TRANSIRA

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Wed 24 Apr 2019 21:31

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 00:05 
Offline
User avatar

Joined: Sat 06 Jun 2009 22:57
Posts: 2316
Location: Bucureşti
Azi suntem în 16 noiembrie 2012. Am aşteptat ca măcar cineva de la Braşov să-şi amintească de 14-15 noiembrie 1987. A avut dreptate cine a zis că românul uită repede.... Păcat. Este unul din exemplele de cum se uită istoria, nu numai a transportului. Somn uşor şi toate cele bune.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 15:21 
Offline
User avatar

Joined: Thu 19 Aug 2010 23:18
Posts: 251
Location: Romania
Cum sa ne aducem aminte despre 14-15 Noiembrie, cand astazi, acest simbol al luptei pentru demnitate,libertate, solidaritate, este confiscat de PDL !?!

Astazi asa zisul presedinte al Asociatiei 15 Noiembrie 1987, Florin Postolachi, cel care in urma cu cativa ani striga din toti plamanii prin Brasov, ca noi ceilalti am uitat ce inseamna libertate, demnitate, solidaritate, este parlamentar PDL de Brasov. Si uite asa acest domn a calcat in picioare tot ce a insemnat pentru Brasov si brasoveni, 14-15 Noiembrie 1987, el devind oficial si pe fata unul din personajele sinistre care domina viata sociala a orasului. El devenind unul din partizanii aceleiasi politici care in 1987 ascos lumea in strada- tare nu !!?
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura ... 2&leg=2008

Astazi bunii prieteni ai acestui domn, il demasca asa cum e. In 2008 era numai bun pt basisti, acum e doar o carpa.

Demisia, domnule Postolachi!

Astăzi s-au împlinit 25 de ani de la revolta anticomunistă a stegarilor braşoveni. Evenimentul a trecut neobservat de brașovenii de rând, mulți dintre ei fără să aibă habar ce însemnătate are această zi.

Politicienii, indiferent de partide, au găsit de cuviinÈ›ă să organizeze câte ceva, să iasă în faÈ›ă, că doar sunt în campanie electorală. Din start, trebuie spus că manifestările organizate de AsociaÅ£ia „15 Noiembrie 1987“ sunt binevenite, cât timp nu sunt deformate de politic.

Preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“, Florin Postolachi, a transmis un mesaj „pentru toţi politicenii aflaţi în campanie electorală“: „Vă rugăm, aveţi decenţa şi nu murdăriţi acest eveniment, lăsaţi-ne în pace măcar astăzi!“, chestiune consemnată de colegul Adrian Popescu de la Gândul.

Domnule Postolachi, cu mâna pe inimă vă dau dreptate pentru acest mesaj. Este de bun simÈ›. Dar nu este decât un gest al unui personaj politic, care a pângărit onoarea „AsociaÈ›iei 15 Noiembrie 1987“, pe care a mocerlit-o exact cu politicul care nu-i mai place acum. Domnule Postolachi, timp de patru ani aÈ›i fost marioneta PDL È™i în calitate de viitor fost deputat PDL, care nu mai era în cărÈ›i la noile alegeri, acum vă daÈ›i fată mare, cu greÈ›uri faÈ›ă de politică.

Ați profanat memoria și onoarea celor care au ieșit în stradă acum 25 de ani. Nimeni nu vă poate contesta meritul personal de fi fost alături de cei care au protestat împotriva regimului comunist, dar pervertirea politică interesată trebuie să v-o asumați. O demisie de onoare din funcția de președinte cu care ați politizat în urmă cu patru ani Asociația în favoarea PDL, astăzi, la 25 de ani de la protestul stegarilor, ar fi fost o reparație morală pentru cei pe care i-ați amăgit în 2008.

Evident, politicianul Florin Postolachi nu este cu nimic mai prejos faÈ›ă de ceilaÈ›i politiceni. Demisia de onoare din funcÈ›ia de preÈ™edinte este un gest care presupune valori È™i calități pe care nu le aveÈ›i. Iar în ultimii ani nici nu v-am suspectat că le-aÈ›i avea.

Nu vă fie frică: sunt oameni extrem de valoroși în Asociație, care se pot ocupa în continuare de organizarea tradiționalului cros, de organizarea de seminarii, de comemorări, de problemele membrilor Asociației. Nimeni nu este de neînlocuit…


http://newsbv.ro/2012/11/15/demisia-domnule-postolachi/

Deci ce mai este 14-15 noiembrie pt brasoveni - un prilej pentru clasa politica ( toata ) de a ne scuipa, de fiecare data, pe fiecare cetatean onorabil al acestui oras- distrus intentionat de toata clasa politica- din simplul motiv ca pe 14 -15 noiembrie cetatenii acestui oras s-au unit si au protestat impotriva clasei politice.

Acest lucru normal si natural s-a mai repetat si in anii de dupa 1990, iar clasa politica a facut ce a stiut mai bine sa faca - a distrus esenta orasului, atacandu-l consecutiv la baza existentei sale- nivelul de trai si locurile de munca.
Rezolvand aceasta problema Brasovul a fost pentru totdeauna redus la tacere, si chiar si micile rabufniri de a comemora in liniste si onest ce a fost o data in Brasov, au fost si acestea calcate in picioare- de aceiasi clasa politica (nomenclatura) care nu s-a schimbat deloc din 1987- pana astazi 2012.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 15:35 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3443
bucsan wrote:
Azi suntem în 16 noiembrie 2012. Am aşteptat ca măcar cineva de la Braşov să-şi amintească de 14-15 noiembrie 1987. A avut dreptate cine a zis că românul uită repede.... Păcat. Este unul din exemplele de cum se uită istoria, nu numai a transportului. Somn uşor şi toate cele bune.

N-as fi dorit sa intervin, dar se impune deci.
Nu e vorba de nici o uitare, ci de o mare tristete in legatura cu pervertirea acestui fragment de istorie recenta, in principal astfel:

1. Nu s-a putut cerceta si explica pe deplin revolta de la 15.11.87. In afara de partea spontana, a existat indubitabil si partea provocata, respectiv informatorii amestecati printre oameni, care au stimulat din vreme nemultumirile, au provocat inspre deplasarea in centru, spre nesupunere si spre violenta. Aici se pare ca a existat un fel de "repetitie generala" pentru ce avea sa vina in 89. Si mai edificator este faptul ca militia a permis manifestantilor sa marsaluiasca 4 km (circa 1 ora) pana in centru, sa intre in sediul PCR si sa inceapa devastarile. Ori este stiut ca asa ceva nu se putea intampla fara o larga complicitate, caci pana si vanzatoarele de loz in plic sau de bilete si dispecerele IJTL din cabinele de urmarire a circulatiei aveau instructaj de a informa imediat in astfel de cazuri, iar in ziua respectiva, fiind alegeri, toata militia si armata era la posturi.
2. Niciuna din filmarile efectuate de Organe nu au fost puse la dispozitie nici pana azi. Nici macar un film existent in strainatate nu poate fi vizionat. Evident, in filmari pot apare aspecte ce nu se doresc lamurite.
3. Din pacate, exact cei ce ar fi trebuit sa pretuiasca mai mult jertfele au terfelit, pentru avantaje materiale sau cedand santajelor, memoria acestora. "Seful" revoltatilor a ajuns in aceeasi parte politica cu unul dintre cei mai celebri anchetatori, ambii parand a nu avea nici o problema cu constiinta. Iata un articol mai vechi in reluare, dar care sintetizeaza perfect starea de fapt actuala din Brasov:

Batjocura de 15 Noiembrie
Pentru cine sunt comemorarile anuale? Simpozioanele, discutiile, crosurile, popimea si coroanele? Pentru cei care au suferit prin puscarii dupa ce au avut curajul sa arate la Brasov ca romanii mai au demnitate? Pentru cei stalciti in bataie de securisti si acum inghititi de pamant? Sufletele lor isi gasesc oare linistea in fumul tamailor si alinarea in discursurile baloase ale politicienilor?
Unul dintre securistii implicati in mod direct in represiunea manifestantilor din 1987 ranjeste sfidator dintr-o functie privilegiata in chiar administratia Brasovului. El a fost cel care i-a determinat, prin amenintari si santaj, pe judecatorii brasoveni sa condamne 61 dintre muncitorii razvratiti la ani grei de puscarie. Conform marturiilor, securistul ii considera "sleahta de nemernici".
Astazi, buna parte dintre acestia nu mai sunt. Tot astazi, rudele si nemernicii ramasi in viata sustin din taxele lor salariul securistului. Fostul maior de securitate Nicolae Paraschiv ocupa o functie publica de prima mana, fiind secretarul municipalitatii, a doua functie ca importanta, dupa cea a primarului Scripcaru. Toate acestea sunt cunoscute. Dar, niciodata, conducerea Asociatiei "15 Noiembrie 1987" nu a suflat o vorba despre prezenta in structurile publice a celui care a cauzat atata suferinta membrilor sai. Nu a contestat, nu a protestat, a tacut malc. Ba mai mult, seful asociatiei, Florin Postolachi, s-a facut parlamentar cu sprijinul celui care-l tine in brate pe securist, George Scripcaru.
De aceea, manifestarile prezente ale Asociatiei "15 Noiembrie 1987" pot sa aiba orice fel de scop, electoral sau sportiv, dar n-au nicio legatura cu dramele muncitorilor din 1987. Ei sunt in continuare batjocoriti prin prezenta in fruntea orasului, tolerata de Asociatie, a securistului care i-a chinuit.

Acest text a fost scris in urma cu trei ani, tot pe BrasovNews. Ramane cum am stabilit.

http://brasovnews.blogspot.ro/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 15:40 
Offline
User avatar

Joined: Thu 19 Aug 2010 23:18
Posts: 251
Location: Romania
15 NOIEMBRIE 1987: „Jos Ceauşescu! Jos comunismul!”

Într-o Românie sumbră, în care oamenii deveniseră o masă amorfă de fiinţe abrutizate de foame, frică şi frig, revolta de la Braşov, din 15 Noiembrie 1987, a aprins scânteia speranţei, a dat semnalul că „se poate”, că orice coşmar are un sfârşit.
Revolta de acum 25 ani a fost spontană, n-a fost programată şi a pornit de la muncitorii de la uzina „Steagul Roşu”, care şi-au primit cu întârziere leafa, şi aceea înjumătăţită, fără vreo explicaţie. Pentru nişte oameni care, asemenea a 99% dintre români, trăiau de azi pe mâine, ca într-un lagăr de muncă - munceau 6-7 zile pe săptămână, în frig, fără apă caldă, fără curent, cu hrana pe raţie infimă, care şi pentru hârtia igienică stăteau la coadă ore în şir, fără a fi siguri că vor mai „prinde”, care puteau face închisoare şi pentru un banc cu aluzii politice - a fost picătura care a umplut paharul. Asta s-a întâmplat într-o zi „de sărbătoare”, de vot, când aveau loc alegerile, o mascaradă, în care candidaţii desemnaţi de PCR erau „ale;i” cu 99,9%.
Pe drum, muncitorilor de la „Steagul Roşu” li s-au alăturat foarte mulţi braşoveni, iar în faţa Spitalului Judeţean s-a cântat „Deşteaptă-te române!”, ceea ce a eliberat oamenii de teroare. A urmat „Jos Ceauşescu!”, „Jos comunismul!”- de aceea este acolo amplasată Troiţa novembriştilor - iar când coloana a ajuns în centrul oraşului, unde se află astăzi Prefectura şi Primăria, muncitorii nu mai erau singuri. Mii de oameni, printre care elevi şi studenţi, aveau în sfârşit curajul să protesteze. Protagoniştii recunosc importanţa pe care a avut-o sprijinul braşovenilor. Acest suport a făcut posibilă transformarea protestului dintr-unul social într-unul politic. Deşi, în timpul anchetelor ce au urmat, cei arestaţi, torturaţi, deportaţi au fost consideraţi „elemente turbulente, huliganice”.
Comemorarea celor 25 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor braşoveni va începe şi în acest an printr-o depunere de coroane la monumentul din faţa Spitalului Judeţean, r Ceremonialul începe de la ora 10.00. De la ora 12.00, la Aula Universităţii „Transilvania”, vor avea loc dezbateri pe tema revoltei anticomuniste, la care sunt invitaţi studenţi şi liceeni, alături de personalităţi ale societăţii civile, luptători anticomunişti, de diplomaţi, autorităţi locale şi naţionale, printre alţii, istoricul Marius Oprea, scriitoarea Ana Blandiana, reprezentanţi ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi ai Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS).
Sâmbătă, va avea loc tradiţionalul cros „15 Noiembrie”, ajuns la a XXIII-a ediţie. (L.J.)


http://www.mytex.ro/prima-pagina/15-noi ... 333314.php

Astmosfera din societatea nostra, este astazi, la fel ca cea de atunci. Oare de ce ? - [o intrebare retorica]


Attachments:
article_333314_1.jpg
article_333314_1.jpg [ 39.1 KiB | Viewed 781 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 15:54 
Offline
User avatar

Joined: Thu 19 Aug 2010 23:18
Posts: 251
Location: Romania
Nu i-au uitat pe eroi!

Împlinirea a 25 de ani de la Revolta anticomunistă a muncitorilor de la fosta uzină Steagu Roşu a fost marcată, ieri, la Braşov.
La Troiţa din faţa Spitalului Judeţean, locul unde coloana de manifestanţi din 15 noiembrie 1987 care se deplasa de la uzina de autocamioane către Comitetul Judeţean de Partid a oprit, a îngenuncheat şi a cântat Deşteaptă-te române, s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios.
Oficialităţile locale, reprezentanţi ai partidelor politice, ai Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, a Asociaţiilor de Revoluţionari şi a Foştilor deţinuţi politic, prieteni ai celor decedaţi după evenimentele din 1987 au depus coroane şi jerbe de flori la Troiţa ridicată în memoria celor dispăruţi şi au ţinut scurte alocuţiuni despre ceea ce a însemnat ziua de 15 Noiembrie 1987 şi rolul revoltei în evenimentele care au urmat anului 1987. Printre cei care au depus coroane au fost şi o parte dintre candidaţii USL pentru Parlamentul României, între care Petre Roman şi Marius Neculoiu.


http://www.brasovultau.ro/articol/stiri ... -eroi.html


Attachments:
nu-iau-uitat-pe-eroi-thumb-0.jpg
nu-iau-uitat-pe-eroi-thumb-0.jpg [ 65.75 KiB | Viewed 777 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sat 17 Nov 2012 23:17 
Offline
User avatar

Joined: Sat 06 Jun 2009 22:57
Posts: 2316
Location: Bucureşti
Brassovia wrote:
Nu e vorba de nici o uitare, ci de o mare tristete in legatura cu pervertirea acestui fragment de istorie recenta, De aceea, manifestarile prezente ale Asociatiei "15 Noiembrie 1987" pot sa aiba orice fel de scop, electoral sau sportiv, dar n-au nicio legatura cu dramele muncitorilor din 1987.
Îmi cer scuze dacă postarea mea a sunat cinic. Postările voastre, pentru care vă mulţumesc foarte mult, dovedesc că acei oameni nu au fost uitaţi. Nu cunosc "bucătăria internă" a Asociaţiei 15 noiembrie 1987, nefiind din Braşov. În privinţa manifestărilor comemorative, cu riscul da a supăra, mă întreb ce caută acolo omul (foarte pios, de altfel) al cărui tată a fost comandantul Diviziei Tudor Vladimirescu, divizie înfiinţată de Armata Roşie din prizonierii de război ce au călcat în bocanci un jurământ sfânt depus în faţa celui ce era atunci Comandantul Armatei Române, Regele Mihai I. Cei care nu au vrut să fie trădători de ţară şi de neam, şi-au lăsat oasele în Siberia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 14-15 noiembrie
PostPosted: Sun 18 Nov 2012 12:28 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3443
bucsan wrote:
mă întreb ce caută acolo omul...

Cauta un nou loc in parlament, cu imunitatea aferenta in caz de Doamne-Fereste. Fiind prea ilustru pentru Bucurestii natali si simtindu-se probabil nascut a doua oara, dupa abandonarea vechii familii in favoarea tinerei liubite de pe meleaguri ex-CCCP (au ei ceva gusturi exotice in familie), si-a pus acum gatul (?) la bataie pentru binele Brasovului, fiind cu ospitalitate primit de varfurile mafiei transpartinice locale. Va corespunde postului cu siguranta, caci nu exista pericolul de a vrea sa faca intr-adevar ceva, odata ramas acolo sus.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group