TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sat 05 Dec 2020 15:43

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri 16 Sep 2011 09:27 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50265
Ordonanta Nr.21 din 30.08.2011
privind înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei

ACT PUBLICAT ÃŽN MONITORUL OFICIAL NR. 623 din 01 septembrie 2011

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. III.7 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanÅ£ă.

Articolul 1
(1) Se înfiinţează Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti - denumită în continuare A.M.T.B., instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu sediul în bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, Bucureşti.
(2) A.M.T.B. este instituţia publică desemnată să asigure politica privind planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.
(3) Autorităţile de reglementare competente cu atribuţii specifice în domeniul transportului public local de călători îşi păstrează atribuţiile, astfel cum acestea au fost stabilite prin actele normative în vigoare.

Articolul 2
În înţelesul prezentei ordonanţe, zona metropolitană Bucureşti reprezintă denumirea generică a ariei geografice ce cuprinde municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Articolul 3
A.M.T.B. este ordonator terţiar de credite şi se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Articolul 4
Patrimoniul A.M.T.B. se constituie din bunuri proprietate privată a statului, date în administrarea A.M.T.B. pe toată durata de existenÅ£ă a acesteia.

Articolul 5
Sediul A.M.T.B. poate fi schimbat prin hotărâre a Guvernului.

Articolul 6
Structura organizatorică a A.M.T.B., numărul maxim de posturi, atribuţiile şi relaţiile cu structurile organizatorice ale administraţiei publice, centrale sau locale, după caz, şi cu reprezentanţii societăţii civile se stabilesc prin Regulamentul de organizare şi funcţionare al A.M.T.B., aprobat prin hotărâre a Guvernului, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe.

Articolul 7
A.M.T.B. are următoarele atribuţii principale:

a)elaborează Strategia de dezvoltare a transportului public de călători şi Planul de transport public pentru zona metropolitană pe termen mediu şi lung;

b)colaborează cu structurile administraţiei publice centrale şi locale la realizarea programelor de investiţii şi prioritizarea obiectivelor din cadrul acestor programe;

c)participă şi colaborează cu structurile administraţiei publice centrale şi locale la punerea în aplicare a politicii tarifare unice şi de taxare în domeniul transportului public de călători şi coordonează acţiunile necesare de punere în aplicare a acestor politici;

d)monitorizează modul de informare a călătorilor, imaginea şi marketingul transportului public de călători, precum şi calitatea serviciilor de transport, iniţiază măsuri de îmbunătăţire a acestora;

e)realizează cercetări de piaÅ£ă privind cererea, oferta ÅŸi calitatea serviciilor de transport public de călători;

f)face propuneri legislative de reglementare în domeniul transportului public de călători, cu consultarea administraţiilor publice locale aflate în zona metropolitană Bucureşti, concepe norme de aplicare a acestor reglementări în raza de activitate;

g)colaborează cu administratorii infrastructurii de transport şi cu operatorii de transport la întocmirea programelor de investiţii în infrastructura de transport public de călători şi îşi exprimă avizul consultativ în legătură cu traseele de transport public de călători;

h)colaborează cu structurile de planificare urbană şi teritorială din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale pentru corelarea dezvoltării şi planificării sistemului de transport public de călători din raza de activitate, cu prevederile documentaţiilor de urbanism şi amenajarea teritoriului;

i)colaborează la întocmirea de către administraţiile ce deţin infrastructura de management al traficului a programelor de investiţii în infrastructura de management al traficului şi avizarea acestora, pentru partea privind transportul public de călători.

Articolul 8
A.M.T.B. poate desfăşura şi alte activităţi specifice stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Articolul 9
Conducerea A.M.T.B. este asigurată de un consiliu de conducere, al cărui preşedinte este şi director general.

Articolul 10
(1) Consiliul de conducere este format din 7 membri: preşedintele - director general al A.M.T.B., 3 reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi câte un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Consiliului Judeţean Ilfov şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
(2) Directorul general este numit prin ordin al ministrului transporturilor ÅŸi infrastructurii.
(3) Membrii Consiliului de conducere sunt numiţi şi revocaţi prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, la propunerea instituţiilor menţionate la alin. (1).

Articolul 11
(1) Personalul A.M.T.B. se compune din specialişti în domeniul tehnic, administrativ, economic, juridic şi management, angajaţi în condiţiile legii.
(2) Personalul A.M.T.B. este personal contractual şi se supune prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată.
(3) Drepturile salariale ale personalului A.M.T.B. se stabilesc potrivit reglementărilor legale în vigoare aplicabile personalului plătit din fonduri publice, corespunzător modului de organizare şi subordonare al instituţiei.
(4) Încadrarea cu personal a structurii organizatorice a A.M.T.B. se realizează în limita numărului maxim de posturi şi a cheltuielilor de personal aferente acestora, aprobate Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii prin legile bugetare anuale.

Articolul 12
La data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, art. 20 alin. (8) din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 262 din 19 aprilie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă .

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:
Ministrul transporturilor ÅŸi infrastructurii,
Anca Daniela Boagiu
Ministrul administraţiei şi internelor,
Constantin-Traian IgaÅŸ

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,
Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului,
Elena Gabriela Udrea

Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Ialomiţianu


www.legex.ro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 16 Sep 2011 09:36 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50265
Desi mai tarziu decat era necesar, in sfarsit s-a infiintat Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti. Era nevoie de o cupola ce sa cuprinda toate sistemele de transport din Bucuresti si imprejurimi si este nevoie de o viziune, de o strategie de dezvoltare a transportului durabil in acest areal.

Nevoia stringenta de modernizare si dezvoltare a transportului electric (tramvai, troleibuz, tren metropolitan, metrou) sper sa grabeasca trecerea de la hartii politruce la fapte. Alte municipii dezvolta reteaua de transport public, modernizeaza statiile, introduc sistemul GPS, in timp ce Bucurestiul se ocupa de carnatii mai mari sau mai mici.

Nu stiu daca transportul public a avut mai mult de suferit, dupa '90 incoace, cum se intampla acum, in mandatul Oprescu. Nu era de ajuns un incompetent agresiv, asa ca l-au inventat si pe Crit. Sper ca AMTB sa fie condusa de un profesionist!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 16 Sep 2011 23:46 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3337
Cu alte cuvinte, s-au mai creat cateva posturi de director pentru clientela. Asta-i singurul lucru de care putem fi siguri.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Sep 2011 19:58 
Offline

Joined: Wed 24 Oct 2007 21:27
Posts: 30
Brassovia wrote:
Cu alte cuvinte, s-au mai creat cateva posturi de director pentru clientela. Asta-i singurul lucru de care putem fi siguri.

Gura pacatosului adevar graieste! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 28 Sep 2011 22:45 
Offline
User avatar

Joined: Mon 22 Aug 2011 06:57
Posts: 53
Ideea AMT'ului ar fi buna, dar numai daca ar exista Metropola Bucuresti, legiferata corespunzator, asa cum a existat pana in 1968. Deocamdata, metropola Bucuresti nu exista. AMT inainte de Metropola este fix carul in fata boilor, adica o idee foarte buna, dar compromisa de o implementare proasta. Ne-existand entitatea juridica "Zona Metropolitana Bucuresti", care sa fie ordonator principal de credite, va rezulta ca AMT va avea un Consiliu de Administratie cu reprezentanti din toate teritoriile administrative vizate. Adica un consiliu de administratie in care unii vor trage in stanga si altii in dreapta pentru ca nu va exista un interes colectiv metropolitan, ci un numar de interese locale individuale. AMT, in absenta Zonei Metropolitane, va avea 100 de moase, fiecare tragand spuza pe turta ei, rezultand o institutie chiar mai disfunctionala decat RATB'ul de azi.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 13 Dec 2011 22:45 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 50265
Deci va fi tot o chestie politruca, condusa de betivi crita de putere.

Boagiu îl resuscitează pe Criţ: Demis de la RATB, şef peste transporturile metropolitane

Ministrul Transporturilor Anca Boagiu l-a numit marţi pe fostul director al RATB Adrian Criţ în funcţia de director general al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

Criţ va avea şi funcţia de preşedinte al consiliului de conducere al AMTB, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

La începutul lunii noiembrie, consilierii municipali l-au revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al RATB din cauză că nu a dus la bun sfârşit mai multe proiecte la care s-a angajat. El a fost ales în această funcţie în 2009. Contractul încheiat între Regie şi Criţ a fost reziliat.

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi are atribuţii de reglementare şi coordonare a serviciilor de transport public de călători în Bucureşti şi judeţul Ilfov.


http://www.adevarul.ro/financiar/Boagiu ... 39617.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 13 Dec 2011 23:50 
TRIST! Extrem de TRIST!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 14 Dec 2011 08:51 
Offline
User avatar

Joined: Mon 22 Aug 2011 06:57
Posts: 53
"La vremuri noi, tot ei" sau "orice sut in fund e un pas (sau mai multi) inainte". Acum serios vorbind, nu e foarte surprinzator, fiindca inca din vara, la primele "tatonari", Crit a zis ca ar vrea postul, dupa care s-a razgandit, zicandu-si probabil ca e mai rentabil director general la RATB. Pe urma, Ciocanitoarea Woodrea i-a luat directoratul, si-a pus omul ei in loc (fratele lui Piedone), si Crit a ramas fara alte optiuni. Doar nu era sa ramana un cadru de partid pe dinafara...

Oricum, e mai bine asa decat sa ne fi trezit cu vreun protejat al nevestei Dlui Cocos. La anul, blonda se va razboi cu doctorul in transee, iar AMTB'ul va fi totusi sub controlul "elevei silitoare" Boagiu, ceea ce este preferabil situatiei inverse...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 14 Dec 2011 14:34 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3337
Da "e preferabil"...
Dupa cum poti sa zici ca preferi sa mori de ciuma, in loc sa mori de lepra.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group