TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Sun 26 Mar 2023 06:01

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
PostPosted: Mon 11 Jan 2016 13:11 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7782
Articol tabloid, se face din ţânţar armăsar. E drept, la RATP (precum se întâmplă cu toate regiile de stat) râvnesc mulţi, vorbim de terenuri, de ,,deşeuri feroase şi neferoase" şi alte bucurii pentru unii. Deci e musai să se caute discreditarea regiilor, după modelul aplicat cu succes la Reşiţa.

De precizat că ,,ziarul" nu permite niciun comentariu care să explice fenomenul, sunt lăsaţi doar postacii anti-RATP şi anti-primărie, cu mesajele caracteristice.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 28 Jan 2016 14:04 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Clipe de panică pentru şapte oameni aflaţi aseară într-un autobuz din Iaşi. Mijlocul de transport în comun a luat foc în mers, iar pasagerii au coborât speriaţi de flacările şi de fumul dens care ieşeau de sub vehicul.

Şoferul a reuşit să stingă rapid flăcările, iar primele indicii conduc spre varianta unei defecţiuni la motor. Mijlocul de transport face parte dintr-un lot de autobuze cumpărate la mâna a doua.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... z+din+Iasi


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 18 Apr 2016 12:49 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Tramvaie blocate in zona Tudor Vladimirescu dupa ce ieri, 16 aprilie, un tramvai a deraiat.


http://www.bzi.ro/exclusiv-tramvai-dera ... oto-550100


Attachments:
tramvai_deraiat_1.jpg
tramvai_deraiat_1.jpg [ 279.67 KiB | Viewed 6502 times ]
tramvai_deraiat_4.jpg
tramvai_deraiat_4.jpg [ 260.43 KiB | Viewed 6502 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 13 May 2016 08:43 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
În jurul orei 18:40, un autobuz care circula în Copou a luat foc.

Incendiul s-a produs în autobuzul 42. Abia plecase din stație și avea doar trei călători. În zona stadionului, șoferul a observat flăcările care s-au declanșat la motorul din spate. A oprit autobuzul pentru a coborî călătorii în siguranță.


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-f ... 27690.html


Attachments:
foc autobuz.jpg
foc autobuz.jpg [ 60.12 KiB | Viewed 6485 times ]
autobuz in flacari in copou 002.JPG
autobuz in flacari in copou 002.JPG [ 1.09 MiB | Viewed 6485 times ]
autobuz in flacari Copou FOTO SUIU ANDREI.jpg
autobuz in flacari Copou FOTO SUIU ANDREI.jpg [ 65.85 KiB | Viewed 6485 times ]
autobuz in flacari copy(1).jpg
autobuz in flacari copy(1).jpg [ 74.37 KiB | Viewed 6485 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 13 May 2016 11:27 
Quote:
[ . . ]șoferul a observat flăcările care s-au declanșat la motorul din spate.
Deci numai motorul din spate a luat foc, ala din fata si alea din lateral sunt OK? "Ziaristi" ... :roll: :lol: :roll: :lol:


Top
  
 
PostPosted: Sat 28 May 2016 09:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Un alt autobuz RATP a luat foc în Iași, în stația Emil Alexandrescu, în apropiere de stadion aseară, în jurul orei 20:00.

La fel ca la autobuzul RATP care a ars în trafic în urmă cu două săptămâni, flăcările au izbucnit în partea din spate a vehicolului, în compartimentul motor.


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video- ... 29192.htmlTop
 Profile  
 
PostPosted: Mon 30 May 2016 01:03 
Am avut si in Galati 2 incidente similare cu 2 autobuze de acest model.Unul din ele a fost reparat iar altul a fost casat.Din fericire cu Berkhoff inca nu am avut probleme de aceasta natura.Iar de anul trecut B96-urile circula doar in regim de conventie,exceptie facand la supliniri la ore de varf pe traseele locale.


Top
  
 
PostPosted: Mon 30 May 2016 17:53 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
„Cartea neagră” a falimentului RATP: de ce își dau foc autobuzele în piața publică.


http://7est.ro/acasa0/item/66380-editor ... blica.html


Attachments:
EDITORIAL Gabriel GACHI.pdf [266.59 KiB]
Downloaded 165 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 11 Jun 2016 12:41 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Verdict! De ce ard autobuzele RATP: motoarele sunt ciuruite, uleiul se încinge și arde

Motoarele de zeci de ani, cu milioane de kilometri la bord, arată ca niște site din care curge uleiul. Acesta se înfierbântă pe evacuările incandescente. „Sunt autobuze în care se bagă zilnic câte o găleată de ulei”, spun tehnicienii RATP. Exploatarea autobuzelor vechi duce la dublarea costurilor.

Până în acest moment, nu există o explicaţie oficială a incendiilor care au cuprins două autobuze second-hand ale RATP. O sursă din cadrul garajului RATP Iaşi face lumină în acest caz, povestind, pentru 7EST, de ce iau foc autobuzele: pierd ulei pe la toate încheieturile, acesta ajunge pe motorul încins şi ia foc. Sursa afirmă că sunt maşini care înghit şi 10 litri de ulei pe zi.

De ce iau foc la motor?

Autobuzele cu probleme fac parte dintr-un lot cumpărat de la Vasile Puşcaşu, cumătrul primarului proaspăt ales. Cele 40 de maşini aduse de firma lui Puşcaşu, Unistil SRL, la RATP Iaşi, în cadrul unei licitaţii care a avut loc în luna octombrie 2013, au fost plătite cu 3,3 milioane de lei fără TVA. Preţul pentru fiecare autobuz 83.750 de lei (18.637 euro).

Sursa 7EST a explicat că autobuzele din lotul adus de Puşcaşu la Iaşi pierd foarte mult ulei de la motor. Toate racordurile şi garniturile sunt vechi, iar reparaţiile sunt, de fapt, cârpeli. „Sunt şoferi care pun până la 10 litri de ulei în motor, într-o zi de funcţionare. Situaţia este cunoscută, dar nu ai cu ce merge. Alea sunt vehiculele, cu ele îţi faci treaba. Nu este întâmplător faptul că, în cazul ambelor autobuze, incendiul a pornit exact la motor”, a spus angajatul RATP.

Acesta adaugă că motoarele ar trebui spălate bine şi des pentru a fi prevenite următoarele incidente. „Numai că cei de la spălătorie strâmbă din nas când vine vorba despre spălat uleiul. Se face multă mizerie, este mai complicat. Dar fără o spălare adecvată, motoarele vor continua să ia foc”, a mai explicat acesta.

Scenariu confirmat de un expert în mecanică

Profesorul Corneliu Munteanu din cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice, căruia i-a fost relatat scenariul sursei 7EST, a spus sec: „Este explicaţia logică şi adevărată”.

Profesorul spune că uleiul curs pe un motor cu pierderi poate ajunge pe sistemul de eşapament, care este încins. „Uleiul care curge urmează curentul de aer şi ajunge pe eşapament. Este clar că acolo ia foc. Temperaturile sunt foarte mari, uleiul este o substanţă inflamabilă. Dacă este mult ulei, incendiul se întinde imediat”, a explicat profesorul Munteanu.

Acesta amintește cazul fotbalistului Gabi Popescu, care a pierdut un Ferrari din aceeași cauză. „Am participat la expertiză. Asiguratorii şi firma care vânduse spuneau că a mers prea repede. Dar era imposibil, pentru că este o maşină făcută să meargă cu 300 de km la oră. Şi s-a constatat, la expertiză, că cedase o garnitură, s-a scurs ulei, acesta a ajuns pe eşapament şi s-a aprins instantaneu. Aici sunt vehicule vechi, care au pierderi, şi situaţia este previzibilă”, a susţinut Corneliu Munteanu.

RATP: „Nu excludem posibilitatea”

Reprezentanţii RATP spun că varianta aprinderii uleiului scurs este una dintre pistele importante în acest caz. „Autobuzele arse sunt cercetate de un expert numit de Parchet. Noi, atunci când am făcut cercetări la autobuzul 212, care a ars prima dată, am luat în calcul această ipoteză. Este posibil ca scurgerile de ulei să ajungă pe galeria de evacuare, unde temperaturile sunt înalte, şi să ia foc. Cert este că, la ultimul eveniment, a fost mai mult decât atât. A fost un incediu iniţial care a topit un furtun de alimentare cu motorină şi focul a fost apoi foarte puternic. Participanţii la trafic au observat că este incendiu la motor, dar nu s-au grăbit să atragă atenţia şoferului. El a oprit pentru că a simţit miros de motorină. Au coborât călătorii, a mişcat maşina din nou şi atunci s-a aprins mai tare”, ne-a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Acesta a confirmat că există, într-adevăr, şoferi care completează cantitatea de ulei, când este cazul. „În momentul unui supraconsum de ulei, cantitatea lipsă se completează. Maşinile merg 15-16 ore pe zi, pot apărea defecţiuni, pot crăpa garnituri”, a precizat Adrian Mihai.

Și autobuzul Unistil a ars la fel

Ieşenii îşi amintesc acum doar autobuzele arse în luna mai, aproape în acelaşi loc. Dar, pe 22 ianuarie 2014, un autobuz Unistil a luat foc în apropiere de Selgros. Ca şi în celelalte două cazuri, s-a vorbit despre defecţiuni tehnice. Dar nu s-a precizat că autobuzele vechi pierd ulei şi acesta se aprinde.

Gata cu Unistil. Autobuzele, aruncate la fier vechi Societatea de transport a omului de afaceri Vasile Puşcaşu iese de pe piaţa Iaşului.

Primarul Mihai Chirica a afirmat că, până la finalul lunii, în Iaşi vor merge doar maşini ale RATP, urmând să fie organizată o licitaţie: „Contractul i se termină şi nu mai există nici o prelungire. Vom organiza licitaţie, în viitor, pentru traseele din oraş".

RATP va intra pe traseele eliberate de Unistil, la finalul lunii, cu propriile mijloace de transport şi cu angajaţii proprii. Există deja concurs pentru ocuparea a 20 de posturi de şoferi care vor lucra pe noile trasee. „Nu ne-am arătat interesaţi de mijloacele de transport ale Unistil. Dar angajăm 20 de şoferi şi luăm inclusiv dintre şoferii care lucrează acum la Unistil. Pe aceste trasee vom intra cu echipamentele noastre, cu autobuzele noastre, cu oamenii noştri, cu dispeceratul nostru. Firma privată se va retrage pur şi simplu", ne-a explicat Adrian Mihai, purtător de cuvânt al RATP Iasi.


http://7est.ro/exclusiv-7est/anchete/it ... -arde.html


Attachments:
autobuz Iasi foc.jpg
autobuz Iasi foc.jpg [ 92.36 KiB | Viewed 6442 times ]
autobuz Iasi foc 1.jpg
autobuz Iasi foc 1.jpg [ 17.84 KiB | Viewed 6442 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 11 Jun 2016 12:52 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Un nou accident penibil arată ce pericol imens este transportul public: un tramvai care circula pe traseul 6 care circula în zona Gării a deraiat, a rulat pe asfalt cîţiva metri apoi a lovit un alt tramvai ce rula din sens opus. Mai grav este că ambele tramvaie aveau călători, dar nimeni nu a fost rănit, ieşenii trăgând doar o sperietură zdravănă. Totul s-a întâmplat vineri după-amiază, în jurul orei 17.00.

4 accidente grave în mai puţin de o lună - idee de turism extrem?

În ultima lună doupă autobuze au luat foc în timp ce coborau Copoul transportând pasageri. Tot în ultimele 4 săptămâni un tramvai a luat foc în zona Podu Roş. Acum un tramvai sare de pe şine şi loveşte un altul.

Glumind amar, această serie sinistră de accidente ar putea fi valorificată într-o afacere la care sigur oficialii Primăriei nu s-au gândit: "transportul extrem" cu "mare probabilitate de accident". La câţi nebuni sunt pe lumea asta sigur s-ar găsi destui care să plătească bani frumoşi pentru a merge cu tramvaiele şi autobuzele girate de primarul Mihai Chirica.


http://www.topiasi.ro/

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclus ... 30442.htmlAttachments:
tramvaieciocnit2016.jpg
tramvaieciocnit2016.jpg [ 41.19 KiB | Viewed 6442 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 28 Oct 2016 16:54 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Un tramvai defect a dat peste cap circulația în Copou, în jurul orei 15:20

Zeci de tramvaie au fost oprite pe șine pe sensul dinspre Fundație spre Agronomie.

Motivul este defectarea unui tramvai în fața Spitalului Parhon.


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-c ... 42997.html


Attachments:
tramvaie blocate in copou (1).jpg
tramvaie blocate in copou (1).jpg [ 75.56 KiB | Viewed 6420 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 07 Nov 2016 12:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Un incident stupid, ce putea avea urmari grave!

Quote:
În această dimineață, un autobuz CTP a blocat pasajul Mihai Eminescu.

Din primele informații, oficialii CTP spun că un furtun de presiune al autobuzului a cedat, ceea ce a determinat blocarea sistemului de frâne. Pasajul a fost închis circulației timp de aproximativ 20 de minute, în jurul orei 8:00. Deocamdată, oficialii CTP nu au o explicație cum a ajuns autobuzul pe contrasens.


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-p ... 43767.html


Attachments:
autobuz in pasajul eminescu i.jpg
autobuz in pasajul eminescu i.jpg [ 48.81 KiB | Viewed 6404 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 28 Nov 2016 13:57 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Circulația tramvaielor a fost întreruptă timp de 15 minute, de la ora 11:26 din cauza unui cablu rupt în zona Casei Armatei.

Astfel, zeci de tramvaie s-au ”aliniat” pe sensul de urcare în Copou, așteptând ca echipa de intervenție să remedieze defecțiunea.

Deoarece nu aveau cum să urce dealul, câteva tramvaie au rămas ”blocate” în Centru.


http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-c ... 45739.html


Attachments:
coada tramvaie Iasi.jpg
coada tramvaie Iasi.jpg [ 388.12 KiB | Viewed 6390 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 18 Mar 2017 17:30 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Un harb :evil:

Foto, facebook: "Ești din Iași dacă..."


Attachments:
CTP Iasi 18.03.2017 (1).jpg
CTP Iasi 18.03.2017 (1).jpg [ 93.44 KiB | Viewed 6375 times ]
CTP Iasi 18.03.2017 (2).jpg
CTP Iasi 18.03.2017 (2).jpg [ 82.66 KiB | Viewed 6375 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 17 Jun 2017 10:30 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Quote:
Ieri dupa-amiaza un autobuz a luat foc in statia de la Super-Copou.

Soferul a stins incendiul izbucnit la motor cu un stingator din dotare. Cel mai probabil flacarile au pornit de la o defectiune tehnica, avand in vedere standardul indoielnic a acestor autobuze cu care zilnic calatoresc sute de ieseni.

Aceste mijloace de transport public au fost inchiriate de catre CTP Iasi de la afaceristul controversat Vasile Puscasu.

Ultima mega afacere facuta de Puscasu a fost inchirierea a 16 autobuze Scania catre CTP Iasi la un pret cu care autobuzele s-ar fi putut cumpara. Practic, CTP Iasi a platit pentru inchirierea celor 16 autobuze de la firma Unistil SRL, pentru o perioada de un an, o suma de 1.440.000 lei, adica 90.000 lei (20.000 euro) pentru fiecare autobuz inchiriat pentru 12 luni.

Ultimele serii de autobuze second-hand cumparate pentru RATP Iasi au costat in medie 20.000 euro bucata, adica tot atat cat se plateste acum pentru inchirierea unui autobuz pentru o perioada de un an. Cu alte cuvinte, se va plati pentru inchirierea unui autobuz pe o perioada de 12 luni tot atatia bani cat s-ar plati pentru cumpararea unui autobuz asemanator.

Pentru ca aceste mijloace de transport au fost achizitionate cu preturi suspect de mari, cotidianul BUNA ZIUA IASI a solicitat in repetate randuri informatii legate despre achizitiile realizate de CTP Iasi, precum si despre firmele cu care se afla sub contract pentru diferite servicii in asa fel incat iesenii sa stie pe ce sunt cheltuiti banii din bugetul public.


https://www.bzi.ro/exclusiv-unul-dintre ... to-610012#


Attachments:
autobuz_puscasu_in_flacari_1_.jpeg
autobuz_puscasu_in_flacari_1_.jpeg [ 145.25 KiB | Viewed 6320 times ]
autobuz_puscasu_in_flacari_2_.jpeg
autobuz_puscasu_in_flacari_2_.jpeg [ 204.44 KiB | Viewed 6320 times ]
autobuz_puscasu_in_flacari_3_.jpeg
autobuz_puscasu_in_flacari_3_.jpeg [ 218.51 KiB | Viewed 6320 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 05 Nov 2017 13:11 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Un autobuz de 170.000 € a ars la Iași, după 10 zile de la cumpărare

În urmă cu aproximativ zece zile, Primăria Iași primea cu mare fast 12 autobuze pe care le-a achiziționat după ce a făcut credit la bancă, fiecare costând peste 170.000 de euro.

De sâmbătă, 14 octombrie, însă, parcul auto al Municipalității a rămas fără unul dintre noile autovehicule, după ce s-a defectat și a luat foc, scrie adevarul.ro. Pe internet circulă un filmuleț în care autobuzul cu pricina este tractat și dus la garaj. Incidentul s-a petrecut în cartierul ieșean Dacia, iar, potrivit unei prime constatări, defecțiunea ar fi apărut în zona sistemului de alimentare. Compania nu poate însă verifica cu exactitate acest lucru, întrucât autobuzul este în garanţie. Reprezentanţi ai ISUZU, producătorul autobuzului, vor ajunge la Iaşi zilele acestea pentru a-l verifica.


15.10.2017
http://www.click.ro/news/national/un-au ... -cumparare


Attachments:
7-baza-autobuz.jpg
7-baza-autobuz.jpg [ 87.9 KiB | Viewed 6038 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 16 Mar 2021 14:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Un accident rutier s-a produs în urmă cu puțin timp pe strada Anastasie Panu, din Iași.

Mai multe autoturisme au intrat în coliziune cu un tramvai, în zona Hotel Europa.
https://telem.ro/accident-grav-la-hotel-europa-mai-multe-autoturisme-au-intrat-in-coliziune-cu-un-tramvai/


Attachments:
4B7C63A0-2515-4FCA-8D69-CDE1C9C0C13D-1024x768.jpeg
4B7C63A0-2515-4FCA-8D69-CDE1C9C0C13D-1024x768.jpeg [ 141.47 KiB | Viewed 2498 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 24 May 2021 16:40 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
Tramvai deraiat in Podu Ros.

https://www.dezvaluirea.ro/calatorie-de-groaza-un-tramvai-a-sarit-de-pe-linie-in-podu-ros/


Attachments:
tramvai-deraiat-in-Podu-Ros-5.jpg
tramvai-deraiat-in-Podu-Ros-5.jpg [ 213.89 KiB | Viewed 1970 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 31 May 2022 08:41 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54790
De pe facebook.


Attachments:
281823657_5119059968130687_6714122370950118549_n.jpg
281823657_5119059968130687_6714122370950118549_n.jpg [ 633.56 KiB | Viewed 826 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 169 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group