TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 11:54

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon 05 Apr 2010 18:05 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
În Sibiu se va derula un proiect denumit “Capitala bunelor maniere“. Din prezentarea acestuia reţinem că (cacofonie intenţionată) “cel mai mare proiect de presă din Sibiu a fost lansat, duminică, la Antena 1 Sibiu. Campania Sibiu – Capitala Bunelor Maniere, organizată de Tribuna, Antena 1 Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi Radio ZU, îşi propune să readucă în prim–planul vieţii sibienilor respectul“.

Cine participă, aşadar? Premierul fără guvern, adică actualul primar al Sibiului, cel ce-şi parca bolidul în loc interzis, pentru că legea e pentru căţei. Şi presa, evident. Adică trompetele klausiene, deci ale celui ce are luări de poziţie denumite “conferinţe de presă“ în care monologhează despre trebile ţării, ca un veritabil politician dâmboviţean, fără a rosti vreun cuvinţel despre problemele Sibiului. Asta este presa sibiană?! Cum se face că eu am auzit şi de Turnul Sfatului, Monitorul de Sibiu, Adevărul de seară?

Asemenea produse de presă ne-au înecat bunul simţ şi respectul pentru tradiţie, pentru cultură, pentru nationalism, ce se află în pericol de pieire. Prin densitatea de pixeli mincinoşi ce s-au împrăştiat pe micile ecrane, din buzunare largi, prin lipsa antibioticelor la becalioţi, dandiaconeşti, măruţe, proteveuri, flăcări violet, băseşti, georgescripcari şi klausiohanusuri. Zoaie uşoare!

Klaus, te detest, Iohannis.


Attachments:
johannis.jpg
johannis.jpg [ 30.89 KiB | Viewed 5713 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Apr 2010 22:19 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Muzeul Aviatiei din Bucuresti (Pipera) este in pragul desfiintarii.

Tovarasul prim' Ontanu si tovarasa ministra Udrea s-au inteles ca terenul de sub acest muzeu sa treaca in patrimoniul primariei si sa se construiasca pe el (inca niste) bloace.

Acesta ar fi sfarsitul muzeului, caci nu exista posibilitatea materiala de a fi amenajat in alta parte, iar o mutare a unor exponate delicate ar fi catastrofala in conditiile de astazi.

Si noi care visam la infiintari de muzee noi...
Un gand de solidaritate pentru iubitorii transporturilor aeriene.


Attachments:
HCL Sector 2-1.jpg
HCL Sector 2-1.jpg [ 136.7 KiB | Viewed 5535 times ]
HCL Sector 2-2.jpg
HCL Sector 2-2.jpg [ 115.32 KiB | Viewed 5536 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 17 Apr 2010 22:57 
Sincer, muzeul este intr-o mare paragina. Din cladirea in care lucrez vad toata curtea. E plina de gunoaie... O sa revin cu poze.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 18 Apr 2010 15:51 
Offline

Joined: Fri 07 Jul 2006 10:10
Posts: 69
Faptul ca e in paragina nu inseamna ca trebuie distrus pentru a construi alte blocuri...
Mai bine il intretineau... dar asa nu le iese nimic.

Off topic: sa inteleg ca lucrezi in Novo Parc?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 18 Apr 2010 20:17 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Politica e o kurva, stim asta. Dar sa copiezi culorile si mesajul contracandidatului tau e preakurvie. Diferenta intre Teo si Minca-Ghervasuc este comparabila cu cea dintre scripcarul Brasovului si Anders Fogh Rasmussen.

Foto: www.sutu.ro


Attachments:
minca 0.jpg
minca 0.jpg [ 166.59 KiB | Viewed 5483 times ]
minca 1.jpg
minca 1.jpg [ 122.64 KiB | Viewed 5483 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 21 Apr 2010 12:31 
Dilemele lui Boc: De ce tancurile merg prin nisip si avioanele nu zboara prin norul vulcanic?

In timpul sedintei de Guvern, premierul Emil Boc a reusit sa-si rezolve o dilema. Acesta a incercat sa afle de la ministri de ce se opresc motoarele avioanelor cand intra in norul vulcanic. In incercarea sa de a obtine un raspuns, a facut chiar si o corelatie cu tancurile din Irak. "Domnul ministru Oprea, dar tancurile cum se descurca in Afganistan....Nu in Afganistan, in Irak, cand erau in nisip, nu se opreau motoarele. La avioane de ce se opreau motoarele?", l-a intrebat Boc pe ministrul apararii.

Acesta a spus ca se mai opreau si motoarele tancurilor, insa, de regula, au functionat. "In primul rand ca in Irak se mai si opreau, domnule prim-ministru, ca sa stiti, pe nisipul fierbinte. Dar de regula au functionat", a precizat ministrul. Multumit de raspuns, premierul a afirmat ca si companiile aviatice vor reusi sa se descurce la fel de bine cum s-a descurcat armata in Irak. "Sunt convins ca se vor gasi solutii. Cum au gasit in armata ca sa mearga tancurile prin nisip si avioanele vor gasi solutii sa nu mai aiba probleme cu particulele de nor vulcanic", a spus Emil Boc.

Ministrul Apararii i-a mai explicat premierului ca motoarele avioanelor se opresc, in norul vulcanic, din cauza lipsei de oxigen. "Spun specialistii, am intrebat si eu. Am crezut ca este vorba despre plafon si mi-au zis ca din cauza lipsei de oxigen se opresc motoarele avioanelor", a spus Gabriel Oprea.

www.hotnews.ro


PS: Cine dracu' i-a angajat pe handicapatii astia?!?! :evil: :( :evil:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 22 Apr 2010 14:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Primarul Nichita a mintit un oras intreg

• Oamenii politici ieseni si sefii din administratie care nu-i sunt obedienti primarului au ramas stupefiati cand au citit in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI angajamentul fata de Securitate al primarului Gheorghe Nichita • "Consider ca prima pagina a cotidianului BUNA ZIUA IASI de astazi a incheiat cariera politica a lui Gheorghe Nichita", a declarat Constantin Simirad, presedintele Consiliului Judetean • "Este posibil sa fie vorba si despre savarsirea infractiunii de fals in declaratii, deoarece atunci cand si-a depus candidatura pentru functia de primar, Gheorghe Nichita a declarat pe propria raspundere ca nu a colaborat cu fosta Securitate", a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi • Cotidianul BUNA ZIUA IASI publica si in numarul de astazi transcrierile unor documente din dosarul de la Securitate al lui Gheorghe Nichita, care arata ca acesta si-a turnat colegii

Liderii clasei politice iesene au ramas stupefiati cand au citit ieri in paginile cotidianului BUNA ZIUA IASI angajamentul semnat cu fosta Securitate de primarul Gheorghe Nichita. Cei mai multi considera ca Gheorghe Nichita nu mai intruneste calitatile morale necesare pentru a fi primarul municipiului si nu ar mai trebui sa aiba functii politice de conducere. O parte dintre liderii ieseni au spus ca Gheorghe Nichita ar trebui sa se retraga imediat din viata publica deoarece daca un fost colaborator al Securitatii ar ramane in continuare primar al unuia dintre cele mai mari orase din tara, ar fi intinata memoria tinerilor care au murit la Revolutia din decembrie 1989.

Angajamentul cu fosta Securitate a fost semnat de Gheorghe Nichita pe data de 27 martie 1978. "Subsemnatul Nichita C. Gheorghe nascut la 15-09-’56 in Dorohoi fiul lui CONSTANTIN si MARIA, ma angajez sa sprijin organele de securitate informand in timpul util orice aspecte de competenta acestor organe. In timpul colaborarii voi dovedi sinceritate si obiectivitate in sesizarea unor stari de fapt care privesc aceste organe si voi pastra cu strictete secretul acestei colaborari. Informatiile pe care le voi furniza vor fi semnate cu numele «Mihai»", se arata in angajamentul semnat de Gheorghe Nichita.

A negat tot timpul

Conform adeverintei nr. 1665/05.03.2009 eliberata de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii, (CNSAS) Gheorghe Nichita ar fi semnat un angajament de colaborare cu fosta Securitate, dar nu a transmis structurilor de opresiune comuniste destule informatii astfel incat sa se spuna ca a facut politie politica. Ani la rand, Gheorghe Nichita a negat orice acuzatie de colaborare cu fosta Securitate.

Nichita sustinea ca nu a semnat nici un angajament cu fosta Securitate, dar a recunoscut ca in tinerete a dorit sa faca parte din structurile de represiune. "La finalul liceului, în clasa a XII-a, mi-am depus dosarul pentru a ma înscrie ca ofiter la Scoala de Securitate, era în anul 1975. Mi-am facut dosarul la scoala respectiva, însa am fost respins. Am cerut sa vad de ce am fost respins, însa nu mi-au raspuns. Mi-au indicat sa merg la Scoala de Tancuri la Pitesti. Mi-am facut dosarul pentru Scoala de Ofiteri de Tancuri de la Pitesti, dar apoi am plecat la Politehnica, la Universitatea din Bucuresti. In anul doi de facultate mi s-a propus mie si altor colegi de-ai mei ca, dupa terminarea facultatii, sa mergem ca specialisti în cadrul Securitatii, dar alte legaturi cu Securitatea nu am avut", a declarat la acea vreme pentru presa locala si centrala Gheorghe Nichita.

Verdict contestat

Verdictul dat de CNSAS in cazul lui Gheorghe Nichita a fost contestat insa de R. P., o romanca ce traieste în SUA. In contestatia depusa pe 13.04.2009 la Curtea de Apel Bucuresti, R. P. cere instantei sa anuleze adeverinta data de CNSAS lui Nichita, pe care o considera "netemeinica si nelegala", solicitand totodata si constatarea calitatii de colaborator al Securitatii a lui Gheorghe Nichita. "Din continutul adeverintei nr. 1665/05.03.2009 publicata pe Internet la data de 12.03.2009, emisa în baza notei de constatare SD I/I 219 din data de 22.01.1999 a Directiei de Specialitate din cadrul CNSAS, rezulta ca domnul Nichita Gheorghe a fost recrutat la data de 27.03.1975, înca de pe vremea studentiei, pentru supravegherea informativa a studentilor romani de la Facultatea de Hidrotehnica Iasi si a semnat angajamentul de colaborare cu securitatea preluand numele conspirator de colaborare «Mihai». Din continutul adeverintei mentionate mai sus rezulta ca domnul Nichita Gheorghe a semnalat aspecte privind comportarea, relatiile si preocuparile studentilor C.A., C.Z. si M.I., aspecte care au fost consemnate în scris", a precizat R. P. în contestatia depusa la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit documentului citat, "Din continutul acestor date rezulta cu prisosinta faptul ca paratul se încadreaza în prevederile art. 2 lit. B din OUG nr. 24/2008 care defineste notiunea de colaborator al Securitatii astfel: «Colaborator al Securitatii - persoana care a furnizat informatii indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat îngradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului»".
In opinia R. P., "solutia data de CNSAS nu contine elemente clare cu privire la informatiile date despre persoanele în cauza, dar chiar simplul fapt ca a semnat un angajament de colaborator al Securitatii si a furnizat acesteia informatii privitoare la activitatea unor cetateni romani colegi de facultate sau cunoscuti demonstreaza ca a avut calitatea de colaborator al Securitatii".

Astfel, in ciuda verdictului dat de CNSAS, cotidianul BUNA ZIUA IASI publica si in numarul de astazi transcrierile unor documente din dosarul de la Securitate al lui Gheorghe Nichita, care arata ca acesta si-a turnat colegii.


Tot articolul aici: http://www.bzi.ro/primarul-nichita-a-mi ... oto-166824


Attachments:
pp-62.pdf [193.63 KiB]
Downloaded 121 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 25 May 2010 18:57 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Lipsită de soluţii, opoziţia revine la varianta necâştigătoare

România asistă, de câteva zile, la re-clădirea unui personaj care nu a demonstrat că poate mai mult decât alţii, dar care marchează aproape perfect la categoria imagine. Cu o capacitate de manipulare considerabilă, susţinută de relaţii invizibile şi resurse bugetare temeinic distribuite la absolut toate partidele parlamentare şi decidenţii media, personajul se construieşte pe sine şi este construit pe imaginea salvatorului naţional. Fără îndoială că prezenţa agresivă din ultimele zile pe posturile naţionale de ştiri ţinteşte exact acestă miză, de potrivire de ofertă peste nenorocirea de guvernare Băsescu - Boc.

Oferta Klaus Iohannis premier, ca alternativă la guvernarea Boc IV, este noua-veche soluţie a opoziţiei PNL - PSD+PC, prea puţin puternică şi coerentă pentru a livra o soluţie proprie. Iar aici nu este vorba de Iohannis, primarul de Sibiu, ci de impotenţa unei clase politice româneşti în general.

Dacă PNL a fost obedient şi slugarnic la Sibiu, ca efect de comandă politică de la Bucureşti şi sub Tăriceanu şi sub Antonescu, PSD-ul sub Ponta pare la fel de incapabil să lucreze la un proiect puternic, născut din interiorul propriilor resurse politice. Măcar din acest punct de vedere, PDL pare mai credibil în toată imbecilitatea deciziilor politice şi a încăpăţânării de păstrare în poziţie a lui Boc.

Opţiunea cu salvatorul naţional în persoana lui Klaus Iohannis, la schimb cu orice, este la fel de periculoasă şi lipsită de sens ca şi mesajul: „Să trăiţi, bine!” Şi în 2004 şi în 2009, românii ştiau că mesajul candidatului Traian Băsescu era cel mult un simbol, o aspiraţie, nicidecum o alternativă posibilă. Românul a rămas mereu în stadiul de contemplare a propriilor aspiraţii, nefiind capabil la nivel de mase să se adune pe subiecte mari. Dar să faci dintr-un primar de oraş o etichetă naţională, o soluţie de salvare, devine ridicol! Dacă PNL şi PSD nu sunt în stare să ofere o soluţie proprie pentru România este o problemă la fel de gravă precum e criza economică. Două partide naţionale, cu reprezentare în Parlamentul României vin să ne spună că nu au candidaţi cu suficientă valoare şi notorietate pentru a reprezenta ţara la nivel de primi-ministru. Din altă perspectivă, PNL şi PSD nu s-ar deranja prea tare să pună în cârca unui independent de tipul Iohannis şi un posibil eşec al opoziţiei în tentativa de a salva ţara de la iminentul înnec economic.

Într-o viziune de tip comercial, repetarea obsesivă a variantei Iohannis ar fi de înţeles, dar nu şi una credibilă. Ori dacă PNL şi PSD aşteaptă odată cu varianta Iohannis să primească la pachet un sprijin extern din partea Germaniei, spre exemplu, este o prostie. Pentru că absolut întotdeauna când ceva îţi vine la pachet nu este de valoare. Cum lipsite de o deosebită valoare sunt şi soluţiile propuse de reiteratul premier Klaus Iohannis. Soluţii care în mod firesc sunt pe agenda oricărui cunoscător de economie. Soluţii care ar trebui să frământe dincolo de versuri şi rime pe economiştii din PNL şi în aceeaşi măsură pe „ceghevariştii” din PSD.

În fine. De ce nu este Klaus Iohannis o soluţie pentru România? O să dau un singur motiv, deşi acestea sunt cu zecile. Pentru că Iohannis nu a învăţat în 10 ani de primărie să stea de vorbă cu sibienii pe care i-a sfidat şi i-a păcălit cu decizii pline de spoială. Ori România nu mai are nevoie de circ şi de personaje vopsite. De acestea sunt chiar şi acum călcate pe grumaz.


Dan Tomozei, 24.05.2010
http://daciiliberi.ro/stire.php?id=1190&dom=&ed=1353


Attachments:
img.png
img.png [ 53.84 KiB | Viewed 4854 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 25 May 2010 20:32 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Stati linistiti, nu va fi Klaus Johannis premier niciodata. Tiganimea stapanitoare nu doreste un sas, oricat de romanizat ar fi acesta. Va fi o buzoianca de-a noastra, care simte ca si poporul si are grija de mama in sange. Cu un guvern de "salvare" format din Uniunea Tradatorilor Profesionisti. A sosit vremea unei noi diversiuni. Greii vor trece, mai mult sau mai putin fatis, la noul Partid de Rezerva special creat in acest scop. Apoi, vom avea si primul presedinte-femeie. Asta este directia. Daca mai au si noroc de ceva catastrofe naturale, inundatii, cutremur etc (care sunt mana cereasca pentru justificarea masurilor de ingradire a libertatii), atunci chiar ca nu ii va mai putea opri nimeni si nimic.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 28 May 2010 15:34 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
SÄ‚ TRÄ‚IÅ¢I, BINE!
Acum şi în varianta germană


Din motive exclusiv electorale, primul - ministru al Landului Bavaria, domnul Horst Seehofer, a venit azi la Sibiu. O vizită motivată de primirea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Lucian Blaga” prezidată de un german, Werner Schall, în oraşul condus fireşte de un etnic german, Klaus Iohannis. O vizită de curtoazie pentru primarul Iohannis care se vede tot mai mult în lumina reflectoarelor ca unică variantă valabila pentru România perioadei de criză.

Fireşte, domnul Horst Seehofer, în cele câteva minute petrecute la Sibiu, de la coborârea din avion până la momentul declaraţiei de presă, nu a avut cum să cunoască realitatea obiectivă a economiei, politicului si socialului sibian. Dar a aflat pe relaţie Iohannis că aici totul este bine, în dezvoltare şi plin avânt. Motiv pentru care Landul Bavaria va organiza un “forum economic pentru a atrage investitori interesaţi să investească aici (n.r. Sibiu) mai ales în ceea ce priveşte acoperirea cofinanţării fondurilor europene”, a spus premierul bavarez. Promisiuni frumoase, dar greu de realizat în condiţii româneşti chiar şi cu metode germane.
Cât cunoaşte primul ministru Horst Seehofer din succesul germanilor veniţi la Sibiu să facă afaceri? Germani care au renunţat la traiul bun din Germania pentru a veni aici să ne salveze, sau să se salveze? Probabil că foarte puţin. Dar să auzi că din partea unui prim ministru german că “Sibiul este o capitală a Germaniei” în sensul capitalei germanilor din România, pare o declaraţie măgulitoare. Rămâne doar să vedem cât de susţinută este această declaraţie.

Privit din perspectivă economică, marele imperiu german nu s-a străduit foarte tare să demonstreze că are un interes deosebit pentru România. Dincolo de vorbe frumoase, Germania se află abia pe locul patru în clasamentul ţărilor care investesc în România, după Olanda, Austria şi Franţa, cu 2,7 miliarde euro înregistrate la finalul anului 2009. Tradus în PIB-ul românesc, asta ar însemna aproape 2%. Tradus în capacitatea şi forţa economică germană asta înseamnă aproape ZERO! Dar, dacă este să rămânem lucizi şi realişti, cu ce au câştigat germanii electoratul sibian? Nu cu investiţii minimale susţinute de o strategie de imagine aproape perfectă? Pentru că, azi, avem la Sibiu o mână de investitori de sorginte germană, veniţi aproape dezbrăcaţi, acum partenerii şi afaceriştii de seamnă ai judeţului. Altfel spus, au ai venit cu numele, iar noi cu terenurile, banii şi o cantitate uriaşă de naivitate şi prostie.

Şi pentru că domnul Horst Seehofer este un neamţ serios, a promis că la întoarcerea în Germania va recomanda cancelarului Angela Merkel să treacă în agenda primei vizite în România şi oraşul Sibiu. Pentru că aici este capitala germanilor din România unde cetăţenii de sorgine germană se comport ca oricare alt cetăţean est-european ajuns la putere: sfidează legea, drenează fonduri publice în beneficiul găştilor şi grupurilor de interese prietene. Dar ce reţine românul şi sibianul în special? Faptul că din nou Germania ne susţine. Şi nu ar fi nimic surprinzător să primim curând vestea că Germania ne îndeamnă să vindem ceva pentru a ieşi din criză. Iar dacă insule nu avem, cum are Grecia, poate să ne vindem un oraş, sau un munte, ceva, acolo, cât să nu spunem că ne ajută lumea bună europeană gratuit.


Dan Tomozei, 27.05.2010
http://daciiliberi.ro/stire.php?id=1196&dom=&ed=1353


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 08 Jun 2010 12:07 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Sa vedem...

- ceasuri stradale de n milioane euro
- bucati de cauciuc de seaprare a sensurilor de mers (90% din cauciucurile respective sunt deja rupte) la 60 de euro / bucata, 15.000 bucati
- fasii de cauciuc pentru ghidarea orbilor in zona trecerilor de pietoni si semafoarelor (sub care a intrat apa la ploaie si au inceput sa crape... pana la iarna dispar de tot) - pret necunoscut
- marcaje cu ,,Treci pe la trecere" puse oriunde numai in zonele unde oamenii traverseaza neregulamentar nu
- ni se pregatesc cateva mii de stalpi din material platic pentru a delimita pistele de biciclisti (piste care, in general, ocupa tot trotuarul), dar care vor fi amplasati la 1,20 m distanta intre ei, ca nu cumva sa ii incurce pe soferii care vor sa parcheze intre ei

Ce mai urmeaza?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 22 Jun 2010 16:02 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Nu mi se pare corect sa excluzi dintr-un partid un membru pentru ca nu a votat cum i s-a ordonat. La urma urmei, parlamentarii sunt pusi acolo pentru a vota legile care sa ii ajute pe cetatenii care i-au votat sa traiasca mai bine, in niciun caz sa le taie salariile si pensiile si sa le umfle impozitele, cum tocmai ne-a facut-o Bok (traduceti in turca).
Mai e si aspectul politic... cine a votat impotriva motiunii e mort dpdv politic... nimeni nu-l va mai vota vreodata, cu exceptia celor din celebrul partid de prostituate electorale care a pupat toate partidele mari in dos si a fost la guvernare tot timpul din '90 pana in prezent.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 25 Jun 2010 14:07 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Oprişan îşi păzeşte partidul cu bani publici

Aproape 20.000 de euro se cheltuie anual pentru paza PSD Vrancea, formaţiune găzduită într-un imobil luxos al Consiliului Judeţean

În timp ce parcurile din Focşani au fost lăsate de Primărie nepăzite, din cauza lipsei de fonduri pentru prestările de servicii oferite de poliţia comunitară, anumite obiective din municipiu, cum este cazul sediului principalului partid politic din Vrancea, beneficiază de pază non-stop plătită din banii cetăţenilor, respectiv din bugetul Consiliului Judeţean.

Folosindu-se de un ÅŸiretlic destul de dubios, ÅŸi anume că sediul în care-ÅŸi desfăşoară activitatea PSD Vrancea se află în proprietatea Consiliului JudeÅ£ean, conducerea administraÅ£iei judeÅ£ene a găsit de cuviinÅ£ă că asigurarea pazei imobilului cu pricina poate fi făcută fără nicio problemă din bani publici.

Asta deşi în acel sediu se derulează de mai bine de 15 ani o activitate eminamente politică.

O oră de pază costă nouă lei

Şeful Poliţiei Comunitare Focşani ne-a confirmat această situaţie, instituţia pe care o conduce încasându-şi banii pentru paza sediului PSD de la Consiliul Judeţean.

„Avem patru oameni care păzesc acolo, pe rând, 24 de ore din 24. Tariful negociat cu Consiliul Judeţean pentru paza imobilului este de 8,94 de lei/oră", ne-a declarat Ion Gheorghe, şeful Poliţiei Comunitare.

La un calcul rapid, acest lucru însemnă că instituţia Consiliului Judeţean plăteşte pentru plata sediului PSD, într-o singură zi, 214 lei, pentru o lună 6.500 de lei, iar pentru un an, aproape 80.000 de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, nu ne-a răspuns la niciunul dintre apelurile telefonice pe care i le-am făcut pentru a-i consemna punctul de vedere.

În schimb, directorul economic al Consiliului Judeţean ne-a declarat că nu vede nicio problemă în această situaţie.

Şefii CJ spun că e OK

„Nu este nimic ilegal. Ei au calitatea de chiriaÅŸi, iar noi trebuie să ne păzim imobilele noastre", ne-a precizat Dumitru DiÅ£ă.

Este de menţionat că în urmă cu şase ani imobilul în cauză, în care funcţiona ca şi acum tot sediul PSD, a beneficiat de lucrări de modernizare, inclusiv dotări de lux, plătite tot de Consiliul Judeţean, în sumă de 20 de miliarde de lei vechi, la valoarea banilor de atunci.

„Nu mă pricep dacă este legal sau nu, dar în mod cert este imoral ca paza unui sediu de partid să se facă din banii contribuabililor", este de părere focşăneanca Minodora Dima.


http://www.adevarul.ro/locale/focsani/O ... 71397.html


Attachments:
PSD Vrancea.jpg
PSD Vrancea.jpg [ 30.26 KiB | Viewed 5252 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 28 Jun 2010 15:53 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Un eveniment vazut din 3 unghiuri. Primul, "oficial", preluat de pe pagina de internet a Primariei Sibiu, ce-l citeaza pe primarul Iohannis.

Vicecancelarul Germaniei a vizitat astăzi Sibiul

Vicecancelarul şi ministrul de externe al Germaniei, domnul Guido Westerwelle s-a aflat astăzi într-o scurtă vizită la Sibiu. Domnul Westerwelle s-a aflat în România în cadrul unei vizite mai ample, iar escala de la Sibiu a avut ca obiectiv întânirea cu reprezentanţii minorităţii germane.

Vicecancelarul Guido Westerwelle împreună cu delegaţia oficială au sosit la Sibiu la ora 15.10 pe Aeroportul Internaţional unde au fost întâmpinaţi de primarul Klaus Iohannis, cu care au avut şi o scurtă întrevedere la sediul Primăriei Sibiu. Delegaţia germană a fost condusă de primar şi într-un tur al centrului istoric.

Programul delegaţiei s-a încheiat la Forumul Democrat al Germanilor unde aceştia s-au întâlnit cu reprezentanţii minorităţii germane, în Sala Oglinzilor.

„Suntem bucuroşi de această vizită importantă care vine să confirme şi să întărească bunele relaţii dintre Sibiu şi statul german. Numeroasele vizite primite în ultima perioadă sunt rezultatul moştenirii culturale comune care ne leagă, precum şi al vizibilităţii câştigate de oraşul nostru”, a declarat primarul Klaus Iohannis.


http://www.sibiu.ro/cms/news_more.php?id=1628_0_1_0_C


Attachments:
vizita_centru.jpg
vizita_centru.jpg [ 248.29 KiB | Viewed 5208 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 28 Jun 2010 15:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Incident
Piesa "Alejandro" a lui Lady Gaga se difuzeaza in toata lumea, chiar si la FDGR, in timpul vizitei vicecancelarului Germaniei

Vicecancelar "virusat" la Sibiu


Guido Westerwelle, vicecancelar si ministru de Externe al Germaniei a fost incantat peste masura de �magia" Sibiului. Demnitarul german a batut, la pas, centrul istoric al Sibiului, alaturi de primarul Johannis, presedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, prefectul Constantin Trihenea si nu numai. La final nu a putut decat sa admita ca a fost atins de �virusul Sibiu".

Primarul Johannis i-a aratat centrul istoric al Sibiului, vicecancelarului german Guido Westerwelle

Sibiul este un virus, in aceptia vicecancelarului Germaniei, Guido Westerwelle. Demnitarul german s-a plimbat prin centrul istoric al Sibiului, iar ghid i-a fost chiar primarul Klaus Johannis, care a tiunt sa se laude in fata oaspetelui strain cu ceea ce are Sibiul mai de pret. Alegerea a fost una inspirata, din moment de Guido Westerwelle nu s-a sfiit sa recunoasca, la finele vizitei-fulger, ca s-a molipsit. De „vina" este virusul Sibiu. „Mi-ati spus ca exista virusul Sibiu. Nu stiu cat de lunga este perioada de incubatie, dar pe noi ne-a prins. Este un loc minunat Sibiul" a spus vicecancelarul Germaniei.

15 minute in Primarie

Vizita acestuia in Sibiu a fost una rapida, un popas, mai degraba. Dupa ce a fost asteptat pe aeroport de catre primarul Johannis, prefectul Trihenea si presedintele CJ, Martin Bottesch, oaspetele de seama a venit direct la Primarie, in conditii de securitate maxima. La Primarie nu au zabovit mai mult de 15 minute, dupa care oficialii au vizitat Piata Huet, Piata Mica si Piata Mare. Primarul Johannis a stiut exact ce locatii sa aleaga pentru a-l impresiona pe demnitarul german. Plimabarea s-a incheiat chiar in fata Forumului Democrat al Germanilor din Romania, unde delegatia a poposit din nou, pentru impartasirea impresiilor si pentru discursurile oficiale. „Ne bucuram foarte mult ca ne primiti chiar daca e o vizita scurta. Cu aceasta vizita vrem sa va demonstram cat de mult participam la destinele dumneavostra, la viata si cultura dumneavostra si sa va asiguram ca vrem sa facem asta si pe viitor. E o vizita cu o putere simbolica foarte mare", a recunoscut oaspetele german.

Ajutor dezinteresat

Vicecancelarul Guido Westerwelle a reiterat ca minoritatea germana din Romania si, implicit din Sibiu, este cat se poate de norocoasa si va putea conta mereu pe sprijinul german. „Guvernul Germaniei a fost alaturi de drumul FDGR inca de la inceput. Minoritatea germana din Romania a primit din partea Germaniei ajutor financiar, iar Guvernul german va fi un partener de nadejde si in continuare pentru proiectele minoritatii din Romania, pentru cultura si pentru invatamantul in limba germana", a dat asigurari vicencancelarul german.

Lady gaga a cantat pentru Westerwelle

Pana si un eveniment marcant poate fi „umbrit" de mici „gafe" inerente. Daca in aer liber lucrurile au mers ca la carte, sub „acoperisul" FDGR s-au strecurat si mici inadvertente. Chiar in timpul discursului demnitarului german, in statia din dreapta oficialilor au aparut „turbulente". Pe fundal se auzea Lady Gaga interpretand superhitul „Alejandro", iar discursul, evident, nu s-a oprit, ci a continuat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Prea mult nu a apucat sa cante Gaga, deoarece muzica nedorita a fost oprita la nici doua minute, dupa ce mai multe persoane s-au adunat in jurul celui care se ocupa de statie si au rezolvat, impreuna, problema.

http://www.monitorulsb.ro/cms/site/m_sb ... 88084.html


Attachments:
cascati.jpg
cascati.jpg [ 64.12 KiB | Viewed 5206 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 28 Jun 2010 15:58 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Cum s-a virusat un vice-cancelar german, la Sibiu

Au fost necesare ceva mai mult de 65 de minute pentru ca vice-cancelarul german, Guido Westerwelle (foto), să se declare "virusat" de farmecul Sibiului. Oficialul german a pus piciorul în Piaţa Mare a oraşului, ieri, la ora 15.46 şi a făcut ultima poză pentru presă, alături de primarul Klaus Iohannis, peste o oră şi două minute. A fost suficient pentru o declaraţie electorală favorabilă fratelui mai mic, primarul de Sibiu.

Aşa cum am anunţat încă de ieri, vice-cancelarul german Guido Westerwelle a realizat, în mai puţin de 12 ore, traseul: Berlin - Chişinău - Bucureşti - Sibiu, însă la Sibiu a vorbit despre ... nimic! Deşi în programul iniţial avea cuprinse declaraţii de presă şi o sesiune de întrebări, totul a fost contramandat, iar scurta declaraţie a fost făcută pentru o televiziune germană şi pentru secţia germană a TVR. În rest, o fugă prin Piaţa Huet, Piaţa Mică, Piaţa Mare, cu oprire la Forumul German unde câteva zeci de etnici aşteptau cuminţi să vadă la ochi reprezentantul politicii externe a Germaniei. Între cei prezenţi în sală l-am remarcat pe fostul deputat FDGR, Eberhard Wolfgang Wittstock, dar şi protipendada mediului economic de care primarul Iohannis nu se desparte. De partea cealaltă, prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, a fost unul dintre cei puţini şi fără sens în acest tur de imagine de care a beneficiat exclusiv Klaus Iohannis. Prefectul, la câtă germană cunoaşte, a fost un fel de "martor tăcut" de care nimănui nu i-a păsat. Şi înclin să cred că nici chiar prefectului nu-i prea păsa că nu este băgat în seamă.

Ce a făcut, în fond, vice-cancelarul german Guido Westerwelle, la Sibiu? Un răspuns corect ar suna aşa: NIMIC! Ce efecte are această vizită pentru sibieni? Evident, uriaş! Pentru că, place sau nu, totul este construit pentru protecţia şi prezervarea imaginii de unică soluţie, cel puţin locală, a primarului Iohannis.

Guido Westerwelle este un german care poate fi extrem de uşor confundat cu oricare ofiţerii din filmele care au relevat cel de-al doilea război mondial. Iar el, personajul politic va reveni la Sibiu. Pentru că deja este virusat. De frumuseţea oraşului ... din centru!


http://daciiliberi.ro/stire.php?id=1244&dom=&ed=1354


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 02 Jul 2010 15:26 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Democraţia originală trece prin centura ocolitoare II !

Descoperim, zi de zi, că, cu cât ne afundăm în democraţie cu atât ne comportăm şi dăm semne că suntem mai incapabili să ne educăm, să ne transformăm în fiinţe normale după faptă, după vorbă. Este o bătaie de joc să vezi cum lucrează la centura ocolitoare, secţiune II, SC Vectra SA, o firmă afiliată PDL. Pe formatul bancurilor cu evreul şi rabinul, şi nouă românilor trebuie să ne fie rău, ca să ne fie bine!

Cum vine asta? Cum este posibil ca prefectul judeţului, Constantin Trihenea şi toată liota de aleşi PDL, în frunte cu premierul Emil Boc, să admită că aceasta este o lucrare serioasă? Până să vină Vectra să realizeze trensonul II al centurii ocolitoare, de la Sibiu la Ocna Sibiului, făceai 15 minute. Acum, faci 30 de minute în zilele libere. În timpul săptămânii poţi face şi chiar mai mult de 40 de minute, pentru că lucrarea avizată de Ministerul Transportului include, înainte de orice, distrugerea drumului existent. Distrugerea a tot ce era funcţional până acum. Drumul în două benzi, a devenit o singură bandă marcată cu semafoare la care stai până la 5 - 6 minute. Iar pe banda rămasă, maluri de pământ căzute din camioane transformă totul în aventură. Mai precis, într-o bătaie de joc!

Spre ruşinea prefectului de Sibiu, acesta se perindă constant să admire lucrarea asta făcută în dispreţul şoferilor! Un prefect plimbat mult în străinătăţuri, dar de unde nu a învăţat nimic din respectul pentru oameni. Jenantă şi sfidătoare lucrare, domnilor!


http://daciiliberi.ro/stire.php?id=1270&dom=&ed=1356


Attachments:
ocnA.jpg
ocnA.jpg [ 15.95 KiB | Viewed 5148 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 03 Jul 2010 11:39 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Capitala Bunelor Maniere, pe asfalt

După ce o parte din trecerile de pietoni au fost zugrăvite pe asfalt sub formă de claviaturi de pian, Primăria Sibiu a trecut şi la vopsirea siglei unei campanii locale înaintea câtorva treceri de pietoni.

Deocamdată, sigla campaniei Sibiu – Capitala bunelor maniere a fost imprimată pe asfaltul de dinaintea unei treceri de pietoni de pe bulevardul Corneliu Coposu. Astfel de sigle vor mai fi vopsite înaintea unor treceri de pietoni situate la intersecţiile dintre strada Semaforului cu Electricienilor, strada Ştefan cel Mare la biserică, bulevardul Vasile Milea cu Oituz, bulevardul Mihai Viteazu la biserică şi pe bulevardul Victoriei cu strada Ion Raţiu. Primăria municipiului este partener în cadrul campaniei Sibiu – Capitala bunelor maniere, promovată de o parte a presei din oraş.


http://www.turnulsfatului.ro/4182/capit ... sfalt.html


Attachments:
Desene pe asfalt.jpg
Desene pe asfalt.jpg [ 145.52 KiB | Viewed 5107 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 14 Jul 2010 15:52 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Garnitură la porc

Peste un metru a sărit de fund în sus dl. Adrian Năstase în faţa următoarei fraze a subsemnatului: "Dl. Năstase a pierdut alegerile deoarece a reuşit să le comunice românilor sentimentul acut că e atât de hulpav încât nu le dă şi lor ceva din ce a furat". Este exact înălţimea la care sărea premierul când citea, prin 2003-2004, anchete în Adevărul cu privire la megapotlogăriile d-lui Remus Truică, şeful său de cabinet. Sau despre cei având funcţia de prieteni ai primului ministru, d-nii Bittner şi Petrache.

Dl. Truică tocmai a împlinit 40 de ani, dintre care mulţi de rodnică activitate. Are nenumărate proprietăţi imobiliare, o vilă-palat şi un iaht în România, altă vilă şi alt iaht în Caraibe, conduce un automobil valorând sute de mii de euro. Pe când era prim-sfetnic al premierului Năstase (social-democrat) a făcut o nuntă de 40.000 de euro pentru a fi bineplăcută lui D-zeu unirea sa cu o creştină, la 6 ani după cununia civilă. Mirii au descins pe peluza din faţa Palatului Snagov dintr-o limuzină albă, înconjurată de 6 călăreţi, tot în alb, în prezenţa întregului cabinet Năstase (social-democrat). Casă de piatră.

Acum, cu prilejul Zilei de Naştere a Domnului Remus Truică, 80.000 de euro a fost numai onorariul Patriciei Kaas, invitată la petrecerea de la Snagov. Desfăşurată probabil pe cele 10 ha smulse ilegal de dl. Truică în 2003 din pădurea seculară de stejari a Snagovului. Porcii cu mărul în gură şi berbecuţii la proţap au bucurat inimaţul sutelor de meseni, între care şi megieşi din Caraibe ai sărbătoritului.

Lux porcesc, neruÅŸinare, sfidare, batjocură? Pesemne că acestea sunt cuvintele care vă trec prin minte, cititori ai Gândului, între care mulÅ£i nu ÅŸtiÅ£i cum o s-o mai duceÅ£i până la toamnă. Subsemnatul sunt de altă părere: cred că e vorba de o bucurie pură, omenească pe care o încearcă acest fost stâlp social-democrat (ÅŸi actual, de vreme ce i-au fost alături d-nii M. Åžpagă, M. Mitrea ÅŸi E. Bejinariu), în clipa de faÅ£ă cuplat cu consilieri ai lui Tăriceanu. Este bucuria cuceritorilor mongoli de a scuipa sau urina în gura populaÅ£iei supuse, înÅŸirată pe două rânduri. Vă dezgustă, vă îngrozeÅŸte faptul că acest individ poate să facă aÅŸa ceva în plină nenorocire a României?

Dacă da, n-aÅ£i înÅ£eles nimic, pentru că tocmai acum e purcelul de lapte mai dulce ÅŸi bluesul mademoisellei Kaas mai alinător, când alÅ£ii nu ÅŸtiu ce vor pune mâine pe masă. Românul cu occiputul gros are, spre deosebire de avuÅ£ii de pe alte meleaguri, ca garnitură preferată la friptură foamea ÅŸi suferinÅ£a celor din jur. Atunci se simte el ghiftuit sufleteÅŸte, împlinit, întemeietor de dinastie, are sentimentul că n-a trăit degeaba, ca Michelangelo după ce a sfârÅŸit de pictat Capela Sixtină. Fără umilirea celorlalÅ£i, marea crăpelniÅ£ă ar fi mult mai ÅŸtearsă, dl. Truică ÅŸi ai săi s-ar mulÅ£umi să bage în ei melancolici ÅŸi fără chef.

În plină bezmeticeală guvernamentală criminală a PDL-ului lui T. Băsescu, aniversarea d-lui Truică vine să ne amintească, dacă am uitat cumva, ce înseamnă social-democraţia lui A. Năstase. Cele două feţe ale aceluiaşi demon, între care mă simţeam prins în 2004, sunt tot acolo.


http://www.gandul.info/puterea-gandului ... rc-6550123


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 22 Jul 2010 17:19 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Si povestea continua... Daca Nastase castiga alegerile in 2004, miscarea era deja de atunci facuta, fiind pregatita in amanunt. Iata de ce n-a fost niciodata criticata de catre PSD Bv distrugerea transportului electric, sau altele asemenea.

Pleacă Scripcaru la PSD?

Conform unor surse apropiate Primăriei, recent, George Scripcaru, primarul Braşovului şi preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, a luat masa în compania lui Liviu Dragnea, secretarul general al PSD. Aceasta ar fi a treia întâlnire între cei doi politicieni, precedentele consumându-se înaintea alegerilor din 2009, respectiv, în urmă cu o lună şi jumătate. De fiecare dată s-a vehiculat ideea conform căreia, actualul primar al Braşovului şi-ar pregăti terenul pentru o plecare din PD-L.

Probleme cu dosarele penale

Agitaţia primarul este motivată de prăbuşirea în sondaje a partidului pe care-l reprezintă şi tensiunile mari din conducerea centrală a PDL. În plus, Scripcaru îşi caută o protecţie politico-judiciară mai sigură, fiind cercetat în mai multe dosare legate de corupţia din administraţia locală.

ÃŽn locul lui NiÅ£ă

Unele blog-uri ÅŸi forumuri de discuÅ£ii de pe Internet, au speculat pe marginea acestui subiect, lansându-se un scenariu conform căruia Scripcaru îşi negociază cu Dragnea un posibil transfer la PSD, unde ar urma să ocupe postul lui Constantin NiÅ£ă. Acesta din urmă ar fi căzut în dizgraÅ£ia lui Ponta după ce l-a susÅ£inut pe Geoană. Atuurile lui Scripcaru sunt, în primul rând, relaÅ£iile foarte bune cu mai mulÅ£i fruntaÅŸi PSD-iÅŸti. ÃŽn campania din 2004, după cum a fost acuzat de contracandidaÅ£ii de atunci, Scripcaru a fost susÅ£inut de o „cooperativă” transpartinică din Consiliul Local, compusă, în principal, de consilierii PSD de atunci. Un alt atu al lui Scripcaru este puternica echipă de consilieri ÅŸi primari pe care ar aduce-o în PSD. Principala urmare a unei astfel de miÅŸcări ar fi modificarea majorităţii din Consiliul JudeÅ£ean, condus de principalul său rival, liberalul Aristotel Căncescu.

A mai fost un precedent


Ultima înţelegere între Scripcaru şi PSD a fost făcută în 2008, când, în schimbul unei majorităţi stabile în Consiliul Local, i s-a promis postul de viceprimar lui Mihai David, preşedintele de atunci al organizaţiei municipale social-democrate. Atunci, Scripcaru nu s-a ţinut de cuvânt, astfel că nici actualele negocieri nu au prea multe şanse de reuşită.


http://www.brasovultau.ro/Pleaca-Scripc ... 35854.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 03 Aug 2010 07:44 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Inca un lucru facut cu (ioh)annusul!

Aeroportul de la Sibiu, un pericol public

După o investiÅ£ie de peste zeci de milioane de euro, după un proiect ÅŸi consultanÅ£ă germană, după munca depusă de firmele protejate de PDL ÅŸi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), noul Aeroport InternaÅ£ional Sibiu este refuzat de autorităţile naÅ£ionale pentru a fi trecut în lista avizelor pentru atestarea naÅ£ională la spaÅ£iul Schengen.

Totul după ce afacerea "Aeroportul Sibiu" dovedeşte că ascunde deficienţe care pot transforma, oricând, investiţia în cimitir al avioanelor. Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Sibiu, în calitate de investitori, fac presiuni inimaginabile pentru ca cineva să asigure recepţia unor lucrări care, potrivit documentelor oficiale, nu sunt conforme cu proiectele iniţiale. Faptul că din cadrul investiţiei finale lipseşte cu desăvârşire depozitul de carburanţi şi 20 de metri din lungimea construită a aeroportului poate părea infracţiune minoră în comparaţie cu faptul că întreaga reţea electrică a construcţiei se află sub apă. Aceasta însemnând că balizajul pistei, care asigură decolarea şi aterizarea aeronavelor, dar şi comunicarea cu aparatele aflate în zbor, este pus în pericol în orice moment.

Proiectul la noul Aeroport Internaţional Sibiu a fost demarat în anul 2006, când autorităţile locale avansau o cifră de investiţie de 53 de milioane de euro. Apoi, cifra a urcat la 69 de milioane de euro şi în final a ajuns la 118 milioane de euro, totul făcut pe jumătate, la iniţiativa primarului de Sibiu, Klaus Iohannis, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, ambii membri ai FDGR. În urma unor licitaţii şi atribuiri de lucrări, Aeroportul Sibiu a fost realizat după un proiect al Obermeyer Planen+Braten GmbH din Germania, având ca manager de proiect pe Guido Retter de la Dornier Consulting GmbH, tot din Germania. Constructor al lucrării a fost desemnată societatea Dafora SA din Mediaş, o firmă de casă a PDL-iştilor din judeţul Sibiu, la care s-a adăugat SC Max Boegl, ca o contribuţie a prieteniei locale româno-germane.

La recepţia din 17 septembrie 2007 s-a constatat că lipseşte staţia de carburanţi aviaţie-auto şi că postul trafo nu este finalizat, motiv pentru care, cu excepţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean şi ai Primăriei, care au votat pentru recepţia lucrării, reprezentanţii aeroportului, cei care urmau să asigure activitatea, au votat împotriva recepţiei lucrărilor. Între cei care refuzau să recepţioneze lucrările se afla şi actualul comandant al aeroportului, Augustin Sava. Deşi lipseau depozitul de carburanţi şi postul trafo, comisia de recepţie nu recomanda constructorului să intre în legalitate, cu tot cu celelalte 21 de lucrări nefinalizate la termen. Documentul consemnează, la pagina 11, şi faptul că în aeroport "se înregistrează scurgeri ale rezervorului de apă şi că se inundă camera pompelor". Este prima menţiune făcută cu privire la pericolul pe care îl poate genera existenţa apei în noua construcţie.

La aproape doi ani de la prima recepţie a lucrărilor, la 21 aprilie 2009, Comisia verifică din nou stadiul lucrărilor. Sesizând gravitatea situaţiei, preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch (FDGR), se retrage din comisie, lăsând locul vicepreşedintelui CJ, Constantin Şovăială (PDL). Dar, din motive care vizau aceleaşi deficienţe sesizate în urmă cu doi ani, comisia decide din nou amânarea recepţiei până la data de 14 mai 2009. În procesul-verbal nr. 4.658 încheiat la 21.04.2009 se consemnează că "la inspecţia vizuală a lucrărilor au fost sesizate acumulări de apă, în partea de nord, la ambele capete ale pistei".

Acestea au condus la tasarea straturilor de pământ aduse pentru prelungirea pistei ÅŸi, în consecinÅ£ă, "mărirea rosturilor de dilataÅ£ie a unor plăci betonate până la 50 mm". La rândul său, Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), prin adresa 9441/15.04.2009, lansează o serie de avertismente legate de siguranÅ£a în exploatare a Aeroportului Sibiu. AACR semnala acumularea de apă ÅŸi, pentru prima oară, se vorbea despre "prezenÅ£a apei în canalele de vizitare ale instalaÅ£iilor electrice". Mai mult, Autoritatea Aeronautică consemna ÅŸi "tasarea terenului în zona căminelor de canalizare ÅŸi balizaj, unele denivelări din banda pistei".

După un alt an, la data de 26 mai 2010, tot în absenţa preşedintelui CJ Sibiu, este dat un nou termen final de execuţie, pentru data de 26 august 2010. Pentru ca activitatea comisiei să meargă ceas, conform sloganului impus de administraţia FDGR, la 26 mai 2010, structura comisiei de recepţie a fost modificată, aşa încât Consiliul Judeţean avea patru membri, Aeroportul Sibiu - trei, Primăria Sibiu - trei, iar firma germană care a asigurat managementul lucrării - cinci. Chiar şi aşa, comisia a constatat alte zeci de deficienţe la terminalul de pasageri, la turnul de control şi la clădirea aeroportului. Aspectul legat de inundarea acestuia şi a reţelei electrice este din nou consemnat, astfel că, la pagina 5, se arată că "acestea sunt inundate", dar, din nou, nimic despre absenţa depozitului de combustibili.

Comisia nu a consemnat nimic nici despre apariţia, din cauza acumulărilor de apă, a florei şi faunei acvatice la capătul pistei, motiv pentru care o serie de operatori aviatici au reclamat ciocnirea aparatelor de zbor cu păsările.

Cât de mândră este comunitatea sibiană, nimeni nu ştie cu precizie. Cert este că primul care a vorbit public despre problemele existente la Aeroportul Sibiu, prof. univ. dr Corneliu Bucur, a fost executat imediat. PDL a dispus, în urmă cu câteva zile, excluderea din partid şi automat din funcţia de consilier judeţean. "Este de neacceptat să investeşti zeci de milioane de euro şi să nu reuşeşti nici la trei ani să ai lucrarea la cheie cu toate obiectivele realizate. Aici, interesele sunt uriaşe", declară Bucur. Din calitatea de consilier judeţean, a solicitat, în numeroase rânduri, autorităţilor locale documentele care să ateste faptul că pentru lucrare au fost executate studiile geo, studii care ar fi arătat că Aeroportul Sibiu stă pe o falie de argilă cu o grosime de 7 m, care nu permite absorbţia apei şi care ar fi trebuit să determine o proiectare specială a construcţiei.

Cât priveÅŸte lipsa depozitului de carburanÅ£i, "aceasta poate fi lămurită numai de Curtea de Conturi sau organele de anchetă penală", crede fostul consilier judeÅ£ean Corneliu Bucur, singurul dispus să vorbească cu cărÅ£ile pe faÅ£ă despre afacerea "Aeroportul Sibiu".

Sava: "Cablurile de balizaj pot funcţiona şi în apă"

Despre pericolul generat de inundarea reţelelor electrice, care poate duce până la căderea reţelei de balizaj şi coordonare a zborurilor, directorul Aeroportului Internaţional Sibiu, Augustin Sava, încearcă să vorbească pe ocolite. Ca subordonat al Consiliului Judeţean Sibiu, Augustin Sava şi-a schimbat poziţia avută în 2007.

Sava susţine, printr-un comunicat de presă, că "s-au efectuat drenaje care să rezolve problema acumulărilor, din păcate insuficiente, şi la această dată se pune în operă drenajul care să rezolve definitiv problema acumulărilor de apă". Mai mult, "cablurile de balizaj sunt în apă, dar există garanţia dată de constructor că aceste cabluri au capacitatea să funcţioneze în apă", susţine comandantul Augustin Sava.

Despre absenţa terminalului de combustibil, Sava declară că acesta nu a mai fost construit din cauză că nu au mai ajuns banii alocaţi investiţiei. "În limita banilor putea fi construit doar un terminal la dimensiuni insuficiente", ca şi cum Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Sibiu nu au semnat un împrumut de peste 100 de milioane de euro pentru toate dotările şi utilităţile necesare. "Comunitatea sibiană poate fi mândră de realizarea acestui obiectiv, dar observăm că, mai nou, toată lumea se pricepe nu numai la fotbal şi politică, ci şi la aviaţie", finalizează comandantul Sava.


http://www.jurnalul.ro/stire-special/ae ... 51031.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 11 Aug 2010 08:51 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Prefectul de Sibiu, afaceri pe centură

Firma Conelt, a cărei unic acţionar este prefectul de Sibiu, a subcontractat mai multe lucrări de la constructorii celor două secţiuni ale şoselei de centură.

O sursă de contracte pentru diverse persoane cu funcţii publice din judeţul Sibiu o reprezintă şoseaua de centură a oraşului, ce ar fi trebuit finalizată de aproape patru ani.

O parte din fondurile de peste 100 de milioane de euro alocate proiectului va ajunge şi în conturile firmei Conelt, a cărei unic asociat este prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea (PDL). Administrator al firmei este soţia prefectului, Lucica Trihenea.

50.000 de euro

Proiectul centurii Sibiului a fost împărţit în două: o secţiune cu profil de autostradă de 14,8 km şi o secţiune cu 2,4 km profil de autostradă şi 3,6 km profil de drum naţional, cu o singură bandă pe sens. Lucrările la a doua secţiune au început abia în primăvara aceasta, iar firma Conelt a fost deja contractată, fără a fi însă făcute publice aceste informaţii.

Firma Conelt a căpătat "experienţa" lucrului pe centură încă de anul trecut, de fapt, când a început lucrările de relocare a reţelelor de apă de pe traseul secţiunii întâi.

"E vorba de două subtraversări şi alte două lucrări de protecţie a unor reţele de apă. Nu au fost lucrări ample. Valoarea lor nu a depăşit 50.000 de euro. Firma a fost aleasă pentru că lucra şi la secţiunea întâi", ne-au declarat oficiali ai companiei Vectra Service, constructorul celei de-a doua secţiuni a centurii.

Trihenea: "Care e problema?"

Prefectul Sibiului recunoaşte că firma Conelt e a lui şi spune că a şi fost reclamat la premierul Emil Boc pentru aceste contracte.

"La fiecare şase luni, fie presa, fie persoane anonime, reclamă aceste lucruri: săparea de şanţuri în subantrepriza marilor antreprenori, lucrări luate la a treia mână în subantrepriză. Care e problema?", susţine prefectul Trihenea.

Lucrează ieftin

Potrivit reprezentanţilor firmei Geiger şi Max Boegl, constructorul secţiunii întâi, Conelt a mai primit recent un contract pentru montarea a peste 60 de microstaţii de epurare.

Edwald Brandner e directorul de proiect din partea consorţiului Max Boegl - Geiger, angajat în 2008 să finalizeze secţiunea întâi a centurii Sibiului.

"Nu ştiu despre perioada de dinainte mea, nu pot vorbi dacă au fost sau nu presiuni. Dar de când sunt eu nu au fost astfel de chestiuni pentru angajarea unei firme sau a alteia. Firma Conelt a fost aleasă pentru că a venit cu o ofertă cu un preţ mic, suntem mulţumiţi până acum de lucrări. Pentru mine e important că am primit aprobarea consultanţei pentru această firmă şi lucrările respective", a declarat Brandner.

La rândul lui, prefectul Trihenea se plânge că nu sunt lucrări de mare profit. "Ştiu de aceste contracte de la directorul executiv al firmei Conelt. Nu trec nici de două ori pe trimestru pe la firmă, decât pentru acele obligaţii de acţionar care privesc cartea funciară sau alte astfel de chestiuni. Chiar nici nu ştiu, dar l-am întrebat în treacăt, noi cu ce rămânem după ce cumpărăm acele tuburi? Cu montajul şi cu munca în noroi", conchide Trihenea.

Prefectul Sibiului mai spune că nu ştie care este valoarea lucrărilor pe care le execută firma la care este asociat unic. "Nu cunosc. Dar acela e scump, materialul care e dat tot de ei. Trece prin subcontractor, la care se întoarce contravaloarea produsului şi firma rămâne cu montajul", conchide Constantin Trihenea.

Alţi clienţi celebri

Lucrări de subcontractare a primit şi firma Delia Com, deţinută de soţia primarului din comuna Slimnic, Virgil Şoroştinean. De pe raza comunei respective, constructorii secţiunii întâi aduc sute de mii de metri cubi de pământ de umplutură.

Printre subcontractorii secţiunii întâi se numără şi firma de transporturi Total N.S.A., deţinută de fratele consilierului judeţean Dumitru Domnariu, principalul finanţator al PDL Sibiu.

PORTOFOLIU

Lucrări publice de milioane de lei

•În anul 2007, licitaţiile publice câştigate de firma Conelt (înfiinţată în 1991) însumau 500.000 de lei.
•Un an mai târziu, valoarea însumată a lucrărilor era de 3,58 milioane de lei, fără TVA.
•Din anul 2009, de când Constantin Trihenea a devenit prefect, firma Conelt a început să câştige în ritm susţinut lucrări publice. Cel mai mare contract, de 1,3 milioane de lei, a fost încheiat în iulie 2009 pentru servicii de întreţinere a clădirilor Transelectrica.
•Ultima licitaţie câştigată de Conelt, pentru construcţia unei baze sportive în Sălişte, a fost adjudecată pentru suma de 672.000 de lei. Nu în ultimul rând, firma Universal Construct Market, în care prefectul Constantin Trihenea deţine 81% din acţiuni, este principalul furnizor de materiale de construcţii al instituţiilor publice din judeţul Sibiu.


http://www.evz.ro/detalii/stiri/prefect ... 02842.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 11 Aug 2010 10:27 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Primarul Piedone spală străzile în timp ce plouă!

Primarul sectorului 4 din Capitală este obligat de Curtea de Conturi să returneze la stat banii aruncaţi pe fereastră. Ploaia l-a „băgat“ la apă pe primarul Cristian Popescu Piedone. Curtea de Conturi a constatat că aleile din sectorul 4 figurau ca fiind spălate fix în zilele în care ploua.

Cristian Popescu Piedone trebuie să verifice toate plăţile pe care le-a făcut pentru stropirea străzilor din zona pe care o păstoreşte. El este obligat şi să calculeze eventualele prejudicii şi să recupereze sumele plătite nejustificat.

Aceste măsuri i-au fost impuse de Curtea de Conturi, la 25 ianuarie 2010, după ce inspectorii au descoperit - în urma unui audit financiar pentru anul 2008 - mai multe nereguli în cheltuirea banilor publici. „Plata nelegală a sumei de 9.490 de lei efectuată către REBU S.A. prin decontarea unor servicii de stropire a străzilor neefectuate de societate, având în vedere că în zilele respective şi în intervalul orar în care s-au decontat aceste servicii a plouat", se arată în procesul-verbal al comisarilor. Totuşi, în timpul auditului, aceste plăţi, considerate nelegale, de 9.490 de lei, şi dobânzile aferente de 845 de lei, au fost încasate de la REBU şi au fost virate la buget.

Sporuri fără număr

Cele mai grave nereguli găsite de Curtea de Conturi- Camera de Conturi la Primăria Sectorului 4 vizează plăţi necuvenite, în sumă totală de 3.538.283 de lei (aproximativ 830.000 de euro), reprezentând sporuri salariale neprevăzute în actele normative în vigoare.

AceÅŸti bani au reprezentat: prime de vacanÅ£ă luate de 27 de salariaÅ£i - personal contractual (23.313 de lei), sporul de stabilitate primit de 56 de salariaÅ£i - personal contractual ÅŸi 163 de funcÅ£ionari publici (420.970 de lei), sporul de confidenÅ£ialitate de care au beneficiat 135 de salariaÅ£i - personal contractual ÅŸi 245 de funcÅ£ionari publici (688.664 de lei), indemnizaÅ£ie pentru Å£inută acordată pentru 135 de salariaÅ£i - personal salarial ÅŸi 245 de funcÅ£ionari publici (1.562.587 de lei) ÅŸi indemnizaÅ£ie de participare la comisiile de licitaÅ£ie pentru 29 de funcÅ£ionari publici ÅŸi 6 salariaÅ£i.

Totalul acestor sume, considerate de Curtea de Conturi ca fiind acordate fără temei legal, este de 3.538.283 de lei, şi include sporturi brute în valoare de 2.798.169 de lei, la care se adaugă contribuţiile angajatorilor achitate de Primărie, în sumă totală de 740.114 de lei.

Uniformele care nu există

Primarul Piedone a reclamat raportul chiar la Curtea de Conturi, însă contestaţia i-a fost respinsă. Curtea a arătat că acordarea sporului de stabilitate nu a avut temei legal şi că angajaţii Primăriei nu pot beneficia de bonusuri pentru confidenţialitate întrucât acestea se dau doar unor categorii restrânse de personal -angajaţi în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, Administraţia Prezidenţială, CNSAS, şi în câteva ministere.

În ceea ce priveşte indemnizaţia de uniformă, Curtea a arătat că de aceasta nu beneficiază decât funcţionarii publici care, potrivit legii, sunt obligaţi să poarte uniformă în timpul serviciului, iar angajaţii Primăriei care au primit acest spor nu se încadrează în categoriile menţionate de lege.

Contestaţia edilului

Popescu Piedone a contestat la Tribunalul Bucureşti raportul Curţii de Conturi. El cere anularea actului prin care i se cere să recupereze sporurile salariale date angajaţilor.

„Este evident că în cazul în care nu s-ar mai continua plata sporurilor salariale către personalul contractual din cadrul Primăriei Sectorului 4, atunci ar exista riscul ca primarul să fie tras la răspundere pentru neîndeplinirea obligaÅ£iilor contractuale", a explicat Piedone magistraÅ£ilor. El a mai atras atenÅ£ia că recuperarea acestor bani nu este sigură, deoarece trebuie să facă cereri în instanÅ£ă împotriva propriilor angajaÅ£i.

„Ne supunem la riscul a 400 de acţiuni formulate pe rolul instanţelor de judecată, la cheltuieli reprezentând onorarii pentru avocaţi, taxe de timbru şi altele", mai arată Piedone.

Åžofer policalificat

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost în centrul unui scandal în 2008 după ce a ieşit la iveală că edilul obţinuse, în 2007, permisul de conducere cu ajutorul poliţiştilor şpăgari din Argeş. Piedone a reuşit „performanţa" de a lua examenul auto pentru cinci categorii în doar o singură zi. La 25 septembrie 2007, Piedone a devenit „argeşean" cu acte în regulă, după ce şi-a făcut mutaţia la un prieten, în comuna Priboieni.

S-a înscris la examenul auto, iar la 19 octombrie a luat examenul la nu mai puţin de 5 categorii. Astfel, Piedone a devenit şofer cu permis pentru motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, camion şi camion cu remorcă. La 24 octombrie 2007 - după ce s-a văzut cu permisul auto în buzunar - Cristian Popescu a redevenit bucureştean. După izbucnirea scandalului privind obţinerea ilegală a permiselor de conducere în Argeş, permisul i-a fost suspendat.

Buletinul meteo, arma Curţii de Conturi

Buletinul meteorologic a mai fost folosit de către inspectorii Curţii de Conturi şi la descoperirea unor ilegalităţi în activitatea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), în mandatul actualului director, Radu Popa.

Una dintre afaceri se referea la o serie de lucrări de semănare de gazon în Capitală. Potrivit inspectorilor Curţii de Conturi, firma contractată de ALPAB, SC Bytza Garden SRL (ce figurează pe Registrul Comerţului ca neavând angajaţi şi cu profit zero), a emis, în decembrie 2009, trei facturi pentru plata lucrărilor efectuate.

Valoarea totală: 212.776 de lei, echivalentul a 53.000 de euro. Conform documentelor din contabilitatea ALPAB, recepţia lucrărilor a fost efectuată în zilele de 22 şi 23 decembrie 2009.

În acea perioadă însă, Capitala se afla îngropată sub strat de zăpadă. „În zilele respective, grosimea stratului de zăpadă în Bucureşti era de 16-18 centimetri", preciza raportul Curţii de Conturi. Bogdan Florea, patronul firmei care a pus iarba miraculoasă, confirma pentru „Adevărul", în luna mai, existenţa mai multor contracte încheiate între firma sa şi ALPAB. Cât despre recepţie, acesta se declara o victimă a uitării: „Era zăpadă în Bucureşti? Nu-mi aduc aminte de aşa ceva".


http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 69144.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 11 Aug 2010 21:49 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Ce probleme au de fapt politicienii romani, in timp ce tara se scufunda in mizerie?
Semnificatiile morale ale implanturilor de silicon.

http://www.realitatea.net/pocora-implan ... 28945.html

ANI declanşează războiul silicoanelor. Pocora vs. Frunda: Implanturile nu fac femeile uşoare

Deputata PNL critică o serie de declaraţii ale senatorului UDMR Frunda Gyorgy, care a comparat ANI cu o femeie de moravuri uşoare.

“Nu pledez pentru implantul cu silicon, dar nici nu cred că un astfel de gest transformă o femeie dintr-o candidată “la bal” într-una de moravuri uşoare. Cunosc câteva femei, mame, doamne respectabile care şi-au făcut implant cu silicon şi care nu merită o astfel de vorbă! Lor, şi tuturor femeilor, ar trebui ca domnul senator să le adreseze scuze! Ba mai mult, aş avertiza că sunt femei care folosesc implantul cu silicon din raţiuni medicale (proteze), iar acest lucru nu le face mai puţin frumoase sau serioase!”, scrie Cristina Pocora pe blog.
Citeşte şi Frunda: ANI nu este o femeie de dus la bal, ci una de dus, noaptea, în liziera pădurii.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 14 Aug 2010 08:23 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Aşa vreţi “să câştigăm Ardealul” ... domnule primar?

Piteştiul are uriaşa şansă de a accesa 38,8 milioane Euro, bani nerambursabili prin programul operaţional regional. Ideile lui Pendiuc de a investi banii sunt de apreciat, numai că echipa de "specialişti" care a întocmit proiectele de finanţare lasă de dorit. Din cauză că proiectele nu au fost însoţite de toate documentaţiile necesare, ADR Sud Muntenia, organismul care verifică eligibilitatea proiectelor, a solicitat foarte multe clarificări. Păi cu astfel de specialişti la care domnul primar "ţine" riscăm să pierdem milioane de euro.

Ce greşeli s-au făcut ?

- activităţi care trebuiau să aibă aceeaşi durată aveau timp de execuţie diferiţi;
- nu s-au corelat achiziţiile publice cu bugetul proiectului;
- "Certificarea cererii de finanţare" nu a fost completată cu data;
- nu s-au transmis toate CV-urile ÅŸi fiÅŸele de post ale echipei de management;
- nu s-a clarificat lungimea totală de străzi care se doreşte a fi modernizată (în cererea de finanţare apare o lungime de 3.920 m iar în certificatul de urbanism 4.505 m).

Pentru astfel de erori minore (doar câteva pe care le-am enumerat) Piteştiul riscă să piardă finanţări importante. Oare aceştia sunt bugetarii pe care îi plânge Pendiuc că nu trebuie să fie daţi afară?


http://www.ghidulocatarului.ro/press_de ... ar-33.html


Attachments:
Pendiuc.jpg
Pendiuc.jpg [ 18.23 KiB | Viewed 4710 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 27 Aug 2010 00:10 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Tuturor "corigentilor", le recomand un articol care ne face sa radem si sa plangem in acelasi timp. Sa radem, pentru ca ridicolul birocratiei noastre depaseste orice imaginatie. Sa plangem, pentru ca este de fapt viata noastra in cauza.
Quote:
Moarte dosarului cu şină!
[...]
Haideţi să ne luăm la trântă pe termen lung cu birocraţia. Să ucidem lent, dar sigur, dosarul cu şine, acest coşmar al românului dintotdeauna şi de pretutindeni. Acum câteva luni, când am fost la Casa de Pensii să închei un contract cu ei, în calitate de PFA, m-am trezit într-un birou plin de doamne cu pixuri în mână. Nu cu computere, cu pixuri. În jurul lor, pe lângă birouri, mormane imense de dosare. Cu şină sau fără. Mie mi-au cerut cu şină, cu doar jumate din coperta I (ştiţi, sunt şi de-alea cu coperţile întregi). Fără dosarul ăla nu aveam nici o şansă, nu existam, nu puteam încheia nici un contract. M-am dus cuminte şi l-am cumpărat. Am semnat o hârtie, doamna funcţionară a încopciat-o şi a pus dosarul peste unul dintre teancuri. Ţin minte că am plecat îngrozită de ideea că dosarul s-ar putea pierde. Cu întrebarea “Da’ dacă l-a pus peste teancul greşit? Dacă l-a pus peste mormanul de dosare fără şină? Dacă l-a pus peste dosarele de deces şi vine cineva, peste o săptămână, să mă îngroape cu forţa?”. M-aş fi simţit mult mai liniştită dacă mi-ar fi introdus datele într-un computer. Dar de unde computer? Poate doamna aceea nici nu ştie să folosească unul.


Articolul intreg la:

http://www.simonatache.ro/2010/08/26/mo ... i-cu-sina/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 29 Aug 2010 15:20 
Offline

Joined: Wed 24 Oct 2007 21:27
Posts: 30
Din ciclul: Ai nostrii(PDL) e mai buni ca ai lor!
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Directorul_Electrica_Transilvania_Nord-_Cati_wati_are_1_Mw-_Sa_intreb_la_Bucuresti_0_323968153.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 08 Sep 2010 19:37 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56055
Proiectul Iohannis de vînzare a unor copii mici şi fragezi, cu organele din ei intacte

Îl credeam neamţ serios, cum serioase sînt toate lucrurile pe care au pus mîna coetnicii săi în Transilvania. Aflu că lucrurile nu stau chiar aşa. Că în spatele lui Iohannis nu se ascunde cel mai bine administrat oraş din România, care a dat o capitală culturală Europei, ci proiectul real de vînzare în Canada a fraţilor Iliuţ din Răşinari.

În spatele lui Iohannis nu stăteau Honterus, Roth, Honigberger, Teutsch sau alţi saşi transilvăneni de vază, ci cuplul canadian Arlene Dianne Roger şi Alain Roger, venit cu plasa în România, la cumpărat de copii mici, din familii destabilizate sau, dacă se poate, din case fără mamă şi tată.

Fraţii Elena-Maria, de 7 ani, Vasile, de 5 şi Anca, de 3 fac parte din ultima categorie, iar Anda Ma­ria Scutelnicu, în vîrstă de patru luni, este un ghinionist copil din flori.

Cei patru sînt înfiaţi de cuplul canadian, iar Klaus Iohannis, pe atunci inspector şcolar, face oficiile de traducător şi intermediar. Povestea se consumă în primul an după Revoluţie şi ar fi pă­rut una de fapt divers, dacă numele lui Iohannis n-ar fi fost traficat de cele mai simandicoase feţe ale eşichierului politic, pentru a forma în jurul reputaţiei sale un guvern raţional, care să dea României şansa de-a ieşi din glod. În tot acest timp, primarele Sibiului nu a încetat să umble cu fofîrlica, negînd că s-ar fi ocupat de intermedierea traficului de copii români.

Problema e că îna­inte de a ajunge burgmaistărul Hermannstadt-ului, Iohannis a învăţat toate trucurile şi oportunităţile confraţilor săi de peste Carpaţi, pentru a o duce bine. Cred că aţi înţeles că fraţii Iliuţ şi bebeluşul Scutelnicu au dispărut în pămînt, ca şi cum n-ar fi existat nici­odată. Nu ştim cît a luat Iohannis din afacerea asta, dar proiectul său de intermediere a vînzării de copii a mai cunoscut cîteva episoade.

Strîns cu uşa, Iohannis a recunoscut că a lucrat pentru canadieni, dar va ascunde adevărata sa relaţie cu aceştia. Da, secretul proiectului Iohannis era următorul: dacă Ceauşescu i-a vîndut pe nemţi en-gros, iată că a venit un german pe nume Iohannis, care i-a vîndut pe români endétail.


investigatii@catavencu.ro

1.09.2010
http://www.catavencu.ro/proiectul_iohan ... 15494.html


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 11 Sep 2010 17:51 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Cine spunea Justitia Romana nu isi face treaba cu seriozitate?

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara ... 67306.html

Un timişorean de 30 de ani, tatăl a doi copii, a fost condamnat la un an de închisoare de Judecătoria Timişoara pentru că a furat două sticle de cinci litri pline cu apă de la o fântână.

Doru Iosif Şerban, de 30 de ani, a furat în martie 2009 o geantă dintr-un automobil parcat în în zona Modern din Timişoara. El a luat o piatră şi a spart geamul maşinii, fugind cu prada: o geantă în care se aflau două sticle cu apă. "Erau zece litri de apă, nici nu am putut să fug cu geanta, că era prea grea. Proprietarul m-a văzut, a strigat după mine şi m-am oprit. Mi-a fost ruşine că am furat, dar eram disperat. De câteva luni rămăsesem fără loc de muncă şi eu şi nevasta mea, care lucrase la o fabrică. Am doi copii şi aveam credite de 20.000 de euro, ratele erau neplătite, nu mă angaja nimeni şi eram disperat. Nu ştiu nici acum ce a fost în capul meu când am spart maşina aia", a spus Doru Iosif Şerban.

Proprietarul maşinii nici măcar nu a vrut să depună plângere la poliţie împotriva lui Doru Iosif. Cu toate acestea judecătorii l-au arestat preventiv pentru 30 de zile, în primăvara lui 2009, dar ulterior au hotărât să-l cerceteze în libertate. Doru Iosif a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, în luna martie, iar zilele trecute a avut primul termen la recursul care se judecă la Tribunalul Timiş. "Sper să nu fac închisoare pentru zece litri de apă. Sper să câştig recursul", a spus Doru Iosif.

"Este aberant să arestezi un om preventiv pentru că a furat zece litri de apă. Şi mai aberant este să îl condamni apoi la închisoare cu executare. Omul s-a angajat imediat după furt la o alimentară unde lucrează şi acum. Încearcă să îşi plătească ratele şi să aibă grijă de familia sa. Ştie că a greşit şi regretă fapta. O să mergem până la instanţa care constată că pedeapsa este disproporţionată în raport cu fapta", a spus Carmen Obîrşanu, avocatul lui Doru Iosif Şerban.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 16 Sep 2010 22:33 
Offline
User avatar

Joined: Wed 18 Jul 2007 15:09
Posts: 2032
Location: Brasov
Jocurile politice lovesc si spitalele brasovene. In poza pe care am realizat-o ieri, se poate vedea Spitalul Judetean, acoperit pe partea din fata de acest mesaj:


Attachments:
P9157761 [800x600].jpg
P9157761 [800x600].jpg [ 100.13 KiB | Viewed 4514 times ]
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 207 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group