TEX, 22.04.2007
http://www.transilvaniaexpres.ro/index. ... icol=47511
SUNT NEMULTUMITA DE CONDITIILE DE PE LINIA 5 BARAT"
Vreau sa atrag atentia asupra conditiilor in care se calatoreste pe linia 5 barat (aceasta linie de troleibuz circula pe partea cu Bulevardul Grivitei, pana la Stadion in Bartolomeu). De un an de zile (aproape de cand s-a introdus aceasta linie RAT Bv) circul cu acest troleibuz si sunt total nemultumita. Nemultumirea mea e si a altor persoane care tac si inghit umilintele celor de la RAT Bv.
1. Pe aceasta linie de mijloc de transport in comun, foarte, foarte rar sunt introduse troleibuze sau autobuze mai noi.... deci, in mare parte se circula cu troleibuze care scartaie din toate incheieturile si care dupa parerea mea trebuia scoase de mult timp din uz. Uneori ai impresia ca nu o sa ajungi viu la destinatie, pentru ca se intampla sa le sara captatoarele si de cate 2-3 ori pe traseu (vorbesc de timpul cat ma aflu eu in acest troleu, adica 6 statii); usile nu se inchid, iarna, intrau si vantul si tot frigul.
2. Al doilea aspect super neplacut este faptul ca nu se respecta orarul de circulatie - adica, se intarzie (sau se vine prea repede) sau uneori chiar nu se mai vine deloc. La un moment dat, in decembrie sau ianuarie, nu mai stiu exact, era un sofer apostrofat de calatori, care inghetasera afara si asteptasera mai bine de o ora troleul. Soferul, spunea ca el nu are nici o vina, ca sa ne adresam Primariei, ca ea a aprobat infiintarea acestei linii de transport, ca el nu are nici o vina, daca nu sunt masini destule, ca ar trebui suplimentat numarul masinilor...
3. Intr-adevar, aceasta linie de transport, ii ajuta foarte mult pe calatorii care locuiesc in cartierul Astra si sunt nevoiti sa ajunga pe Bulevardul Grivitei. E singura alternativa pusa la dispozitie celor care vor sa ajunga din Astra la Stadionul Tineretului.
4. Acest 5 barat, e plin de muncitori si tigani care isi cara materiale de constructii, saci intregi cu caramizi si lemne (asta e chiar contraventie, conform regulamentului de circulat cu mijloace de transport in comun - si daca s-ar face niste razii din partea politiei comunitare macar i-ar mai linisti si pune la punct pe tigani). Daca ati vedea la ora 17.40, cand trece pe Grivitei, e incarcat cu tigani si muncitori care ocupa toate locurile din spatele troleului, iar femeile se urca saracele, cit mai aproape de cabina soferului, iar daca gasesc un loc liber se pot considera multumite. De multe ori, femeile care sunt imbracate mai "rasarit" sunt luate la misto de muncitori si tigani, li se aduc tot felul de comentarii, ca iti vine sa chemi Politia Comunitara.
Eu sunt total, total nemultumita si suparata, pentru ca neavand auto propriu, depinzand de acest troleibuz, sunt obligata sa inghit umilinta si batjocura celor de la RAT Bv.!!! Platesc luna de luna un abonament care la cost e identic cu cel care se achita pentru restul liniilor de transport pentru o luna (35 RON), si va spun sincer, pe langa acesti bani sunt nevoita sa mai cheltui si pe bilete, pentru ca, repet nu se respecta programul de circulatie sau chiar se ignora. Ma gandesc ca e ca in jungla, iar nemultumirea mea sporeste, vazand ca pe linia lui 16 (trece pe Grivitei), sunt numai autobuze noi, curate... etc... Ma intreb cum oare pe alte linii se poate circula ca in Europa, civilizat, iar pe altele nu... din contra, e plin de mizerie, nesimtire, huliganism, rea vointa ?! Se intampla sa trimita controlul si de cate 2-3 ori pe saptamana consecutiv, dar sa faca ceva pentru imbunatatirea conditiilor NIMIC!!!