TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Fri 29 Mar 2024 02:46

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Stiri diverse
PostPosted: Mon 04 Aug 2014 10:57 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
A fost semnat contractul de execuţie pentru noua pistă a Aeroportului din Oradea

După cinci ani de la primul document depus la Ministerul Transporturilor, a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor pentru noua pistă a Aeroportului Oradea.

Până la finele lunii octombrie 2015, firma austriacă SC Porr Construct, câştigătoarea licitaţiei, va trebui să finalizeze lucrările de extindere şi modernizare a suprafeţelor aeroportuare la Aeroportul Oradea.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat abia după ce Curtea de Apel Oradea se va pronunţa asupra contestaţiilor depuse de două dintre firmele participante la licitaţie, primul termen de înfăţişare fiind 22 octombrie 2014.

“Firmele care au depus plângere la Curtea de Apel nu au solicitat suspendarea procedurilor. Astfel, noi suntem obligaţi să semnăm contractul de execuţie, iar ordinul de începere al lucrărilor îl vom da după pronunţarea Curţii de Apel Oradea. Totodată, am solicitat judecarea în situaţie de urgenţă a cauzei”, a precizat, în Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului.

Firma câştigătoare s-a angajat să închidă Aeroportul doar pe durata a 59 de zile, acest lucru urmând să aibă loc în primăvara anului 2015. În cazul în care acest termen nu se respectă, pentru fiecare zi în care aeroportul va rămâne deschis se vor percepe penalităţi de 50.000 de euro.

“Sperăm să începem lucrările în termenul cel mai scurt. Am avut multe probleme, cu contestaţiile e foarte dificil. Nimic nu se face fără contestaţie”, a precizat Klaus Bleckenwegner, administratorul general al SC Porr Construct.

În paralel cu aceste lucrări, se va pregăti şi licitaţia pentru cursele externe subvenţionate, dar şi alte lucrări.

“Pentru programele de finanţare 2014-2020 am depus la Ministerul Transporturilor studiul de fezabilitate pentru terminalul nou, pentru realizarea unui drum perimetral şi pentru o remiză PSI”, a mai precizat Gheorghe Pasc.

Valoarea contractului de execuţie se ridică la 79,9 milioane de lei, fără TVA şi presupune înlocuirea actualei piste cu una nouă, cu lungime de 2.100 m şi o lăţime de 45 m de beton, precum şi cu un coeficient de rezistenţă crescut, un nou balizaj, realizarea unei platforme de îmbarcare – debarcare pentru şase aeronave, a două căi de rulare, respectiv o uzină electrică independentă.

Contractul de finanţare pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Oradea a fost semnat pe 7 februarie 2014 de ministrul Transporturilor Ramona Mănescu. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane lei, din care 85% (adică 96,001 milioane) sunt nerambursabili, de la UE, iar 13% (12,840 milioane) vor fi asiguraţi de la bugetul de stat, restul de 2% fiind contribuţie a Consiliului Judeţean şi a Aeroportului.

http://www.voceatransilvaniei.ro/fost-s ... in-oradea/


Attachments:
Oradea.jpg
Oradea.jpg [ 58.41 KiB | Viewed 12955 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Thu 21 Aug 2014 11:39 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Eurolot, subsidiara companiei naționale din Polonia, intră pe piața din România din luna octombrie a acestui an

Eurolot, subsidiara LOT Polish Airlines, introduce ruta Varșovia - Cluj-Napoca din 27 octombrie și va zbura cu o frecvență de șase zboruri pe săptămână, mai puțin în zilele de duminică.

Anunțul companiei a fost făcut pe pagina de Facebook, iar alături de Cluj-Napoca, Eurolot a mai adăugat trei noi rute de la Varșovia către Chișinău, Zagreb și Stuttgart. Startul la vânzările de bilete pentru zborurile de pe ruta Varșovia - Cluj-Napoca a fost dat pe 20 august.

O simulare în sistemul de rezervări al companiei arată că un bilet dus-întors Cluj-Napoca - Varșovia pentru perioada 27 - 31 octombrie, prețul este de 206 euro/persoană.

Eurolot a fost înființată în 1996 ca subsidiară a companiei naționale LOT Polish Airlines și are o flotă activă formată din 11 aeronave Bombardier Dash 8 Q400, iar cel mai vechi avion nu are încă trei ani. Eurolot zboară spre 27 de destinații din Europa. Statul deține o participație de 62% din Eurolot, iar restul acțiunilor sunt deținute de LOT Polish Airlines, care și-a manifestat cu ani în urmă intenția de a vinde și ultimele acțiuni din Eurolot.


www.economica.net


Attachments:
eurolot.jpg
eurolot.jpg [ 73.76 KiB | Viewed 12927 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Sat 18 Oct 2014 11:00 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Ce împiedică Ryanair să vină la Cluj și ce înseamnă ”monopolul” WizzAir?

Ryanair a pus două condiții pentru a venit la Cluj: o pistă lată de cel puțin 40 de metri și parcare pentru avioane. Prima s-a realizat, dar a doua e în suspans din cauza incompetenței.

Aeroportul Cluj reclamă faptul că firmă privată a întăbulat parcarea avioanelor de la Aeroportul Cluj, cu toate că nu are niciun drept legal în acest sens.

SC AVIATRANS SRL, prin Liviu Oros, a reușit performanța de a întăbula platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo de la Aeroportul Cluj, în suprafață de 8344,83 mp.

Directorul operațional al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, a explicat că procesul a fost câștigat în 2010, dar nici până în ziua de azi Consiliul Județean Cluj nu a făcut demersuri pentru a executa sentința din Dosarul nr. 7498/117/2005 de la Tribunalul Cluj.

Ba mai mult Liviu Oros a ipotecat această suprafață de teren, care se află în interiorul Aeroportului, o zonă de interes strategic.

”Noi nu putem folosi acea suprafață de teren pentru că trebuie să fie autorizată de Autoritatea Aeronautică și nefiind în proprietatea CJ Cluj nu se poate autoriza pentru tranzitul avioanelor pe calea Bravo sau pentru parcare”, a spus Iuliu Pop.

Acesta a explicat că parcarea ar fi extrem de utilă. ”Din decembrie, compania WizzAir va reloca la Cluj cea de-a patra aeronavă și ar fi ciudat să nu avem un loc unde să o parcăm. Nu vrem să ajungem în situația de a trimite aeronava la Târgu Mureș. Suntem într-o situație neconfortabilă”, a spus Iuliu Pop.

În plus, Aeroportul Internațional Cluj se află în negocieri avansate și cu Ryanair, care va veni la Cluj cel mai probabil din vara anului 2015. ”Suntem în tratative avansate pentru a aduce Ryanair. Au cerut pistă cu lățime de 40 de metri și o avem și parcare pentru avioane. Cel mai probabil din vara anului viitor vom avea această companie la Cluj”, a spus Iuliu Pop, la emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara.

Consilierul județean Cluj, Mihai Seplecan, a făcut o deducție pe baza acestor declarații. ”Pot să spun că Ryanair nu vine la Cluj mai repede din cauza incompetenței unor angajați de la Consiliul Județean Cluj, care trebuie să pună în aplicare o sentință din justiție. În plus, WizzAir se apropie deja de 60% monopol la Cluj, având cele mai multe zboruri. Dacă această parcare întăbulată de SC AVIATRANS SRL ar putea fi folosită, ar scădea acest procent prin venirea Ryanair. Pot spune că este un sabotaj al Consiliului Județean Cluj”, a declarat Seplecan.

Iuliu Pop a explicat că, în momentul în care o companie aeriană deține o cotă de 35-40% din zborurile de pe un aeroport, atunci pot apărea probleme. ”Compania deține putere foarte mare și dictează prețul. La Cluj, WizzAir are 60% și va crește cu alte patru zboruri pe care le introduce în următoarele luni”, a mai spus Pop.

Acesta a mai spus că, dacă ar fi concurență pe destinații, prețurile vor scădea. ”Din acest motiv negociem aducerea la Cluj a altui operator privat low-cost”, a încheiat Iuliu Pop.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a fost invitată la emisiunea de joi seara, dar invitația nu a fost onorată.


http://www.stiridecluj.ro/economic/ce-i ... ul-wizzair


Attachments:
cj.jpg
cj.jpg [ 13.11 KiB | Viewed 12861 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Thu 30 Oct 2014 09:11 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Polonezii de la Eurolot renunţă la zborul Cluj-Varşovia înainte de inaugurare

Potrivit informaţiilor apărute pe site-ul aeroportului clujean “într-un comunicat, compania aeriană poloneză Eurolot anunţă suspendarea deschiderii rutei Cluj-Napoca -Varşovia de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj începand cu data de 27 octombrie 2014, adică din sezonul de iarnă. Pentru mai multe detalii pasagerii sunt rugați să contacteze compania aeriană accesând website-ul www.eurolot.com”.

Zborul care ar fi urmat să lege Clujul de capitala Poloniei ar fi asigurat legături cu alte 33 de destinaţii, inclusiv una peste ocean, la New York. „Am decis să nu mai inaugurăm noua rută din motive economice. Performanţele în privinţa vânzărilor de bilete pe această rută au fost sub aşteptările noastre. Din păcate, am remarcat un interes scăzut din partea pasagerilor pentru această rută, în ambele pieţe, poloneză şi română. În plus, nici previziunile de viitor din punctul de vedere al pasagerilor şi financiar pentru viitorul apropiat nu erau promiţătoare”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Karolina Bursa, purtător de cuvânt al companiei Eurolot.

În prezent de pe aeroportul clujean au zboruri şase companii, dintre care cinci străine (Wizz Air, Lufthansa, ABC Air Hungary, Silver Air şi Vueling). În total din Cluj-Napoca sunt plecări către 24 de destinaţii externe, ce le mai multe către Italia, Spania şi Germania.


http://transilvaniareporter.ro/actualit ... naugurare/


Attachments:
Aeroport-International-Cluj-Napoca.jpg
Aeroport-International-Cluj-Napoca.jpg [ 200.75 KiB | Viewed 12844 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Mon 17 Nov 2014 09:41 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Clasamente.


Attachments:
CHT-W14-Europe.png
CHT-W14-Europe.png [ 33.4 KiB | Viewed 12804 times ]
CHT-W14-Asia.png
CHT-W14-Asia.png [ 35.19 KiB | Viewed 12804 times ]
CHT-W14-NAmerica.png
CHT-W14-NAmerica.png [ 38.07 KiB | Viewed 12804 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Sun 09 Aug 2015 14:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Lista liniilor aeriene care au interdictie in spatiul UE.


Attachments:
list_en.pdf [422.04 KiB]
Downloaded 638 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Wed 30 Sep 2015 08:37 
Offline
User avatar

Joined: Tue 18 Oct 2005 08:49
Posts: 56066
Silviu wrote:
Clasamente.


Attachments:
Top 20 Aviation.jpg
Top 20 Aviation.jpg [ 90.63 KiB | Viewed 12304 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stiri
PostPosted: Wed 30 Sep 2015 11:29 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7774
Clasament după ce? După nr. de avioane, după nr. de călători? Că dacă era pe criteriul siguranţei, ar fi trebuit să fie şi TAROMul printre ele, că a avut un singur accident în ultimii 25 ani.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group