TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Fri 27 Nov 2020 12:30

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri 21 May 2010 22:56 
Cersetorii si bisnitarii din trenuri si gari sunt, din pacate, o prezenta obisnuita in trenurile de calatori, provocand sila si dezgustul calatorilor.

In conditiile in care "ceferistii" fac spume cand vad un pasionat fotografiind o gara sau o locomotiva, in conditiile in care multe gari si vagoane sunt dotate cu camere de supraveghere video, cum se explica aceasta "toleranta" suspecta fata de aceste adevarate grupari mafiote organizate, cuprinzand de la vanzatori de ziare pana la negustori de sucuri si bere, de la falsii surzi si muti care-ti lasa pe masa tot felul de rahaturi si pana la tiganii cu telefoane mobile?

Hai sa vedem, pentru inceput, cum in U.E., in Romania anului 2010, in cea mai mare gara a tarii, Gara de Nord, poti vedea tiganci "la serviciu", respectiv vanzarea de seminte :evil:

Tigancii aleia aplecata probabil i-a intrat o samanta intre degete si o cauta s-o puna la loc, alaturi de celelalte iar un cumparator care va baga in gura samanta cu pricina se va bucura de o savoare deosebita... :twisted:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 23 May 2010 13:57 
Offline
User avatar

Joined: Tue 23 Oct 2007 13:53
Posts: 236
Location: Bucuresti (Vest), Drumul Taberei
Cu toate ca nu cunosc o buna parte din partea nevazuta a acestor afaceri ilicite, este cat se poate de clar, in majoritatea faptului ca:
- autoritatiile reprezentate de politie, fie ea comunitara sau nu, paza sau alte servicii direct implicate prefera sa faca doar un minimum de interventie chiar si atunci cand nu exista nici un pericol pentru cei care asigura paza. Delasarea si faptul ca isi primesc salariul oricum este un bun motiv
- autoritatile administrative se prefac spunand ca problemele nu exista sau mai organizeaza cand si cand "actiuni" pentru a demonstra ca se face ceva. Pe de alta parte, oriunde e nevoie sau nu, sunt plasate panouri mari ce prezinta regulile si activitatile considerate ilegale. Totul se limiteaza la atat
- calatorii si toti ceilalti gura-casca ce sunt principalii factori ce alimenteaza aceasta afacere in mod stupid apreciaza aceste lucruri sau chiar li se pare normal ca cersetorii sa le ceara, individual, bani!

O potentiala ipoteza pentru aceasta situatie de complacere ar fi faptul ca autoritatile fie nu vor sa aplice legea fie se tem ca daca o aplica vor avea probleme de ordine publica cu persoanele respective sau cu alti cetateni nemultumiti de actiuni. In acest fel se alege cea mai proasta varianta: se accepta tacit. Acest lucru se intampla chiar si in lipsa eternei spagi administrative. In final, cei care asigura ordinea publica au salarii destul de mici si nu sunt recompensati decat pentru amenzi nu pentru numarul cat mai mic de probleme raportate in teren coraborat cu aprecierile pozitive din partea cetatenilor primite la sediu.

In final avem o afacere prospera si pe care nimeni nu vrea sa o reteze cu adevarat. Toti isi incaseaza salariul sau partea si sunt multumiti.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group