TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Thu 25 Feb 2021 20:09

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat 16 May 2009 11:14 
Offline

Joined: Thu 14 Feb 2008 00:25
Posts: 90
Location: Bucuresti
Bucureştiul va avea cele mai scumpe două bulevarde România. Reabilitarea celor trei kilometri de piatră cubică, dintre Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău, costă 25 de milioane de euro. Lucrările sunt atât de scumpe pentru că cele două străzi sunt monumente istorice şi trebuie reparate manual ca să arate la fel ca acum o sută de ani.

Bulevardele vor intra în reparaţii pe la sfârşitul verii. Până atunci, şefii Municipalităţii vor să convingă Uniunea Europeană să dea milioanele de euro necesare pentru înlocuirea pietrelor cubice sau pentru asprirea lor ca maşinile să nu mai alunece.

Acestea sunt sunt singurele soluţii acceptate. Zona este considerată monument istoric şi, după refacerea infrastructurii, va trebui acoperită tot cu piatră cubică, nu asfalt. Dacă tot se apucă de treabă muncitorii vor reabilita şi Piaţa Charles de Gaulle iar trotuarele şi spaţiile verzi vor fi refăcute.

Cele două străzi din sectorul 1 au fost construite la începutul secolului trecut din piatră cubică. Şi într-o sută de ani doar o singură dată au fost reparate complet. Traficul, ploile şi zăpezile au afectat puternic cei trei kilometri cu piatră cubică.

De pe urmă lucrărilor, cel mai mult vor avea de suferit tot şoferii. Trei şantiere mari într-un Bucureşti şi aşa extrem de aglomerat vor transforma oraşul într-o parcare uriaşă de maşini. Deja străzile din jurul pasajului Basarab sunt închise jumătate de an. Peste o lună se blocheză şi Calea Buzeşti pentru lucrări de lărgire a şoselei, iar în scurt timp şi Pasajul Lujerul intră în reparaţii capitale.

Edilii spun că mai repede de un an nu au cum sub nici o formă să termine de îndreptat piatra cubică de pe cele două bulevarde.

Antena3.ro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 16 May 2009 12:02 
Monumente istorice my ass. Daca as fi primar, primul lucru pe care l-as face ar fi sa refac strazile alea dela zero, sa ramana banda 1 cu piatra cubica pe post de banda pentru transportul in comun, iar restul asfaltat. Pe post de amintiri din copilarie, as pune niste stalpi de iluminat ca pe vremuri, dar suficient de grosi sa sustina si niste console de troleibuz si acelea retro, dar moderne ca solutii pentru retea. Plus niste lampi de iluminat tot retro.

Iar in piata Carol cel Gol as face tot asa, piatra cubica pe margine tot ca banda de transport in comun (inclusiv troleibuz), iar restul asfaltat. Eventual, as gasi o culoare de asfalt mai retro, daca exista asa ceva.

Sa nu sape prea tare, poate gasesc vreo hazna si vor declara rahatul din ea monument istoric si-i vor pune tot vreun nume de francez ascuns in padure pana au inceput nemtii sa se retraga.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group