Tom wrote:
La 1/07/1982 se desfiinteaza o linie de tramvai 31, fara mentionarea traseului ei.
03/01/1986: se infiinteaza 31 Electronica - Petricani - Lizeanu - P-?a Gala?i;
Are cineva mai multe date despre traseul lui 31 din 1986? Cum intorceau tramvaiele la Piata Galati?
Tom wrote:
01/06/1991: se infiinteaza 31 FAUR - Bd.Muncii - Str.Socului - FAUR; (cand o fi disparut celalalt traseu?)
Eu unul nu inteleg acest traseu. Pe atunci nu exista linia de pe 1 dec.1918 intre Faur si Muncii. La inceputul anului 1992, linia 31 avea traseul: Republica - Muncii - Socului - Pantelimon - Iancului - Piata Iancului (intorcea in bucla folosita azi de 46). Pe ghidul din 1987, linia 31 nu apare, deci nu cred ca varianta din 1986 a avut o viata prea lunga.
Tom wrote:
08/02/1992: 31 prelungit de la P-?a Iancului la Str.Lizeanu
Desi pe atunci nu deprinsesem obiceiul de a nota fiecare modificare de traseu de tramvai, tin minte bine ca prelungirea de traseu a avut loc pe 15 februarie (era intr-o sambata). Eram in zona si ma intrebam de ce face 31 dreapta la Piata Iancului...
Tom wrote:
01/02/1998: se infiinteaza 43 ?ntr.Granitul - ?os.Pantelimon - Str.Traian
Lista aceea e gresita.
In nici un caz nu mai exista 43 in 1998.. In anii 1993-1994, linia 43 avea traseul Granitul - Pantelimon - Iancului - Foisorul de Foc, cu intoarcere prin Ferdinand- Pantelimon. Pe atunci, pe liniile 31 si 43 circulau vagoane V3A de la Dudesti (imi amintesc de 039, 334, 006). O singura data am vazut vagonul 111 (care, din cate stiu eu, apartinea de Colentina) pe linia 31.
Un prieten care statea in zona mi-a spus ca mai inainte 43 a circulat si pe traseul: Republica- Basarabia - Calarasilor -Traian - Iancului - Pantelimon-Granitul. Eu unul nu-mi amintesc de acest traseu.
In ceea ce priveste desfiintarea liniilor 31 si 43, tot ce stiu sigur este ca pe 7 august 1995 s-a reluat circulatia tramvaielor pe Mihai Bravu intre Iancului si Baba Novac, iar linia 46 (care pana la inceperea lucrarilor avea traseul IMGB - Lizeanu) nu a mai revenit pe traseul de baza, ci a fost lasata pe ruta Granitul - Gara de nord, pe care circula si azi. In acel moment, 31 si 43 nu mai existau. Nu stiu insa daca 31 si 43 au fost desfiintate tot atunci sau mai inainte, cand 46 a fost mutat pe Iancului, desi cred ca prima varianta este cea corecta. Spun asta fiindca incepand de la mutarea pe Iancului a liniei 46 (care pana la inchiderea circulatiei pe Mihai Bravu avea vagoane de Dudesti) au inceput sa circule pe ea trenuri EP cu numere de forma 60XX - 62XX de Victoria. In august 1995 s-a infiintat linia 51 pe traseul IMGB-Gara de Nord, care folosea in mare parte vechiul parc al lui 46 de la Dudesti. S-ar putea ca liniile 31 si 43 sa fi fost desfiintate pentru suplimentarea lui 51, care avea un traseu foarte lung si un interval cat de cat decent.
In tara aveam ghidurile din 1994-1996; poate asa lamuream mai bine lucrurile... Poate unii dintre voi au acele ghiduri, sa putem "face lumina" in acest caz...