TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Mon 20 Mar 2023 21:34

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue 04 Dec 2007 19:01 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54783
Asociatia TRANSIRA
Nr. 54 din 06 august 2007

Către,
Consiliul Judeţean Neamţ
Primaria municipiului Piatra NeamţNormele Uniunii Europene impun municipalitatilor reguli severe de reducere a poluarii urbane fonice si fízico–chimice. Se fac eforturi deosebite pentru extinderea sau introducerea transportului electric, economic si nepoluant, finantarile Uniunii Europene pentru dezvoltarea infrastructurii acestui tip de transport fiind consistente si nerambursabile.

Consideram ca finalizarea proiectului de introducere a transportului electric cu troleibuze, in localiatea Roznov si la Manastirea Bistrita este necesara si va sta la indemina. Extinderea retelei de troleibuz va da valoare economica infrastructurii de troleibuz deja existente. De asemenea, achizitionarea unor troleibuze silentioase si economice, rulind pe bulevarde moderne, rezolvind problema ambuteiajelor, rezolvind si problema inoirii parcului auto, transportind un numar mare de calatori, compune o strategie ce trebuie definitivata si respectata. Cu aceasta ocazie, va ramine un operator unic de transport, regional, SC Troleibuzul SA Dumbrava Rosie.

Finantarile privind acest proiect se pot asigura prin fonduri ale Uniunii Europene sau ale Guvernului Romaniei, in urma definitivarii unui master–plan, intocmit de catre specialistii SC Troleibuzul SA si de catre cei ai Primariei si ai Consiliului Judetean.

Va rugam sa intocmiti/reactualizati studiile necesare extinderii transportului in comun cu troleibuze, acestea sa fie supuse spre aprobare Consiliului Judetean si Consiliului Local, in vederea obtinerii fondurilor necesare.

Cu stimă,
ing. Silviu Sîntea
Preşedintele Asociaţiei TRANSIRA


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 04 Dec 2007 19:03 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54783
Urbtrans, o asociatie în cinci

Consiliul Judetean, orasele Piatra Neamt si Roznov, la care se adaugă comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Rosie, Gîrcina si Săvinesti vor să înfiinteze un serviciu de transport persoane

Judetul Neamt, prin Consiliul Judetean, s-a asociat de principiu cu municipiul Piatra Neamt, orasul Roznov si comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Rosie, Gîrcina si Săvinesti, prin consiliile locale respective, pentru organizarea si asigurarea unui serviciu de transport public regulat de persoane.

Obiectivul asocierii a fost sustinerea dezvoltării economice a localitătilor prin realizarea unei infrastructuri de transport moderne, avînd în vedere accentul deosebit care se pune în UE pentru dezvoltarea transportului ecologic - se tine cont că zona Piatra Neamt are un grad ridicat de poluare si că se doreste ca în acestă regiune să se dezvolte o infrastructură specifică de turism, satisfacerea cu prioritate a nevoilor de deplasare a populatiei, a personalului institutiilor publice si a operatorilor economici pe teritoriul unitătilor administrativ-teritoriale asociate, fapt ce se impune prin ritmul ridicat de dezvoltare a localitătilor limitrofe municipiului Piatra Neamt. De asemenea, se mai urmăreste dezvoltarea în comun a infrastructurii de transport conform conditiilor de mediu impuse de UE prin accesarea de fonduri structurale si prin faptul că statul sprijină, prin măsuri legislative si economice, dezvoltarea cantitativă si calitativă a serviciilor de transport public local, precum si a infrastructurii tehnico-edilitare aferente sistemului de transport public local.

Conform declaratiei presedintelui Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, asocierea urmează să asigure furnizarea serviciului public local de transport persoane promovînd concurenta între operatori, respectiv transportatorii autorizati, cărora li s-a atribuit executarea serviciului, garantarea respectării drepturilor si intereselor utilizatorilor serviciului de transport public local etc.

Sursele de venit ale asociatiei sînt cotizatiile membrilor săi si alte contributii de la bugetele autoritătilor locale, dobînzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, donatii, sponsorizări si orice alte surse legale de venituri. Consiliul de Administratie este organul de conducere, format din toti reprezentantii desemnati de autoritătile locale, iar dintre acestia se va alege un presedinte al asociatiei, care va reprezenta Urbtrans în relatia cu tertii. Fiecare asociat contribuie, pentru început, cu suma de 500 de lei.


Simona Tarna, Monitorul de Neamt, 3 decembrie 2007
http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?edi ... icol=15264


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 18 Apr 2008 13:08 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 54783
A.D.I. Urbtrans Piatra Neamt

Statutul, actul constitutiv, hotaririle Consilului Judetean Neamt si Consiliului Local Neamt (noiembrie 2007).


Attachments:
anexa_1_443_2007.pdf [171.51 KiB]
Downloaded 398 times
anexa_2_443_2007.pdf [828.89 KiB]
Downloaded 340 times
hotarare_443_2007.pdf [71.36 KiB]
Downloaded 329 times
nota_fundam_443_2007.pdf [109.94 KiB]
Downloaded 329 times
rap_spec_443_2007.pdf [111.26 KiB]
Downloaded 367 times
proiect-asocieretransport.doc [34 KiB]
Downloaded 328 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group