TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Mon 15 Aug 2022 22:37

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed 06 Feb 2008 00:58 
Deschid acest topic deoarece,...in ultima vreme am reusit sa ajungem si la realizarea acestui vis frumos. Pentru inceput ,gratie doamnei directoare Transurb, Jr. Genica Totolici care mi-a furnizat informatia conform careia exista in Galati un mare pasionat de tramvaie in persoana medicului-chirurg Paul Ichim om cu o mare pasiune pentru istorie,trecut,prezent si cultura in general, care e si consilier local din Galati, am reusit sa vorbesc cu dansul legat de dorinta lui de a infiinta in Galati asemenea muzeu !! Ei bine omul s-a aratat foarte incantat ca exista oameni ca noi care iubim istoria si transportul in comun!!! De aceea dansul e dispus sa ne ajute si vrea cu tot din-adinsul sa realizam ceva frumos in Galati. Pentru inceput am reusit oprirea a doua vagoane de tramvai pe care le-am propus -verbal-si la intrevederea mea cu doamna director Transurb.este vorba de :
-vagonul-motor ,,TATRA" T3-R,No. #27
-vagonul-motor ,,Timis-2, No.#57.
*Notificare! Este posibil ca sa fac un efort financiar in achizitia unei remorci ,,Timis"-2 pentru a realiza perechea tramvaiului galatean.Si am ca idee achizitia uneia fie de la sc Braicar-Braila care mai detine asemnea remorci, fie de la Ploiesti la pret de fier vechi!!Aici e mai delicata treaba!!!
Asadar vagoanele pot spune ca sunt oprite de la casare si in curand sa ma pot apuca de treaba.Repet, pe cheltuiala proprie, cu scule,SDV-uri si materiale procurate prin mijloace proprii voi reface cele doua vagoane dar....ca vreau sa spun si asta....voi fi ajutat ce cei doi galateni,pasionati de tramvaie si useri pe forumul nostru( si pe ,,alalalt"!): George_GL si kzoom( Ionut)!Bineanteles ca poate vor aparea si altii si sunt bineveniti sa ajute la acest demers.Cu ajutorul lor, impartind pareri,propuneri,sfaturi,idei si multe altele,...poate da Dumnezeu si demaram aceasta lucrare de anvergura care se merita in Galati!!!
In alta ordine de idei,...paralel cu aceasta, in cadrul Muzeului de Istorie Galati,gratie tot d-lui doctor Ichim, voi expune cand vor fi gata finalizate,...machetele functionale ale tuturor modelelor de vagoane de tramvai de la inceputuri si pana in prezent !!Bineinteles va fi o mare expozitie(fara taxa!!!) cu fotografiile tuturor modelelor de tramvai existente in Galati si istoria lor,(acte,inscrisuri,documente,etc.)
Maine...de fapt astazi ca este deja ora 0.00,....voi prezenta la un club ultracentral din Galati, un DVD cu materiale desprte toata istoria tramvaielor din Galati, modele,schite,propuneri,imagini si fotografii ( nu vor lipsi pozele lui Hans Oerlemans), despre tot ce tine de transportul electric din Galati!!!
Voi reveni cu detalii!!!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 06 Feb 2008 22:58 
Asadar cum am promis,revin cu detalii si informatii despre demersurile d-lui Paul Ichim si ale mele in infiintarea Muzeului istoriei tramvaiului din Galati.Cum spuneam, astazi am avut o intalnire la Rotary Club of Galati DONARIS ( www.rotarygalati.ro ) unde ne-am prezentat ideia/proiectul, am prezentat fotografii,materiale, explicatii,etc. Intalnirea a fost foarte frumoasa,o atmosfera foarte degajata, deosebit de prietenoasa si unde au fost prezenti oameni de seama ai municipiului Galati. In urma discutiilor s-a ajuns la un punct de incepere al proiectului anume de prezentarea unei expozitii foto, si machete/diorame despre tot ce tine de istoria tramvaiului din Galati. Pe de alta parte s-a mai convenit ca pentru restaurarea de modele vechi, istorice, unicat,...sa luam legatura cu prietenii tramvaielor din Germania care detin planuri ,schite,si de ce nu chiar vehicule, deoarece in mare parte majoritatea tramvaielor vechi provin din Vestul-Europei mai precis chiar Germania.Nu in ultimul rand le-am dat exemplu Iasul unde oamenii de la R.A.T.P.-Iasi, restaureaza vagoane vechi si istorice la cele mai mici detalii si pastrand finetea originalului..pornind de la nituri si pana la structura de rezistenta si materialele din care sunt realizate.Acest lucru fiind realizat de echipa de restauratori foarte profesionisti de la RATP-Iasi in frunte cu Dl Inginer Dorian Geba, care se pare ca era cunoscut de cativa domni prezenti si multi din cei prezenti cunosteau datele problemei.Dar se poate lua legatura chiar cu Muzeul din Viena unde se afla o intreaga gama de tramvaie restaurate. Dar in principiu, oamenii prezenti la Clubul Rotary s-au aratat uimiti de idee si foarte incantati si ne vor acorda sprijinul,...desi am pornit de la ideea restaurarii pe cheltuiala mea proprie si cu mijloace proprii fara a cere finantari.Dar din cate se pare, s-au aratat foarte multe persoane incantate de ideea infiintarii acestui Muzeu si s-au arat cativa domni care detin si dansii imagini foarte vechi de valoare legat de transportul cu tramvaiul din Galati.Si vom face demersuri si pentru a afla date si documentatii sau imagini cu tramvaiul construit in premiera in 1950 la Santierul Naval din Galati.
Oricum,...nu-mi ramane decat sa ma apuc de treaba si sa realizez primele machete-functionale!-ale primelor tramvaie din Galati, pe care le voi realiza cat mai in detaliu pornind de la realizarea lor din lemn asa cum erau si-n realitate( asta ca un prim exemplu)!
Ideea este ca oamenii au mai ramas uimiti ca exista un asemenea site si forum in care activeaza pasionatii de transport din Romania eu prezentand TRANSIRA ca organizatie care activam din 2005 si le-am expus si statutul Transirei.Asadar am adus TRANSIRA aproape de inimile oamenilor de vaza (cum se zice) din Galati!!!
Asi avea rugamintea daca se poate si doriti sa contribuiti cu orice in infiintarea acestui Muzeu, asi fi recunoscator daca cineva din membrii si userii acestui forum poate sa sau ar putea sa faca sa luam legatura cu prietenii tramvaielor din Germania si sa colaboram cu dansii in vederea infiintarii acestui muzeu,...dat fiind ca acum in Galati majoritatea tramvaielor sunt aduse si provin din Germania( Dresda,Magdeburg,Frankfurt amMain si Berlin).
Va multumesc mult.Sper ca putem realiza acest proiect care va fi oricum pe termen lung.
Haideti sa va prezint si pe domnul D-l doctor Paul Ichim medic chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta ,,Sf. Ap. Andrei"-Galati,sef chirurgie-III din cadrul aceleiasi institutii, un om care tine foarte mult la cultura si ceea ce inseamna istoria orasului Galati impreuna cu membrii si oameni de seama ai clubului Rotary cu imagini de la Chartare aprilie 2007-Galati.
In imagini dansul poarta un sacou gri.


Attachments:
File comment: D-l doctor Paul Ichim medic chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta ,,Sf. Ap. Andrei"-Galati,sef chirurgie-III din cadrul aceleiasi institutii.
Chartare_Donaris_Galati_0010_JPG.jpg
Chartare_Donaris_Galati_0010_JPG.jpg [ 189.78 KiB | Viewed 6491 times ]
Chartare_Donaris_Galati_0065_JPG.jpg
Chartare_Donaris_Galati_0065_JPG.jpg [ 168.36 KiB | Viewed 6489 times ]
Chartare_Donaris_Galati_0189_JPG.jpg
Chartare_Donaris_Galati_0189_JPG.jpg [ 270.71 KiB | Viewed 6490 times ]
Chartare_Donaris_Galati_0194_JPG.jpg
Chartare_Donaris_Galati_0194_JPG.jpg [ 256.31 KiB | Viewed 6487 times ]
Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 12 Feb 2008 22:58 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 12:31
Posts: 86
Prezenta tramvaiului este simbolul unui oras civilizat, si cred ca un muzeu al lui trebuie sa existe in orice oras civilizat. De ce sa nu vada si generatiile viitoare cum era viata in oras si din punct de vedere al transportului? E laudabila o astfel de initiativa si sincer sper sa aibe mult succes acolo la voi.
Pentru ca la noi, in capitala, lumea e prea preocupata de altele si nu ar avea mici o sansa din pacate. Ca o mica gluma, la noi muzeul este...circulant...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 12 Feb 2008 23:43 
Felicitari lui Sergabi pentru initiativele sale. De mentionat si ca intamplator sau nu, a ajuns la cine trebuie si unde trebuie. Numai asa se poate face ceva si asta este calea si pentru alte orase. Din fericire, ideea este sustinuta si de o persoana ca dl doctor Ichim. Din pacate pentru alte orase, altii in aceeasi pozitie injura tramvaiul si afirma ca le-ar desfiinta.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group