TTT (Transport-Travel-Tourism)

Silviu Sîntea's page
It is currently Thu 28 Mar 2024 16:04

All times are UTC + 3 hours




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Filme cu si despre tren
PostPosted: Thu 04 Dec 2008 23:10 
Trenul apare in filme mai des decat transportul urban, chiar daca ultimul figureaza poate mai des ca fundal de filme. Actiunea multor filme se petrece in trenuri si pe langa acestea.

Iata cateva filme "cu tren" pe care le-am vazut:

Runaway Train (1985) - Un film care nu ar trebui ratat de nimeni, daca nu ma insel si nominalizat la Oscar. O distributie excelenta si o actiune pe masura.
Doi condamnati (Jon Voight si Eric Roberts) evadeaza dintr'o inchisoare de maxima securitate si ajung intr'un tren (de fapt un set de 4 locomotive) al carui mecanic face infarct. Trenul scapa de sub control, in timp ce compania feroviara face tot posibilul sa evite orice pericol, iar seful inchisorii face tot posibilul sa-si recupereze detinutii.
Merita vazut.
Mai multe despre el aici: http://www.imdb.com/title/tt0089941/

34-e Skoryy (Fire on the Eastern Express 34) (1981) - Un film sovietic, despre un tren care ia foc in timp ce urca un munte, iar in spatele sau liniile sunt scoase pentru reparatii. Vagoanele care au luat foc sunt decuplate de restul trenului pentru a nu se extinde incendiul si o iau la vale, calatorii ramasi in ele fiind in pericol sa moara arsi de vii sau cand trenul va deraia. In cele din urma, oamenii sovietici :twisted: reusesc sa rezolve problema, nu fara sacrificii, dar actiunea e mai realista decat a altor filme americane.
http://www.imdb.com/title/tt0081967/

Cassandra Crossing (1976) - Cu toate ca este considerat un film bun si joaca actori mari in el (Sophia Loren, Ava Gardner, Burt Lancaster si altii), nu mi-a placut prea mult acest fim.
Un grup de teroristi ataca un centru unde se afla virusi si sunt contaminati. Unul reuseste sa scape de autoritati si se urca in tren unde raspandeste virusul. Autoritatile (care inseamna si neutrii elvetieni, si occidentalii nemti si esticii polonezi) iau hotararea sa trimita trenul pe un pod care are toate sansele sa cada cu el, ceea ce si face. Cei din tren reusesc sa salveze o parte din calatori. Actiunile armatei omoara mai multi oameni decat virusul insusi, care il rapune doar pe teroristul ranit, in timp ce efectele sale sunt minime si temporare fata de restul pasagerilor.
http://www.imdb.com/title/tt0074292/

Disaster On The Coastliner (1979) - In ciuda numelui, nu se produce niciun dezastru in film. Un fost mecanic preia controlul unui tren si al sistemelor de comunicatii si comanda a trenurilor si pune trenul pe aceeasi linie cu un alt tren care venea din sens opus si in care se afla si sotia vicepresedintelui SUA. El doreste sa forteze astfel compania sa-si recunoasca vinovatia pentru un accident in care familia lui si-a pierdut viata. El obtine acest lucru, dar actiunea pe cont propriu a unor pasageri si personalului din tren este pe punctul de a produce un dezastru.
Un film care nu este extraordinar, dar merita vazut, mai ales ca cineva l-a pus pe youtube.
http://www.imdb.com/name/nm0809550/

Der Todeszug (Castor) (1999) - Un film german despre un terorist care preia controlul unui tren care transporta deseuri radioactive pentru a se razbuna pentru moartea fiului sau intr'un accident legat de un astfel de transport. Pe traseul trenului, ecologistii incearca sa-l opreasca, autoritatile incearca si ele s'o faca dar teroristul ameninta cu detonarea incarcaturii radioactive, o serie de incidente legate de traficul feroviar costa viata unui ostatic, dar in cele din urma un militar ajunge in tren si decupleaza vagonul cu ostaticii, in timp ce mecanicul sare din tren, iar teroristul ramane cu bomba, pana cade in apa de pe un pod pe care armata il arunca in aer. O actiune mai realista decat a filmelor americane cu acest subiect, dar filmul este cam greu de gasit.
http://www.imdb.com/title/tt0219358/


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Dec 2008 09:48 
Under Siege 2: Dark Territory (1995) (ro - Captivi in Tren)- Dupa parerea mea cel mai bun film cu trenuri si cel mai bun film al lui Steven Segal.
Teroristi captureaza un tren de pasageri in mijlocul muntilor americani, tin pasagerii ostateci si cotroleaza un satelit ce poate produce cutremure, santajand guvernul american. Personajul principal, expert in anti-terorism, se aliaza cu un insotitor de vagon pentru a lupta cu teroristii. Acestia pun trenul pe aceeasi linie cu un marfar de cisterne, ciocnirea are loc dar ostatecii sunt salvati iar satelitul distrus.

Death Train (1993) - Cam aceeasi poveste ca mai sus, dar cu Pierce Brosnan, Patrick Stewart si Alexandra Paul in rolurile principale, actiunea in Europa.

Derailed (2002) - Cam aceeasi poveste ca mai sus, doar ca mult mai slabut si cu Van Damme in rolul principal, trenul e remorat de un 060-DA, actiunea in Europa.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Dec 2008 11:12 
Offline

Joined: Fri 04 May 2007 08:51
Posts: 15
Location: Bucuresti
Transsiberian (2008)

Un film decent, nici nemaivazut nici slab, ca actiune, insa foarte interesant datorita subiectului abordat: un el si o ea fac o calatorie de la Beijing la Moskva cu transsiberianul. Evident, apar in scena niste recuperatori rusi, cei doi se imprietenesc cu alta pereche, care se pare ca furasera niste bani de la recuperatorii mentionati mai sus, ceva incurcaturi din situatia creata. Fie si numai pentru filmarile cu trenul, locomotivele si atmosfera din transsib merita vazut!

http://www.imdb.com/title/tt0800241/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Dec 2008 15:34 
Midnight Meat Train - Horror :

In fiecare seara pasagerii ultimului metrou erau dusi pe o linie secundara si asasinati de catre un tip misterios ce lucra intr-o macelarie pe timp de zi. Un fotograf realizeaza toate acestea si incearca sa il urmareasca pe asasin. In tren acesta vede tot felul de scene macabre. Intr-un final si el este capturat iar restul va las pe voi sa urmariti :P

Mirrors - Horror:

Filmul nu este foarte mult filmat prin preajma trenurilor doar la inceputul acestuia actiunea se deschide cu un tip ce alearga prin statia de metrou Piata Romana (Lennox Street in film) si se pot vedea doua trenuri Bombardier trecand prin statie.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Dec 2008 15:43 
Daca nu ma insel, Derailed foloeste scene din Runaway Train: scena cu ciocnirea trenului cu ultimul vagon al unui marfar, o scena de pe un pod de lemn si scena cand trenul trece printr'un tunel blocat de niste porti.

Un alt film cu tren este si Horror Express (1972), cu Cristopher Lee si Telly Savalas. Un cercetator descopera o fosila inghetata a unui om preistoric si o transporta in Europa cu Transsiberianul. Fosila este insa un extraterestru care se poate transfera in corpul altor fiinte si ucide oameni pentru a le lua memoria pentru de a gasi o posibilitate sa se intoarca in spatiu.
http://www.imdb.com/title/tt0068713

Thomas The Tank Engine & Friends (1984-2007?) - un serial de animatie despre trenuri si locomotive. A fost difuzat o perioada pe Cartoon Network.
http://www.imdb.com/title/tt0086815/


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 05 Dec 2008 18:00 
Offline

Joined: Mon 01 Oct 2007 17:54
Posts: 3297
Sa nu uitam Orient Express-ul, dupa Agatha Christie...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 08 Dec 2008 06:25 
Offline
User avatar

Joined: Sat 26 Apr 2008 15:11
Posts: 24
Location: Bucuresti
Pacificatorul [cu Marcel Iures]

http://www.220.ro/trailer/Pacificatorul ... FJ0oGK7ak/

Discovery Channel Ultimate Trains

http://www.youtube.com/watch?v=H2hhMY94VHA

Mister Bean Rides Again

http://www.youtube.com/watch?v=KsgJC6brhgc


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 08 Dec 2008 10:27 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 20:28
Posts: 245
Location: Brasov
Mi s-ar fi parut mai interesant sa vorbim despre filmele romanesti in care actiunea se petrece in tren sau in care apar trenuri.
Dintre aceste filme, multe dintre ele fiind fresce ale unei lumii de mult disparute in care predomina normalul si CFR chiar insemna ceva, nu doar o oaie numai buna de muls in scopuri proprii, reamintesc:

Titanic Vals (1964) - mai tineti minte cand pleaca in calatorie la Bucuresti nea Spirache cu familia, la deputatie....
Expresul de Buftea (1978)
Fructe de padure (1983) cu cateva imagini ale liniei inguste de la Comandau.
Eu, Tu si Ovidiu (1977) sunt cateva imagini din gara Constanta.
Trenul Fantoma (1933) film cu Tony Bulandra
Mireasa din tren (1979) film cu Radu Gheorghe si Aurora Leonte.

Astept si de la voi completari cu alte filme...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 08 Dec 2008 23:44 
Offline

Joined: Mon 03 Jul 2006 12:39
Posts: 610
Location: Bucuresti, Militari
Ecranizarile dupa schitel lui Caragiale, "Dl. Goe" si "Bubico" - actiunea se petrece doar in interior, nu exista trenuri filmate din exterior.
"La capatul liniei" (nu mai stiu proportia in care apar trenuri), "Balanta" aparitii episodice de material rulant - o scena cu transbordare din cauza unui pod afectat de ape.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 09 Dec 2008 00:40 
Offline

Joined: Tue 07 Aug 2007 21:34
Posts: 12
Location: Brasov
Si in Capcana Mercenarilor - regia Sergiu Nicolaescu - sunt cateva scene interesante cu un tren.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 09 Dec 2008 10:22 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 20:28
Posts: 245
Location: Brasov
Am uitat eu ieri de:

Orient Express in regia si cu Sergiu Nicolaescu.

Melodii, melodii (1978) cu Margareta Paslaru, Cornel Constantiniu.
Imagini cu trenuri din Gara de Nord si gara Fetesti.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 11 Dec 2008 16:02 
Offline

Joined: Tue 17 Jul 2007 23:30
Posts: 14
Si mai era si serialul "Ochii care nu se vad".

Alte filme romanesti:

"Portile albastre ale orasului"
"Prin cenusa imperiului"
"Steaua fara nume"(195?)
"Fata morgana"(1983)
"Reconstituirea"(1968)
"Casatorie cu repetitie"(1985) - scena de inceput cu Gara de Nord, apoi alta in gara Obor, plus inca una in gara Peris(??) cu un vagon 26-26
"California dreaming"(2007) filmat pe linia Bucuresti - Oltenita
"Razboi in bucatarie"(1998)
"Tunelul de la capatul tunelului"(1998)
"Padurea spanzuratilor"(1964)
"Cuibul de viespi"(1988)
"Cel mai iubit dintre pamanteni"(1993)
"Iarba verde de acasa"(1977) - scena de inceput, cu un personal pe linia Golesti - Cimpulung(Halta Mioveni, mai exact)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 22 Oct 2011 18:04 
Offline

Joined: Mon 03 Jul 2006 12:39
Posts: 610
Location: Bucuresti, Militari
Din alte timpuri





Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 31 Oct 2011 17:37 
Offline

Joined: Fri 09 Oct 2009 23:39
Posts: 7
Location: Targoviste / Bucuresti
Sunt cateva documentare destul de bine puse la punct despre accidente feroviare majore:
http://en.wikipedia.org/wiki/Seconds_From_Disaster

In aceeasi nota recomand si:
http://natgeotv.com/uk/air-crash-investigation


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 29 Dec 2011 19:40 
Offline
User avatar

Joined: Sat 26 Apr 2008 15:11
Posts: 24
Location: Bucuresti
un western despre constructia caii ferate transamericane



Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group