TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Thu 01 Oct 2020 03:10

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon 15 Nov 2010 09:48 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50042
Nu investim nimic dar furam cat putem!!!

Afacere de miliarde cu sinele de cale ferata

O cale ferata dezafectata de la Deleni a ajuns sa fie dezasamblata si vanduta chiar sub ochii sefilor Regionalei CFR Infrastructura Iasi • Chiar daca patronii firmei incriminate sustin ca au toate avizele necesare, sefii Regionalei afirma ca nu este nici un contract incheiat si ca totul este furt pe fata • Toata afacerea se invarte in jurul catorva miliarde lei vechi

Un nou scandal este pe cale sa zguduie din temelii Regionala CFR Infrastructura Iasi. Calea ferata dezafectata din zona Deleni, cea care ar fi trebuit sa faca legatura cu judetul Botosani, a inceput sa fie dezmembrata si vanduta bucata cu bucata. Lucrarea este facuta de o firma ieseana, respectiv Reciplast Group SRL Iasi, societate comerciala care lucreaza intens de cateva zile in zona. Acolo sunt cateva zeci de tone de sine de cale ferata care nu au fost date niciodata in folosinta, dar care pot constitui o avere pentru cel care pune mana pe ele. In aceste conditii, lupta pentru sine a atras si firmele care au ca obiect de activitate comercializarea fierului vechi. Toata acea structura pe care s-a pus rugina a fost fabricata in localitatea Moreni, in urma cu cateva decenii. Chiar daca s-a dorit realizarea unei legaturi mai rapide cu Botosaniul, terasamentul nu a mai fost folosit, fiind lasat pe camp. Cum a ajuns la discretia firmelor de fier vechi, acestea si-au si facut aparitia. Totusi, reprezentantii Regionalei Iasi a CFR Infrastructura spun ca nu si-au dat niciodata avizul pentru ca structura sa dispara.

CFR spune cu totul altceva

Sorin Flutur, directorul Regionalei, sustine ca ceea ce se intampla la Deleni este furt pe fata. Conform lui Sorin Flutur, nu s-a incheiat nici un contract cu firma Reciplast Group SRL Iasi pentru ca acea cale ferata sa fie dezasamblata si vanduta. Flutur s-a aratat chiar contrariat de tupeul celor care lucreaza acolo, sustinand ca in cazul in care se dovedeste furtul, va face plangere penala. "Noi nu am dat nici un aviz ca sa se apuce cineva sa taie vreo sina de acolo si sa le incarce. A fost o surpriza, noi am anuntat politia, am facut o sesizare telefonica inca de vineri. Le-am transmis ca nu am dat nici un aviz pentru lucrari in zona. Politia trebuie sa-si faca datoria si sa-i retina pe cei care se fac vinovati. Nu este nici un contract. Cred ca firma a sperat sa nu fie prinsa. Nu au cum sa aiba aprobarea de la noi pentru asa ceva. Este furt pe fata, altfel nu se poate numi", a sustinut Sorin Flutur.

Patronii firmei neaga acuzatiile

Daca sefii Regionalei CFR Infrastructura arata ca acolo s-a produs un furt grosolan, reprezentantii firmei spun ca detin toate avizele si au toate actele in regula. Patronii firmei sustin, insa, ca cineva le vrea raul si, de aceea, s-a iscat acest scandal. Mai mult, patronii arata ca totul este in regula si ca in aceste zile vor prezenta contractul pentru a arata ca nu este nimic in neregula. "Noi avem contract, nu este absolut nici o problema. Vineri au fost cei de la Politie, au fost cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca, nu s-a gasit nimic in neregula. Nu stim ce vor cei de la CFR, nu este problema noastra. Stim ca suntem in regula cu toate actele. Cineva ne vrea raul. Am avut mai multe propuneri, sunt tot felul de sacali in acest domeniu...", au sustinut patronii firmei incriminate.


http://www.bzi.ro/afacere-de-miliarde-c ... deo-195736


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 14 Nov 2011 17:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50042
Proiecte... Hartii, vorbe :twisted:

Program pentru electrificarea liniilor de cale ferata


Attachments:
HG_552_din_25_mai_2011[1].pdf [5.35 MiB]
Downloaded 241 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 15 May 2018 09:03 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50042
Într-un document transmis autorităţilor române la sfârşitul anului trecut, inginerul Udrişte atrăgea atenţia că situaţia căilor ferate este jalnică şi că acest lucru este de neînţeles câtă vreme studiile de mediu au arătat că trenurile sunt mijloacele de transport cel mai puţin poluante. Astfel, potrivit UNIFE (Asociaţia Industriei Feroviare Europene – recunoscută de UE ca partener) din totalul emisiilor de dioxid de carbon produse de transporturi, doar 1,2% provine de la sistemul feroviar, deşi acesta asigură 18% din volumul de mărfuri transportate la nivel european.

adev.ro/p8qwpt


Attachments:
Octavian-Udriste-aa.pdf [713 KiB]
Downloaded 79 times
centenar-lipsa-investitii.pdf [396.07 KiB]
Downloaded 70 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 25 May 2020 12:53 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50042
Sinteza acțiunii de control efectuată la Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” - S.A. de către Corpul de Control al Primului-ministru. Realitatea e sinistră!


Attachments:
document-2020-05-25-24015786-0-sinteza-cfr.pdf [707.4 KiB]
Downloaded 23 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group