TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Fri 05 Mar 2021 15:59

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 117 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 28 Apr 2017 15:02 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Reluare legătură feroviară Grădiștea-Giurgiu

6 trenuri Regio, tip Săgeata Albastră, vor asigura zilnic transportul pasagerilor pe ruta Grădiştea – Giurgiu și retur, 3 trenuri pe direcţia dus şi 3 trenuri pe retur. Traseul are prevăzute opt opriri iar distanța parcursă este de aproximativ 1 oră și 20 de minute.

Graficul de circulație este realizat astfel încât intervalele orare să răspundă nevoii de mobilitate a localnicilor.


Attachments:
Tren Gradistea-Giurgiu (1).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (1).jpg [ 280.77 KiB | Viewed 4979 times ]
Tren Gradistea-Giurgiu (2).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (2).jpg [ 78.48 KiB | Viewed 4979 times ]
Tren Gradistea-Giurgiu (3).jpg
Tren Gradistea-Giurgiu (3).jpg [ 94.02 KiB | Viewed 4979 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 09 May 2017 08:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători informează că în perioada 2 iunie - 2 octombrie a.c., pasagerii vor avea legături directe de la București către Salonic, Halkali/Istanbul, Sofia și retur.

Pasagerii își pot rezeva deja bilete la aceste trenuri.

Trenul către Turcia va circula zilnic și va avea în compunere un vagon cușetă și un vagon de dormit.

O călătorie dus către Halkali/Istanbul costă aproximativ 49 euro la vagon cușetă cu 6 locuri , 54 euro la vagon cușetă cu 4 locuri și aproximativ 62 euro la vagon de dormit cu 3 paturi.

Și în acest an, pasagerii care doresc să ajungă cu trenul în Grecia, vor putea călători între București Nord – Salonic și retur, o dată pe săptămână,cu plecare vinerea din Bucureşti și întoarcere din Salonic duminica.

Un bilet pentru o călătorie dus, Bucureşti – Salonic, costă aproximativ 45 euro la vagon clasa a 2-a, 56 euro la vagon cuşetă de 6 locuri, 62 euro la vagon cuşetă de 4 locuri şi 64 euro la vagon de dormit cu 3 locuri.

Trenul spre Sofia va circula zilnic, un bilet pentru o călătorie dus costă aproximativ 30 euro la clasa a 2-a.


Attachments:
oferta tren Grecia.jpg
oferta tren Grecia.jpg [ 194.66 KiB | Viewed 4946 times ]
oferta tren Turcia.jpg
oferta tren Turcia.jpg [ 263.03 KiB | Viewed 4941 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Mon 26 Jun 2017 13:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Quote:
Biletul de tren Cernăuţi-Suceava va costa aproximativ 5 euro

Președintele Consiliului Regional Cernăuți Ivan Muntean și omologul său român Gheorghe Flutur, precum și reprezentanții căilor ferate din Ucraina și România, au discutat în cadrul unei întâlniri ce s-a desfășurat la 21 iunie curent în Vadu Siret, noi detalii importante despre cursa feroviara Cernăuți-Suceava.

S-a convenit ca prețul unui bilet să fie de aproximativ 5 euro, iar călătoria între cele două oraș va presupune o transbordare în Vadu Siret din cauza incompatibilității de ecartament.

În același timp oficialii bucovineni au vorbit despre iniţierea unor discuţii cu firmele de turism pentru organizarea de excursii la obiectivele turistice din cele două zone, pentru a încuraja creşterea numărului de turişti.

„Singura problemă va fi durata de timp care va fi petrecută în vamă, însă aici trebuie să se ţină cont de confortul călătorilor. Timpul de aşteptare trebuie să fie cât mai redus, respectând regulile internaţionale de trecere a frontierei, astfel încât călătorii să nu piardă mult timp în vamă şi mai degrabă să-l folosească pentru a vizita cele două zone, Suceava şi Cernăuţi” a precizat președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Peste o săptămână, se va organiza o întâlnire a reprezentanților vămilor și ai poliției de frontieră din cele două regiuni privind procedurile de vamă şi control.


http://lyberti.com/tren-cernauti-suceava/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 25 Oct 2017 09:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Putorile incompetente trebuie sa dispara! De pe la Regionale, de pe la Serviciul "Mers de Tren"...

Ministrul Transportuilor, Felix Stroe, a decis schimbarea din funcţie a directorului CFR SA, Marius Chiper, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră

“Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (...) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, este nevoie de punctualitate în circulaţia trenurilor, el menţionând că demiterea directorului Marius Chiper va reprezenta un semnal de avertisment "foarte serios" că astfel de probleme "nu vor mai fi tolerate".

Decizia de astăzi a apărut şi ca urmare a analizei efectuate de către ministrul Transporturilor, Felix Stroe, încă de la preluarea mandatului. În urma analizei activităţii a reieşit proasta administrare şi gestionare a reţelei de cale ferată, a întârzierilor nejustificate şi neanunţate la timp călătorilor, dar şi a situaţiei din cadrul CFR Infrastructură. “Calea ferată trebuie revitalizată. Nu tolerez întârzierile nejustificate, proasta gestionare a infrastructurii CFR şi lipsa de respect faţă de călători. Decizia schimbării conducerii CFR Infrastructură vreau să fie un prim semnal că lucrurile nu mai pot continua în aceasta manieră. Funcţionarii sunt în slujba cetăţenilor şi nu invers, acesta este un crez la care nu voi renunţa. CFR era considerată, pe vremuri, a doua armată a ţării şi aş vrea sa îi readuc faima de odinioară”, a declarat ministrul Felix Stroe. Marius Marian Chiper este director interimar din 2015.

Ieri, ministrul Transporturilor, nemulţumit de modul de administrare şi de întreţinere al Gării de Nord, a dispus demiterea şefului Regionalei de Căi Ferate Bucureşti, Laurenţiu Maraloi, şi a directorul Gării de Nord. Mihai Cândea.


http://www.capital.ro/seful-cfr-sa-a-fo ... s-min.html


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 07 Nov 2017 11:27 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7820
Pe site-ul C.N.C.F. ,,C.F.R." S.A. sunt afişate Buletinele de Avizare a Restricţiilor: http://www.cfr.ro/index.php/component/c ... restrictii


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Thu 30 Nov 2017 12:28 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Quote:
Începând cu data de 10 decembrie 2017, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de trenuri, există o modificare a circulaţiei trenului internaţional IR-472 (şi 473) “Ister”, Bucureşti Nord – Budapesta şi retur, în sensul că noua rută va fi Bucureşti Nord – Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur.

Modificarea rutei actuale, Bucureşti Nord – Braşov – Sighişoara – Mediaş – Blaj – Alba Iulia – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, înseamnă anularea oricărei legături internaţionale directe a 4 municipii cu potenţial turistic (Sighişoara, Mediaş, Blaj, Alba Iulia), în care trăiesc etnici maghiari şi germani, deci tren cu importanţă mare pt. zona Mureş – Sibiu – Alba, dar şi pt. Ungaria, Austria, Germania, etc.

Înţelegem că la ora actuală sunt înregistrate întârzieri pe magistrala 300, între Sighişoara şi Alba Iulia şi că în viitor vor fi demarate lucrări de modernizare pe tronsonul Sighişoara – Braşov, dar călătorii nu au nici o vină, anularea actualei rute a acestui tren fiind o măsură injustă.

În plus, modificarea rutei actuale a trenului “Ister” este şi deficitară din punct de vedere economic, deoarece acest tren are plecare din Bucureşti Nord la ora 17:45, în timp ce trenul internaţional IR-346 pleacă din Bucureşti la ora 14, deci două trenuri ce practic se dublează pe ruta Bucureşti Nord – Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta (şi retur). Amintim că există şi perechea de trenuri IR-74, IR-75 Braşov – Făgăraş – Sibiu – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, deci 3 trenuri prin Făgăraş - Sibiu şi nici unul prin Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia.

Având în vedere cele expuse anterior vă rugăm să asiguraţi menţinerea rutei actuale, Bucureşti Nord – Braşov – Sighişoara – Mediaş – Blaj – Alba Iulia – Vinţu de Jos – Arad – Budapesta şi retur, a trenurilor “Ister” (sau, eventual, să se realizeze ataşarea unor vagoane de la Sighişoara – Mediaş – Blaj, la Vinţu de Jos, dacă trenurile “Ister” vor circula prin Sibiu).


Later edit: in atasament raspunsul intarziat, tipic romanesc: imbracam in cuvinte fade nepasarea si incompetenta!


Attachments:
ARCAS 947.pdf [40.72 KiB]
Downloaded 128 times
R 27 11 ARCAS 947.pdf [766.34 KiB]
Downloaded 112 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 10 Jan 2018 07:55 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
De maine, trenurile IR 366 / 367 "HARGHITA" vor circula din nou (cum e firesc) prin Targu Mures.


Attachments:
IR Harghita.jpg
IR Harghita.jpg [ 145.2 KiB | Viewed 4378 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 07 Feb 2018 19:52 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Calatori se retrage...

Modificari in circulatia trenurilor de calatori din planul de mers 2017/2018, incepand cu 1.03.2018

Galati

Tren R 5113 Buzau-Marasesti permanent
Tren R 7371 Faurei-Galati in zilele de sambata si duminica
Tren R 7378 Braila-Galati in zilele de sambata
Tren R 7574 Galati-Marasesti in zilele de sambata

Iasi

Tren R 6510 Iasi-Ungheni Prut se anuleaza permanent
Tren R 6409 Ungheni Prut-Iasi se anuleaza permanent
Tren R 5402 Bacau-Marasesti se anuleaza permanent
Tren R 5403 Marasesti-Bacau se anuleaza permanent
Tren R 5471 Bacau-Bicaz se anuleaza in relatia PiatraNeamt-Bicaz in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (va circula in relatia Bacau-Piatra Neamt cu alt numar)
Tren R 5472 Bicaz-Bacau se anuleaza in relatia Bicaz-Piatra Neamt in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (va circula in relatia Piatra Neamt-Bacau cu alt numar)
Tren R 5473 Bicaz-Bacau se anuleaza in relatia Bicaz-Piatra Neamt in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (va circula in relatia Bacau-Piatra Neamt cu alt numar)
Tren R 5474 Bicaz-Bacau se anuleaza in relatia Piatra Neamt-Bacau in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale (va circula in relatia Piatra Neamt-Bacau cu alt numar)
Tren R 5721 Suceava-Campulung Moldovenesc se anuleaza in zilele de sambata si duminica
Tren R 5722 Campulung Moldovenesc-Suceava se anuleaza in zilele de sambata si duminica
Tren R 5723 Suceava-Campulung se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 5720 Campulung Moldovenesc-Suceava se anuleaza in zilele de duminica

Timisoara

Tren R 2141 Simeria-Hunedoara permanent
Tren R 2142 Hunedoara-Simeria permanent
Tren R 2143 Simeria-Hunedoara permanent
Tren R 2144 Hunedoara-Simeria permanent
Tren R 2145 Simeria-Hunedoara permanent
Tren R 2146 Hunedoara-Simeria permanent
Tren R 2306 Simeria-Teius permanent
Tren R 2343 Teius-Savarsin permanent

Craiova

Tren R 9487 Slatina-Piatra Olt se anuleaza permanent
Tren R 9484 Piatra Olt-Slatina se anuleaza permanent
Tren R 9489 Slatina-Piatra Olt se anuleaza permanent
Tren R 2457 Babeni-Calimanesti se anuleaza permanent
Tren R 2346 Calimanesti-Ramnicu Valcea se anuleaza permanent
Tren R 9510 Filiasi-Craiova se anuleaza permanent
Tren R 9384 Craiova-Caracal se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 9389 Caracal-Craiova se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 9055 Rosiori Nord-Turnu Magurele se anuleaza in zilele de duminica
Tren R 9056 in relatia Turnu Magurele-Rosiori Nord se anuleaza in zilele de duminica

Brasov

Tren R 3516 Medias-Sighisoara permanent
Tren R 3538 Sighisoara-Brasov permanent

Cluj

Tren R 3978 Cluj Napoca-Campia Turzii se anuleaza permanent
Tren R 3079 Campia Turzii-Cluj Napoca se anuleaza permanent
Tren R 3090 Cluj Napoca-Razboieni se anuleaza permanent
Tren R 3081 Razboieni-Cluj Napoca se anuleaza permanent
Tren R 4652 Sighetul Marmatiei-Viseul de Jos se anuleaza permanent
Tren R 4231 Viseul de Jos-Sighetul Marmatiei se anuleaza permanent
Tren R 11402 Sighetul Marmatiei-Cluj Napoca se anuleaza permanent
Tren R 4315 Satu Mare-Baia Mare se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 4316 Baia Mare-Satu Mare se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 4405 Satu Mare-Halmeu se anuleaza in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale
Tren R 4406 Halmeu-Satu Mare se anuleaza in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale
Tren R 4070 Jibou-Zalau se anuleaza in zilele de duminica
Tren R 4365 Zalau-Jibou se anuleaza in zilele de duminica
Tren R 3629 Cluj Napoca-Poieni se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 3630 Poeni-Cluj Napoca se anuleaza in zilele de sambata
Tren R 4134 Sighetu Marmatiei-Viseul de Jos se anuleaza in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale

Incepand cu data de 1.03.2018 se anuleaza urmatoarele trenuri:

Bucuresti

Tren R 9449, 9441, 9442, 9443, 9445, 9446, 9447, 9448, 9449, 9450 in relatia Targoviste-Pietrosita si retur se anuleaza permanent

Craiova

Tren R 9055, 9056 in relatia Rosiori Nord-Turnu Magurele si retur se anuleaza permanent
Tren R 9377, 9369 in relatia Alexandria-Zimnicea si retur se anuleaza permanent
Tren R 9368, 9372, 9367 in relatia Rosiori Nord-Zimnicea si retur se anuleaza permanent
Tren R 9530, 9531, 9532, 9533 in relatia Pitesti-Curtea de Arges si retur se anuleaza permanent

Brasov

Tren R 2491, 2492, 2493, 2494 in relatia Teius-Cugir se anuleaza permanent

Timisoara

Tren R 2230, 2231, 2233, 2234, 2236 2237, 2239 in relatia Timisoara Nord-Remetea Mica si retur se anuleaza in relatia Giarmata H.M.-Remetea Mica si vor circula in relatia Timisoara nord-Giarmata H.M.
Tren R 2232, 2235 in relatia Remetea Mica-Radna si retur se anuleaza permanent

Iasi

Tren R 5520, 5522, 5525, 5526, 5527, 5530, 5531 Targu Neamt-Pascani si retur se anuleaza permanent
Tren R 5532, 5533 Targu Neamt-Pascani si retur vor circula permanent


https://www.bzi.ro/cfr-desfiinteaza-97- ... ate-639429


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 02 Mar 2018 15:19 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători informează că începând cu data de 1 martie, vor interveni mai multe modificări în circulaţia trenurilor.

Întrucât CFR SA a declarat secția Simeria – Glogovăț ca infrastructură cu capacitate saturată, este necesară anularea următoarelor trenuri:

-Tren R 2306, Simeria – Teiuș.

-Tren R 2343, Teiuș – Săvârșin.

-Tren R 2701, Petroșani – Deva, se anulează pe distanța Simeria- Deva.

-Tren R 2344, Deva – Simeria.

-Tren R 2713, Petroșani – Deva se anulează pe distanța Simeria – Deva

-Tren R 2038, Cluj Napoca – Deva, se anulează pe distanta Simeria – Deva.

-Tren R 2039, Deva – Cluj Napoca, se anulează pe distanța Deva – Simeria.

-Tren IR 1839, Simeria – Deva.

-Tren IR 1824, Deva – București Nord, se anulează pe distanța Deva – Simeria.

-Trenul 2348 Deva-Simeria.

Pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de pe secţiile Simeria – Deva și Deva – Mintia, următoarele trenuri vor circula cu orar modificat:

începând cu data de 01 martie 2018

-trenul IR 74, Braşov (plecare 05.32) – Sibiu – Simeria – Curtici (sosire 14.33/plecare 14.58) – Lokoshaza, va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Ilteu.

-trenul IR 75, Lokoshaza – Curtici (13.50/plecare 14.20) – Simeria – Sibiu – Braşov (sosire 23.17), va circula cu orar modificat pe distanța Mintia – Orăştie.

-trenul IR 347, Lokoshaza- Curtici (sosire 03.49/plecare 04.19) – Simeria -Sibiu- Braşov -Bucureşti Nord (sosire 16.05), va circula cu orar modificat pe distanța Mintia – Şibot.

-trenul IR 1812, Timişoara Nord (plecare 16.00) – Buziaş – Lugoj- Margina – Ilia – Simeria -Sibiu (sosire 22.37), va circula cu orar modificat pe distanța Mintia – Aurel Vlaicu.

-trenul IR 1818, Timişoara Nord (plecare 06.27) – Buziaş – Lugoj- Margina – Ilia – Simeria – Teiuş – Războieni – Targu Mures (sosire 13.55), va circula cu orar modificat pe distanța Faget – Orăştie.

-trenul IR 1819, Targu Mures (plecare 16.07) – Războieni – Teiuş -Simeria – Ilia – Margina – Lugoj – Buziaş – Timişoara Nord (sosire 23.51), va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Timişoara Nord.

-trenul IR 1824, Deva – Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Deva-Simeria şi circulă conform graficului pe ruta Simeria (plecare 07.28) – Târgu Jiu – FilIaşi – Craiova – Bucureşti Nord (sosire 15.43).

-trenul IR 1836, Cluj Napoca (plecare 07.00) – Războieni – Teiuş – Simeria – Livezeni – Târgu Jiu – Carbunesti – FilIaşi – Craiova – Bucureşti Nord, va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Simeria (sosire 20.48).

trenul IR 1839 (ramură de la tren 1835) Simeria – Deva se anulează.

începand cu data de 01/02 martie

-trenul IR 346, Bucureşti Nord (plecare 14.00) – Braşov – Simeria – Curtici (sosire 01.40/ plecare ora 02.10) – Lokoshaza, va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Curtici.

-trenul IR 472, Bucureşti Nord (plecare 17.45) – Braşov – Simeria – Curtici (sosire 05.24 /plecare 05.59)- Lokoshaza, va circula cu orar modificat pe distanța Aurel Vlaicu – Ilia.

-trenul IR 473, Lokoshaza – Curtici (sosire 00.01/plecare 0.31) – Simeria -Sibiu – Braşov -Bucureşti Nord (sosire 12.05), va circula cu orar modificat pe distanța Mintia – Şibot.

-trenul IR 1765, Iaşi (plecare 15.20) – Cluj Napoca – Teiuş – Arad – Timişoara Nord (sosire 29). va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Ilia.

-trenul IR 1766, Timişoara Nord (plecare 13.35) – Arad – Simeria – Teiuş – Cluj Napoca – Iaşi (sosire 07.54), va circula cu orar modificat

-trenul IR 1837, Iaşi (plecare 18.10) – Cluj Napoca – Războieni – Teiuş – Simeria – Ilia – Margina – Lugoj – Buziaş – Timişoara Nord (sosire 11.55), va circula cu orar modificat pe distanța Simeria- Timişoara Nord.

-trenul IR 1838, Timişoara Nord (plecare 17.36) – Buziaş- Lugoj – Margina – Ilia – Simeria – Teiuş – Războieni- Cluj Napoca – Iaşi (sosire 10.27), va circula cu orar modificat pe distanța Ilia – Orăştie.

începand cu data de 01/02 martie 2018 (fără perioadele 27/28.04-01/02.05.2018, 25/26-29/30.05.2018 si 9/10.06- 9/10.09.2018)

-trenul IR 1821, Constanţa (plecare 20.50) – Bucureşti Nord- Craiova – Filiaşi – Livezeni – Simeria -Arad (sosire 05), va circula cu orar modificat pe distanța Simeria – Ilia. In perioadele 27/28.04-01/02.05.2018, 25/26-29/30.05.2018 si 9/10.06- 9/10.09.2018, trenul 1921, Mangalia (plecare 19.00)- Constanţa- Bucureşti Nord – Craiova – Filiaşi – Livezeni – Simeria -Arad (sosire 11.05), va circula cu orar modificat pe distanța Simeria – Ilia.

începând cu data de 01/02 martie, (fara perioadele 26/27.04-30.04/01.05.2018, 24/25-28/29.05.2018 si 08/09.06- 08/09.09.2018)

-trenul IR 1822, Arad (plecare 18.40) – Simeria -Livezeni – FilIaşi – Craiova – Bucureşti Nord – Constanţa (sosire 08.52), va circula cu orar modificat pe distanța Ilia – Petroşani. In perioadele 26/27.04-30.04/01.05.2018, 24/25-28/29.05.2018 si 08/09.06- 08/09.09.2018 trenul IR 1922, Arad (plecare 18.40) – Simeria -Livezeni – FilIaşi – Craiova – Bucureşti Nord – Constanţa – Mangalia (sosire 10.59), va circula cu orar modificat pe distanța Ilia – Petroşani.

începând cu data de 02 martie

-trenul IR 1811, Sibiu (plecare 03.38) – Simeria – Ilia – Margina – Lugoj – Buziaş – Timişoara Nord (sosire 10.23), va circula cu orar modificat pe distanța Orăştie – Dobra.

în perioada 10 iunie 2018 – 10 septembrie

-trenul IR 1925 (ramura de la tren 1991) Craiova (plecare 03.42) – Filiaşi – Turceni – Târgu Jiu – Livezeni – Simeria – Deva (sosire 09.19), va circula cu orar modificat pe distanța Simeria- Deva.

în perioada 08/09 iunie 2018 – 08/09 septembrie

-trenul IR 1926, (ramura pentru tren 1992) Deva (plecare 19.58) – Simeria- Livezeni – Târgu Jiu- Turceni-Filiaşi -Craiova (sosire 01.30), va circula cu orar modificat pe distanța Deva – Simeria.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sun 01 Jul 2018 19:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
București, 30 iunie 2018

SITUAŢIA TRAFICULUI FEROVIAR LA ORA 18.00

♦LINII CF ÎNCHISE

◘ secția CF Întorsura Buzăului – Hărman, secția neinteroperabilă administrată de gestionarul privat RCCF Trans – suprastructura podului de cale ferată, situat în apropierea stației Budila, s-a prăbușit după ce infrastructura podului a fost afectată de creșterea debitului și a cotelor râului Târlung

◘ secția CF Băbeni - Alunu (secție pe care circulă doar trenuri de marfă) – terasament spălat între stațiile Popești Vâlcea - Berbești

♦LINII CU RESTRICȚIE DE VITEZĂ (RV)

◘ Secția CF Valea Seaca – Fărăoani, trenurile circulă cu RV de 30 km/h (nivelul apelor a ajuns la ciuperca șinei)

♦LINII CF AFECTATE DE INUNDAȚII ȘI REDESCHISE

◘ Stația CF Valea Uzului – circulație redeschisă la ora 11.23

◘ Secția CF Iaşi – Dorohoi, secție neinteroperabilă administrată de gestionarul privat RCCF Trans, circulație redeschisă la ora 15.25.

◘ Secția CF Comăneşti – Moineşti (tronson pe care circulă doar trenuri de marfă), circulație redeschisă la ora 16.13


Attachments:
File comment: secția CF Întorsura Buzăului – Hărman, secția neinteroperabilă administrată de gestionarul privat RCCF Trans – suprastructura podului de cale ferată, situat în apropierea stației Budila, s-a prăbușit după ce infrastructura podului a fost afectată de creșterea debitului și a cotelor râului Târlung
Budila.jpg
Budila.jpg [ 143.26 KiB | Viewed 3719 times ]
File comment: Secția CF Valea Seaca – Fărăoani, trenurile circulă cu RV de 30 km/h (nivelul apelor a ajuns la ciuperca șinei)
Valea Seaca – Fărăoani.jpg
Valea Seaca – Fărăoani.jpg [ 86.99 KiB | Viewed 3719 times ]
Valea Seaca.jpg
Valea Seaca.jpg [ 137.77 KiB | Viewed 3719 times ]
File comment: secția CF Băbeni - Alunu (secție pe care circulă doar trenuri de marfă) – terasament spălat între stațiile Popești Vâlcea - Berbești
Berbesti.jpg
Berbesti.jpg [ 290.07 KiB | Viewed 3719 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 14 Aug 2018 13:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători informează că începând cu data de 13 august 2018 au fost atribuite 4 acorduri-cadru de achiziţie “Servicii de reparaţie planificată tip RTG la vagoane de călători”, cu o valabilitate de 24 de luni, pentru un număr de 371 de vagoane de călători, în sumă de 240 milioane lei.

Pe măsură ce vor fi redate în exploatare vagoanele din procesul de reparaţii, revizii planificate şi modernizare, se va putea continua suplimentarea compunerii trenurilor la nivelul aşteptărilor de confort şi mobilitate ale publicului călător.

În prezent, CFR Călători are în circulaţie în compunerea trenurilor de pasageri întreg parcul de material rulant disponibil din punct de vedere tehnic pentru circulaţie, în vederea preuării afluenţei de călători înregistrată în ultimele luni şi ia toate măsurile la nivel de activitate de bază pentru a satisface toate cererile în contextul acestui trafic crescut.


www1.cfrcalatori.ro


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 15 Aug 2018 12:55 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Un program de cacao... ne-am obisnuit cu indolenta si incompetenta CFR Călători. Sa fi ajuns un tren la Putna in jurul orei 9-10 si sa plece pe la 18-19. Si sa ai legaturi, ca si eu, din Ardeal vreau sa vad zona!

CFR Călători informează că urmare a deschiderii liniei feroviare Dorneşti – Gura Putnei – Putna (39 km), primele trenuri de călători spre Putna vor începe să circule cu prilejul Sărbătorii de Sfânta Maria.

Astfel, pelerinii care doresc să ajungă la Putna în data de 15 august au la dispoziţie următoarele trenuri:

R 11607 Suceava (plecare 06:02) – Dorneşti (sosire 06:40)
R 11517 Dorneşti (plecare 06:50) – Putna (sosire 08:18)
R 11516 Putna (plecare 08:28) – Dorneşti (sosire 09:52)
R 11519 Dorneşti (plecare 10:00) – Putna (sosire 11:27)
R 11518 Putna (plecare 13:25) – Dorneşti (sosire 14:49)
R 11521 Dorneşti (plecare 14:55) – Putna (sosire16:22)
R 11514 Putna (plecare 16:36) – Dorneşti (sosire 18:02)
R 11604 Dorneşti (plecare 18:07) – Putna (sosire 18:45)

Pentru perioada 16 august – 8 decembrie 2018, programul de circulaţie pe ruta Suceava – Dorneşti – Putna şi retur este următorul:

R 11601 Suceava (plecare 03:50) – Dorneşti (sosire 04:28)
R 11511 Dorneşti (plecare 04:33) – Putna (sosire 06:00)
R 11512 Putna (plecare 06:06) – Dorneşti (sosire 07:32)
R 11602 Dorneşti (plecare 07:37) – Suceava(sosire 08:15)
R 11603 Suceava (plecare 13:53) – Dorneşti (sosire 14:31)
R 11513 Dorneşti (plecare 14:36) – Putna (sosire 16:04)
R 11514 Putna (plecare 16:36) – Dorneşti (sosire 18:02)
R 11604 Dorneşti (plecare 18:07) – Suceava (sosire 18:45)

Segmentul feroviar Suceava – Putna are 11 puncte de oprire. Pentru satisfacerea cerințelor de transport local și pentru a permite transportul către obiectivele turistice importante, Compania de Infrastructură a înfiinţat temporar alte 3 puncte de oprire în linie curentă (halte): Vicov h, Putna Troiță h, Putna Centru h.

Trenurile sunt tarifate la nivel de trenuri Regio, astfel că prețul biletelor este accesibil tuturor. O călătorie la clasa a 2-a costă 10,60 lei pe ruta Suceava – Putna şi 5,30 lei pe ruta Dorneşti – Putna.

Important! Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete la același tarif ca la casa de bilete.


www1.cfrcalatori.ro

Foto: https://www.facebook.com/Calea.ferata.Dornesti.Putna/


Attachments:
Putna halta.jpg
Putna halta.jpg [ 151.05 KiB | Viewed 3602 times ]
Radauti.jpg
Radauti.jpg [ 223.79 KiB | Viewed 3602 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 17 Aug 2018 14:47 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7820
Aceste trenuri sunt pentru traficul de navetă. Mersul oricum e făcut pentru a permite sosirea automotoarelor Desiro de la Iaşi, că din motive electorale nu se pot utiliza Malaxele depoului Suceava. Mecanicii probabil sunt tot de la Iaşi, pentru că Suceava nu are personal autorizat pe Desiro (poate or fi autorizat acum câţiva?).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sat 18 Aug 2018 19:36 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Pai Malaxele erau chiar potrivite ca trenuri turistice! Te inghesui in Desiro-uri la care nu poti deschide geamurile.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 29 Aug 2018 14:37 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
București, 24 august 2018

CFR Călători informează că circulaţia trenurilor pe ruta Dorneşti – Gura Putnei – Putna şi retur va fi adaptată potrivit cererilor publicului călător, începând cu data de 25 august a.c., astfel:

În zilele de sâmbătă și duminică

R 11520 Putna (plecare 04:33) – Dornești (sosire 05:59)
R 11620 Dornești (plecare 06:09) – Suceava (sosire 06:47)
R 11621 Suceava (plecare 06:53) – Dornești (sosire 07:33)
R 11521 Dornești (plecare 07:38) – Putna (sosire 09:05)
R 11522 Putna (plecare 13:18) – Dornești (sosire 14:42)
R 11622 Dornești (plecare 14:47) – Suceava (sosire 15:25)
R 11601 Suceava (plecare 20:53) – Dorneşti (sosire 21:31)
R 11511 Dorneşti (plecare 21:36) – Putna (sosire 23:03)

De luni şi până vineri

R 11512 Putna (plecare 06:06) – Dorneşti (sosire 07:32)
R 11602 Dorneşti (plecare 07:37) – Suceava(sosire 08:15)
R 11603 Suceava (plecare 13:53) – Dorneşti (sosire 14:31)
R 11513 Dorneşti (plecare 14:36) – Putna (sosire 16:04)
R 11514 Putna (plecare 17:30) – Dorneşti (sosire 18:56)
R 11604 Dorneşti (plecare 19:01) – Suceava (sosire 19:39)
R 11601 Suceava (plecare 20:53) – Dorneşti (sosire 21:31)
R 11511 Dorneşti (plecare 21:36) – Putna (sosire 23:03)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sat 27 Oct 2018 22:05 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători în colaborare cu MÁV Start şi ÖBB au stabilit introducerea în circulaţie a unui nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena Hbf şi retur, începând cu planul de mers 2018 -2019.

Trenurile IR 144 şi IR 143 Cluj Napoca – Budapesta – Viena Hbf şi retur nu aparţin unui singur operator, compunerea acestora fiind asigurată de către CFR Călători şi MAV Start.

Circulaţia trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria este asigurată de operatorul naţional al fiecărui stat.

Trenurile IR 144 şi IR 143 vor circula zilnic, după următoarele orare:

Cluj-Napoca (07:35) – Budapesta (14:20/14:40) – Viena (17:21)
Viena (10:42) – Budapesta (13:19/13:40) – Cluj-Napoca (22:25).


Attachments:
OBB 2019.jpg
OBB 2019.jpg [ 189.8 KiB | Viewed 3313 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 31 Oct 2018 14:36 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Din primavara acestui an nu a mai circulat niciun tren pe ruta Timisoara Nord – Remetea Mica, pentru ca, spuneau atunci reprezentantii CFR, ruta nu era rentabila.

„A fost o problematica destul de grea la inceperea anului scolar pentru ca primarii din UAT-urile afectate au venit cu o solicitare catre Institutia Prefectului, iar eu le-am acordat tot sprijinul, pentru ca intr-adevar nu au o ruta de autobuz pentru transportul elevilor la scoala. Vine sezonul rece, este din ce in ce mai greu sa ii transportam”, a spus marti prefectul judetului Timis, Eva Andreas.

Reprezentantii CFR au gasit acum solutia, astfel ca trenurile vor fi reintroduse pe relatia Timisoara-Remetea Mica, dar vor deservi nu doar locuitorii comunei Masloc, ci si pe cei din Pischia si Fibis.

„Din 9 decembrie 2018 se va relua circulatia trenurilor de calatori pe relatia Timisoara Nord-Remetea Mica. Vor fi 6 trenuri care vor circula pe aceasta relatie, care incearca sa asigure necesitatea de transport a personalului navetist, cat si a elevilor”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Valentin Parvu, seful diviziei comerciale a SRTFC Timisoara.

In total, vor fi 6 garnituri care vor asigura transportul navetistilor intre Timisoara si Remetea Mica. De la Gara de Nord din Timisoara, trenurile vor pleca la orele 3.45, 14.15 si 16.34. Iar de la Remetea Mica spre Timisoara, garniturile vor porni la orele 5.00, 6.20 si 17.44.


https://www.opiniatimisoarei.ro/vesti-e ... 30/10/2018


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 06 Nov 2018 19:14 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători va avea 2 vagoane modernizate având fiecare câte 84 de locuri.

Instalații de ventilație, încălzire și climatizare, instalații de sonorizare, covoare antiderapante și uși cu acționare automată sunt doar câteva dintre facilitățile celor 2 vagoane.

Acestea vor intra în circulație după data de 15 noiembrie.


https://www.facebook.com/MinisterulTransporturilor/


Attachments:
45488604_2319224251639784_3904261439707152384_n.jpg
45488604_2319224251639784_3904261439707152384_n.jpg [ 69.59 KiB | Viewed 3233 times ]
45461919_2319224201639789_6755861579536793600_n.jpg
45461919_2319224201639789_6755861579536793600_n.jpg [ 51.47 KiB | Viewed 3233 times ]
45483820_2319224211639788_4924806851045883904_n.jpg
45483820_2319224211639788_4924806851045883904_n.jpg [ 72.75 KiB | Viewed 3233 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Wed 24 Apr 2019 10:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Calatorie cu trenul D347 Viena - Bucuresti.Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 30 Jun 2019 10:40 
Offline

Joined: Sat 05 Nov 2005 00:26
Posts: 102
Trenul international Bucuresti-Kiev, fotografiat in 23 iunie aprox la ora 13 in gara Suceava. Aparent vagonul ucrainean (de dormit) merge pana la Kiev, si vagoanele romanesti merg pana in statia Vadul Siret, unde e vama ucraineana si se termina liniile cu ecartament normal. Presupun ca acolo se mai adauga vagoane ucrainiene. Dupa cum e tipic CFR, pe mersul trenurilor romanesc apare trenul in directia Vadul Siret, nu destinatia finala. La fel, la trenurile spre Ungaria pe tabelele romanesti apare ca destinatie finala Biharkeresztes, respectiv Lokoshaza. Oare de ce?


Attachments:
20190623_130851.jpg
20190623_130851.jpg [ 3.4 MiB | Viewed 2385 times ]
20190623_130900.jpg
20190623_130900.jpg [ 3.58 MiB | Viewed 2385 times ]
20190623_130903.jpg
20190623_130903.jpg [ 3.96 MiB | Viewed 2385 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sun 07 Jul 2019 19:54 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7820
Mersul trenurilor, ca şi livretele (în format rtf) şi tabelele de plecări/sosiri afişate în staţii (cele clasice, nu cele electronice) se generează cu softul Routes. Evident, acest soft e folosit doar pentru trasarea trenurilor în parcurs intern, la care se adaugă parcursul până la staţia de frontieră străină pentru trenurile internaţionale. Toate sunt generate automat de soft în funcţie de trasele introduse în el.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sat 14 Dec 2019 10:42 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie 2019, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei, atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor, cât şi a capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

Noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1230 de trenuri.

Noutăți în trafic intern:

Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord – Chitila – Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziţie 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară.
Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea– Iași se pun la dispoziţie 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio în plus faţă de perioada anterioară.
Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulaţie 2019 – 2020, au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă şi sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în stațiile Bucureşti Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar preţul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio preţul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.
Începând cu data de 13 ianuarie 2019, pe ruta București Nord – București Băneasa – Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispoziţie 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus faţă de perioada anterioară.
Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: Bucureşti Nord – Timişoara, Bucureşti Nord – Cluj Napoca, Bucureşti Nord – Oradea, Bucureşti Nord – Satu Mare, Bucureşti Nord – Baia Mare, Bucureşti Nord – Sighetu Marmaţiei, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Timişoara – Iaşi, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.
Prelungirea traseului trenului IR 1823 Bucureşti – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

Noutăți în trafic internațional:

Va fi introdus în circulaţie un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria şi OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena şi retur.
În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta Bucureşti Nord- Istanbul şi retur.

Oferte de călătorie

Un nou program pilot pentru deservirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara. Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 şi nu include trenurile în trafic internaţional.
Va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Braşov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Mon 16 Mar 2020 15:44 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7820
Având în vedere şi deciziile autorităţilor statelor vecine, se suspendă legăturile feroviare spre şi dinspre:
- Ucraina – începând cu data de 17 martie 2020;
- Republica Moldova – începând cu data de 14 martie 2020 s-a suspendat circulaţia trenurilor în relaţia Chişinău – Iaşi (Socola), începând cu data de 17 martie 2020 se suspendă circulaţia trenului Bucureşti – Chişinău şi retur;
- Ungaria – începând cu data de 15 martie 2020 s-a suspendat circulaţia prin punctele de trecere a frontierei (PTF) Valea lui Mihai, Carei şi Salonta; începând cu data de 17 martie 2020 se suspendă circulaţia trenurilor în regim de mic trafic prin PTF Episcopia Bihor (trenurile nr. 364, 365, 368, 369); circulaţia feroviară a celorlalte trenuri prin punctele de trecere a frontierei Curtici şi Episcopia Bihor se desfăşoară normal.
În relaţia cu Bulgaria, trenurile de călători circulă normal, iar în relaţia cu Serbia nu există trenuri de călători.

Ungaria nu mai permite accesul cetăţenilor străini pe teritoriul său: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... us-1276243


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Tue 27 Oct 2020 15:19 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR SA și Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) au semnat acordul de finanțare, în valoare de 4.27 milioane euro, pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Modernizarea liniilor și instalațiilor din Complexul Feroviar București (605 km), Sunt trei zone vizate: Complexul Feroviar București Nord, Inelul Feroviar al Municipiului București, Conexiunile cu Inelul Feroviar București. Reamintim că de ani buni se vorbește despre ”centura feroviară” a capitalei, dar nu s-au făcut prea multe.

Ce spune CFR Infrastructură

Obiectivul implică realizarea studiului de fezabilitate, precum și elaborarea documentațiilor de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, exproprieri, pregătirea caietelor de sarcini, a documentației de achiziție pentru lucrări de proiectare și servicii de consultanță.

- Valoarea totală a proiectului este de 5.030.428 euro, din care 4.275.864 euro (85%) valoarea eligibilă acordată de Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectare a Europei - CEF Transport, iar 15% de la Bugetul de Stat.

Strategia CFR SA pentru modernizarea Complexului Feroviar București cuprinde următoarele zone de analiză/dezvoltare:

Complexul Feroviar București Nord - 156,055 km

Inelul Feroviar al Municipiului București - 316,323 km

Conexiunile cu Inelul Feroviar București - 133,348 km.

Complexul Feroviar București face legătura între ramura nordică a Coridorului Rin-Dunăre (Constanța - București - Brașov - Sighișoara - Simeria - Arad - Curtici - Lokoshaza), ramura sudică a Coridorului Rin-Dunăre (Arad - Craiova - București) și alte secțiuni ale rețelei centrale TEN-T (București - Giurgiu, București - Ploiești - Focșani - Pașcani - Ungheni/Vadu Siret).

O atenție specială se va acorda Complexului Feroviar București Nord care deservește cea mai mare parte a traficului feroviar actual. Restul infrastucturii feroviare din cadrul Complexului Feroviar București va fi, de asemenea, analizată pentru a identifica cererea potențială de trafic și funcționalitățile viitoare (noile servicii sub-urbane/peri-urbane de călători sau ca by-pass pentru traficul de marfă pe Inelul Feroviar București etc.) pentru fiecare linie/stație care face parte din Nodul Feroviar București, precum și strategia optimă de funcționare și exploatare a rețelei feroviare a Complexului Feroviar București, atât pentru trenurile de pasageri, cât și pentru cele de marfă.

Modernizarea infrastructurii feroviare și implementarea unui Centru de Management al Traficului la nivelul Nodului Feroviar București vor reduce considerabil durata de traversare a Centurii Feroviare a Bucureștiului de către trenurile de transport marfă, asigurând un timp de parcurs mult mai redus și fără opriri, precum și un volum de mărfuri crescut față de situația actuală.

Studiul de fezabilitate va identifica și prezenta opțiunea investițională optimă atât din punct de vedere tehnic, economic, cât și operațional pentru modernizarea liniilor și instalațiilor din Complexul Feroviar București, ținând cont de conformarea în relație cu standardele europene și cerințele tehnice de interoperabilitate la nivelul rețelei feroviare românești.


https://economie.hotnews.ro/stiri-industrie_feroviara-24379097-cfr-obtinut-finantare-europeana-pentru-studiul-fezabilitate-necesar-modernizarii-liniilor-cale-ferata-din-bucuresti-din-zonele-centura.htm


Attachments:
image-2020-10-27-24379083-41-tren.jpg
image-2020-10-27-24379083-41-tren.jpg [ 93.25 KiB | Viewed 558 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 13 Nov 2020 15:49 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Documentul de referință al Rețelei CFR 2021.

http://www.cfr.ro/files/ddr/2021%20DRR%20Ro/


Attachments:
DDR 2021.rar [11.32 MiB]
Downloaded 13 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Sun 13 Dec 2020 11:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
Noul Mers al Trenurilor 2020-2021 intră în vigoare din data de 13 decembrie 2020 și va fi valabil până la data de 11 decembrie 2021.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei, atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile.

În noul Mers al Trenurilor 2020-2021vor circula zilnic în medie 1200 trenuri, în funcție de perioada din an. De asemenea, se vor derula programele de transport consacrate, vor fi menținute legăturile existente interne și externe, pe rutele cele mai solicitate de navetă se va menține mersul cadenţat astfel încât să poată fi preluate toate solicitările de trafic.

42 de trenuri vor realiza prima conexiune feroviară pe ruta directă București Nord –Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Vor fi introduse patru noi trenuri InterRegio pe două rute importante ce vor oferi servicii superioare, similiare trenurilor InterCity, de confort sporit și durată de parcurs redusă. Astfel, pe ruta Brașov – Constanța și retur va circula perechea de trenuri „Tomis Expres”, cu plecare din Brașov la ora 07:05, iar din Constanța la ora 17:00. Viteza maximă de circulație va fi de 160 km/h, iar durata de parcurs sub 4 ore și 30 minute. Totodată, pe ruta București Nord – Suceava și retur, cu grupe de vagoane la/de la Iași va circula perechea de trenuri „Ștefan cel Mare Expres”, cu durate de parcurs reduse, de 5 ore și 35 de minute pentru Suceava și aproximativ 6 ore pentru Iași.

Pentru realizarea conexiunii directe între orașele Brașov și Iași, vor fi reintroduse în circulație trenurile IR 1540 și IR 1541 pe ruta Brașov – Iași și retur, via Siculeni – Adjud.

Trenurile IR 1823 și IR 1824 care circulă pe ruta București Nord – Simeria își vor prelungi circulația până la/de la Deva; în timp ce trenurile IR 1655 și IR 1656 (1662) care circulă în actualul plan de mers pe ruta București Nord – Bacău și retur își vor prelungi mersul până la/de la Suceava.

Pentru asigurarea unei capacități de transport optime între București Nord și Pitești și retur, trenurile IR 1795 și IR 1782 vor circula în compunere de patru vagoane clasă.

Se va realiza oprirea a opt perechi de trenuri în Parc Divertisment Chiajna h. pentru asigurarea transportului persoanelor la unitățile economice din Chiajna.

Prin circulația vagoanelor modernizate în anul în curs, trenurile IR vor asigura o capacitate de transport sporită și servicii de calitate superioară. În plus, pe unele rute, garniturile vor fi formate din același tip de vagoane clasă (de exemplu București Nord – Constanța, Bucurști Nord – Suceava, București Nord – Iași etc).

Pe distanța București Nord – Ploiești, ca urmare a îmbunătățirii caracteristicilor tehnice ale materialului rulant în corelație cu caracteristicile tehnice ale infrastructurii feroviare o serie de trenuri vor circula cu viteza sporită, de la 120 la 140 km/h: IR 1528/ IR 1529, IR 1558/ IR 1559, IR 1571/ IR 1573, IR 1574/ IR 1575, IR 1576/ IR 1577.

Pe magistralele 500 (Buzău – Suceava) și 600 (Tecuci – Iași), duratele de parcurs vor fi reduse în medie cu 10 minute și punctual la unele trenuri care circulă pe rutele Sibiu – Mangalia și retur, Timișoara – Mangalia și retur etc.

Pe ruta București Nord – Timișoara – Budapesta și retur va circula o pereche nouă de trenuri – IR 78 și IR 79, cu parcurs de noapte, cu plecare din București Nord la ora 22:05/ sosire în Budapesta la ora 12:50 și plecare din Budapesta la ora 15:10/ sosire în București Nord la ora 08:30.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2020-2021” va putea fi achiziţionată din principalele gări şi agenţii CFR Călători din Bucureşti şi din ţară la preţul de 18,50 lei.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri Romania
PostPosted: Fri 29 Jan 2021 19:46 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50473
CFR Călători informează că, începând cu data de 1 februarie 2021, pentru creşterea gradului de accesibilitate la călătoria cu trenul, 25 trenuri InterRegio (IR) vor deveni trenuri Regio-Expres (R-E), fără modificarea orariilor şi a staţiilor de sosiri /plecări, astfel:

IR 1592 Craiova – Bucureşti Nord devine R-E 9000 Craiova (plecare 03.00) – Bucureşti Nord (sosire 06.44)
IR 1720 Sibiu – Craiova devine R-E 2220 Sibiu (plecare 06.35) – Craiova (sosire 11.23)
IR 12720 Sibiu – Craiova devine R-E 13220 Sibiu (plecare 05.30) – Craiova (sosire 10.30)
IR 1721 Craiova – Sibiu devine R-E 2221 Craiova (plecare 15.20) – Sibiu (sosire 20.24)
IR 1722 Sibiu – Caracal devine R-E 2222 Sibiu (plecare 02.20) – Caracal (sosire 06.56)
IR 1723 Caracal – Sibiu devine R-E 2223 Caracal (plecare 18.27) – Sibiu (sosire 22.54)
IR 1724 Sibiu – Craiova devine R-E 2224 Sibiu (plecare 15.46) – Craiova (sosire 20.34)
IR 1725 Craiova – Sibiu devine R-E 2225 Craiova (plecare 07.45) – Sibiu (sosire 12.50)
IR 1543 Baia Mare – Cluj Napoca devine R-E 4003 Baia Mare (plecare 17.10) – Cluj Napoca (sosire 21.00)
IR 1544 Cluj Napoca – Baia Mare devine R-E 4004 Cluj Napoca (plecare 18.30) – Baia Mare (sosire 22.14)
IR 1545 Baia Mare – Cluj Napoca devine R-E 4001 Baia Mare (plecare 08.45) – Cluj Napoca (sosire 12.48)
IR 1546 Cluj Napoca – Baia Mare devine R-E 4002 Cluj Napoca (plecare 14.15) – Baia Mare (sosire 18.24)
IR 1529 Bucureşti Nord – Braşov – Sibiu, pe distanţa Braşov – Sibiu devine R-E 2105 Braşov (plecare 19.33) – Sibiu (sosire 22.35)
IR 1528 Sibiu – Braşov – Bucureşti Nord, pe distanţa Sibiu – Braşov devine R-E 2100 Sibiu (plecare 03.50) – Braşov (sosire 07.18)
IR 1811 Sibiu – Timişoara Nord devine R-E 2291 Sibiu (plecare 03.40) – Timişoara Nord (sosire 10.08)
IR 1812 Timişoara Nord – Sibiu devine R-E 2292 Timişoara Nord (plecare 16.00) – Sibiu (sosire 22.41)
IR 1880 Târgovişte – Titu devine R-E 9180 Târgovişte (plecare 05.12) – Titu (sosire 05.40)
IR 1882 Târgovişte – Titu devine R-E 9182 Târgovişte (plecare 06.22) – Titu (sosire 06.49)
IR 1883 Titu – Târgovişte devine R-E 9183 Titu (plecare 10.20) – Târgovişte (sosire 10.48)
IR 1884 Târgovişte – Titu devine R-E 9184 Târgovişte (plecare 10.25) – Titu (sosire 10.52)
IR 1885 Titu – Târgovişte devine R-E 9185 Titu (plecare 14.42) – Târgovişte (sosire 15.09)
IR 1886 Târgovişte – Titu devine R-E 9186 (plecare 13.25) Târgovişte – Titu (sosire 13.52)
IR 1887 Titu – Târgovişte devine R-E 9187 Titu (plecare 17.20) – Târgovişte (sosire 17.47)
IR 1888 Târgovişte – Titu devine R-E 9188 Târgovişte (plecare 17.30) – Titu (sosire 17.57)
IR 1889 Titu – Târgovişte devine R-E 9189 Titu (plecare 18.45) – Târgovişte (sosire 19.13)


https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/25-de-trenuri-interregio-vor-deveni-trenuri-regio-expres/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 117 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group