic, deoarece acest tren are plecare din Bucureşti Nord la ora 17:45, în timp ce trenul internaţional IR-346 pleacă din Bucureşti la ora 14, deci două trenuri ce practic se dublează pe ruta Bucureşti Nord – Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta (şi retur). Amintim că există şi perechea de trenuri IR-74, IR-75 Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, deci 3 trenuri prin Făgăraş - Sibiu şi nici unul prin Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia.

Având în vedere cele expuse anterior vă rugăm să asiguraţi menţinerea rutei actuale, Bucureşti Nord – Braşov – Sighişoara – Mediaş – Blaj – Alba Iulia – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, a trenurilor “Ister” (sau, eventual, să se realizeze ataşarea unor vagoane de la Sighişoara – Mediaş – Blaj, la Vinţu de Jos, dacă trenurile “Ister” vor circula prin Sibiu).


Attachments:
ARCAS 947.pdf [40.72 KiB]
Downloaded 14 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 10 Jan 2018 07:55 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 44953
De maine, trenurile IR 366 / 367 "HARGHITA" vor circula din nou (cum e firesc) prin Targu Mures.


Attachments:
IR Harghita.jpg
IR Harghita.jpg [ 145.2 KiB | Viewed 108 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 98 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group