TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Mon 19 Apr 2021 12:11

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sat 24 Jan 2009 12:15 
Astazi a fost reintrodus un tramvai de epoca in braila.Tramvaiul a fost primit cadou din Austria si a fost renovat de Braicar.Tramvaiul este tip H2 si circula pe linia 21 pe data de 24 si 25 ianuarie,el circuland numai in zile de sarbatoare!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat 23 May 2009 20:14 
Ei bine astazi brailenii au avut placuta surpriza sa se intalneasca cu tramvaiul de epoca.Acesta a fost scos pentru o sedinta foto la care au luat parte mai multi oameni.Tramvaiul a oprit de foarte multe ori lasandu-se fotografiat si filmat de toti oamenii ce erau incantati sa il vada.Inca un lucru pe care l-am observat la el este acela ca a primit o placuta cu traseul 21 lipita pe acel cadran pe care il au si tramvaiele E1.Precizez ca oameni nu au putut calatori cu el dar au putut sa il fotografieze si sa il filmeze.Mai jos va postez o mica parte din pozele pe care i le-am facut acestui tramvai astazi.Inca un lucru important, pe care trebuie sa-l mentionez este acela ca tramvaiul a fost scos doar in intervalul 17:30:19:00 (pana la dep. Radu Negru si retur spre Vidin unde este garat)


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 13 Aug 2009 21:15 
Cu prilejul Zilelor Municipiului Braila(14-16 august) astazi 13.08.2009 a fost scos din depou celebrul Tramvai de epoca (H2 nr. de parc 2008).Tramvaiul a facut o cursa tur-retur de la Depoul Vidin-Depoul Radu Negru.Din pacate lumea nu prea a stiut de aparitia le strada a acestui tramvai fapt ce a dus la cursa spre Radu Negru la o prezenta mai mica a celor ce doreau sa se plimbe cu tramvaiul de epoca.Din fericire la retur lumea a venit in numar mai mare sa se plimbe cu tramvaiul de epoca mai ales ca aceasta calatorie este gratis!Pentru a detalia mai multe voi scrie cu liniuta impresiile de calatorie,nemultumirile si sfaturi.
-Spuneam mai sus ca lumea nu prea a stiut de acest eveniment , vinovata fiind Primaria care s-a multumit in a scrie programul Zilelor Orasului pe pagina de internet a orasului si am mai vazut un articol ce preciza intr-un colt despre acest eveniment(in Ziarul Arcasu).Din fericire pentru doritori ii informez ca maine 14.08.2009 Tramvaiul va fi scos iar incepand cu ora 11:00 si va efectua o cursa tur-retur pe traseul 21(traseu pe care este scos acest tramvai mereu)
-pe langa rolul de a incanta ochiul Brailenilor si a le aminti de vremurile perioadei interbelice acest tramvai a mai avut rolul de "postas" , in el aflanduse 5 tineri cu pliante ce le distribuiau calatorilor dar si in statiile Braicar unde coborau la oameni si ii invitau in tramvai si la Serbarile Orasului ce incep Vineri.
-In Parcul Monument tramvaiul a mai avut o pauza de 2 minute timp in care vreo 10 copii s-au adunat sa admire tramvaiul si au fost poftiti in tramvai impreuna cu alti doritori.Mai precizez ca alte pauze mai lungi au fost luate la Statia "Telefoane"(pe sensul spre Radu Negru) si la Depoul Radu Negru.
-Interiorul este foarte frumos si bine ingrijit iar in salon sunt expuse cateva fotografii ce ilustreaza primele tramvaie brailene dar si istoria tramvaiului(fotografii ce le-am expus si eu pe forum la topicul lor).Am mai apreciat ca s-a optat ca vatmanul sa fie imbracat ca pe timpul strabunicilor dar din pacate tin sa spun ca acest tramvai nu prea are ce cauta pe actualele linii de tramvai ce ii pot aduce defectiuni.Un lucru bun ar fi construirea unei lunii specilae prin Centrul Istoric dar cum noi traim vremuri de criza se pare ca tramvaiul va circula tot pe actualele linii.O certitudine ce v-o pot confirma este ca dupa ce va fi scos si maine dimineata tramvaiul va mai iesi la iarna unde s-ar putea sa mai avem parte de o surpriza si anume scoaterea tramvaiului bar(fostul MAN 259) care este la depoul Vidin.
-Pe langa pozele cu interiorul acestui tramvai si exteriorul sau va voi mai prezenta maine o serie de poze ce le voi realiza pe tot traseul tramvaiului si voi pune pe forum si link-uri cu filmari ale tramvaiului "antic".


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 13 Aug 2009 21:16 
..continuam cu exteriorul. :)


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 14 Aug 2009 15:17 
Ziua de 14 august a adus brailenilor iar pe strada Tramvaiul de epoca.In comparatie cu ziua de ieri se pare ca astazi au fost multi doritori ce au dorit sa simta parfumul anilor de inceput de secol XX.In tramvai nu mai erau acei 5 tineri ce distribuiau pliante ci o doamna(cred ca de la Primarie) impreuna cu doua adolscente ce faceau poze oamenilor si dadeau copiilor esarfe invitandu-i la o serie de manifestari dedicate lor ,ce urmeaza a se desfasura in aceste zile festive.O alta noutate a fost aceia ca tramvaiul a intrat in Depoul Radu Negru unde au urcat si cativa angajati care s-au minunat de tramvai.Tot in depou am dat peste cativa muncitori ce au participat la restaurarea tramvaiului,unul din ei chiar a povestit celor prezenti cata munca a depus la acest tramvai.Tot de la ei si de la vatman am aflat ca tramvaiul mai beneficiaza si de incalzire lucru ce m-a uimit.Dupa ce a petrecut 10 minute prin depou tramvaiul a iesit iar pe traseu , indreptandu-se spre Depoul Vidin.La Parcul Monument au urcat si cateva echipe de filmare de la diferite televiziuni deci astazi avem ocazia sa vedem si la televizor tramvaiul timpului.Mai jos aveti cateva poze din zecile pe care i le-am realizat astazi acestui tramvai iar peste cateva zile voi posta si link-uri cu filmuletele dedicate acestui tramvai.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 21 Aug 2009 13:28 
SA vedem si un articol al Primariei Braila referitor la ultima iesire a Tramvaiului Timpului:

"În cadrul Zilelor Municipiului Brăila, brăilenii s-au putut bucura şi de o plimbare cu un tramvai de epocă austriac, restaurat cu măiestrie şi profesionalism de către o echipă de specialişti a Braicar. Construit în 1928 - 1930 şi restaurat prin anii '60, tramvaiul a reîntinerit la Brăila, pentru această operaţiune fiind nevoie de 3 - 4 luni. Perioadă în care, adevăraţi artişti în meserie au luat “la mână” mii de piese şi subansamble ale tramvaiului, păstrând intacte dotarea, structura etc. şi designul tramvaiului. După cum ne-a declarat dl. ing. Cornel Săndulescu, directorul general al SC Braicar, acest tramvai este de-acum al Brăilei, iar alte patru bucăţi asemănătoare se află în lucru pentru Austria, valoarea lucrărilor de restaurare costând cinci miliarde lei (130.000 euro). În Tramvaiul timpului dar şi pe traseu, oamenii au avut numai cuvinte de laudă pentru ineditul călătoriei dar şi părerea de rău că Brăila (primul oraş din ţară, acum peste 100 de ani, cu tramvai electric) nu are un muzeu al acestuia. De fapt, nu avem nici măcar un exemplar din primele excavatoare şi rulouri compresoare realizate la IUG Progresul; o machetă a primului cargou realizat la Şantierul Naval a ajuns la fier vechi (măcar să fi fost donată Palatului Copiilor), iar tradiţia militară a Brăilei nu este nici ea marcată peste ani (că tot nu mai avem armată) printr-un muzeu de profil. Cum, în condiţii vitrege de spaţiu, are marina militară “de Dunăre”.
Apropo de Tramvaiul timpului: poate la o viitoare “ieşire”, se va şti mai exact traseul şi orarul acestuia, iar derbedeii nu vor mai îndrăzni să se urce din mers, pe tampoanele tramvaiului..."You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 24 Nov 2009 15:13 
Luni , 30 noiembrie 2009 va anunt ca la Braila va fi scos Tramvaiul de epoca , cu ocazia Zilelor Patronului spiritual al Municipiului si al Zilei Nationale a Romaniei.Tramvaiul va circula pe traseul 21 incepand cu ora 15:00 pana la 17:30!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 11 Dec 2009 12:17 
Pe 30 noiembrie 2009 brailenii au avut ocazia sa se plimbe cu Tramvaiul de Epoca , ce a fost scos pe traseul 21 in intervalul orar 15:00-17:00.Cei ce au urcat in acest tramvai au fost intampinati de cateva fete imbracate in rochii asemanatoare celor de la inceput de secol XX , acestea impartind pliante cu diferite evenimente culturale ce se desfasoara in Braila.Mai jos voi posta cateva poze de la acest eveniment.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 29 Jan 2010 12:30 
Pe 23 ianuarie 2010 brailenii au avut iar prilejul de a calatori cu bine cunoscutul tramvai de epoca.Acesta fost scos in intervalul orar 16:00-17:30 pe traseul 21 dar din pacate vremea nu a tinut cu organizatorii iar tramvaiul nu s-a bucurat de o asa atentie ca in alte dati.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 20 Aug 2010 10:14 
Tramvaiul de epoca a putut fi revazut in zilele de 18 si 19 august (intre orele 18:00 si 20:00) pe traseul 21, celebrul tramvai fiind scos la initiativa unei firme de bere care si-a promovat cu aceasta ocazie o celebra serbare care poposeste si in Braila intre 20 si 22 august a.c.De aceasta data am fost surprins sa vad cum multi braileni stiu de acest tramvai, ba chiar am gasit si cativa oameni care il asteptau in mod special pentru a se plimba cateva statii de dragul vremurilor trecute.Ca o parere de incheiere as spune ca si de aceasta data "gargarita de epoca" a Braicar-ului a facut o impresie buna iar personalul a avut grija ca fiecare calator sa coboare multumit!


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 19 Dec 2010 14:30 
Stie cineva daca ,,Tramvaiul de epoca'' va circula de Craciun?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 19 Dec 2010 17:43 
Nu prea exista fonduri si vointa pentru scoateea acestui tramvai, deci mai mult ca sigur nu va fi scos de Craciun!


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group