TRANSPORT PUBLIC

Transportul public din Romania si din lume. Unicul forum cu informatii corecte, oficiale!
It is currently Sat 08 May 2021 20:17

All times are UTC + 3 hours
Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon 23 Jul 2007 20:17 
Parerea mea este ca cel mai pozitiv aspect este modernizarea parcului si a infrastructurii de tramvai.

La fel din partea personalului (soferi etc) se vede ca se occidentalizeaza majoritatea renuntand la injuraturi certuri cu calatorii, condus agresiv, ascultat manele etc. Greu, dar suntem pe drumul cel bun :)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 23 Jul 2007 20:48 
Aspectul pozitiv, volens nolens este tendinta de innoire completa a parcului. O sa vina si aerele conditionate si tot ce trebuie.
In legatura cu calea separata...Chiar si la ce s-a facut acum se poate adauga o bordura mica, iar pe linia asfaltata sa circule autobuzele si acolo unde este cazul si troleele. De exemplu de la Pasaj Victoria cu Dr. Felix autobuzele liniei 182 pot circula nestingherite impreuna cu tramvaiul, avind evident prioritate la executarea manevrei de la stinga, la Str. Dreapta. Deasemenea pe aceste benzi as da voie si taxiurilor, ca deh, si ele fac parte din transportul in comun, nu? Exemplele pot continua.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 23 Jul 2007 21:47 
Aspectele pozitive ale RATB sunt:
 • Modernizarea caii de rulare (minus prezenta maripila)
 • Intentia de construire a unor tramvaie mai moderne (Bucur LF), care sper sa iasa bine, pana la urma
 • Modernizarea tramvaielor cu podea joasa
 • Autobuze si troleibuze noi (minus partea cu A/C)
 • TeoreticSistemul de taxare
 • Deschiderea catre public, fara de care ajungeau oamenii sa inchirieze apartamente cu vedere la garaje si depouri, prietenii stiu de ce
 • Mai sunt si altele, pe care nu le vedem, pentru ca ni se par normale.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 23 Jul 2007 22:30 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 11:25
Posts: 53
Location: Sector 1 Bucuresti
la ultimul punct vin eu si punctez cateva aspecte ..

disparitia ciorchinilor de calatori de pe scarile si tampoanele mijloacelor de transport in comun.

conditiile de transport s-au imbunatatit odata cu aducerea tramvaielor SH care aveau incalzire, in paralel cu introducerea de radiatoare si aeroterme pe cele autohtone.

controlorii sunt parca mai corecti :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 23 Jul 2007 22:33 
Disparitia calatorilor de pe scari si tampoane este datorata:
 • reducerii drastice a activitatii industriale in fabrici gigantice
 • decalarii orarelor de lucru pentru diferite categorii de salariati
 • cresterea numarului si a posibilitatilor de cumparare de masini personale
 • unei oarecare imbunatatiri a frecventei si a conditiilor de calatorie


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 27 Sep 2007 22:22 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 10:03
Posts: 255
Location: Drumul Taberei
As dori sa le multumesc celor de la Ratb pentru achizitionarea autobuzelor mercedes(desi nu au Ac si vara in 126 imi curgea apa pe coloana vertebrala mai rau ca la dus,dar sunt mai sigure si moderne decat dac-urile si ikarusuri-le),pentru casarea DAc-urilor care chiar poluau imens,dar si pentru achizitionarea troleibuzelor irisbus citelis(asemeni in vederea casarii dac-urilor si sauer-urilor).
Un lucru care m-a incantat in drum spre liceu marti:in 226 (#1199) soferul a dat drumul la radio in autobuz :D ..la inceput am crezut ca visez,dar dupa ce mi-am dat seama ca e ceva real m-am bucurat...de asemenea,avea un afis pe geamul dintre salon si spatiu soferului in care era pus un anunt legat de o colaborare intre o ce fundatie din strainatate,scoala generala nr.132 si ratb prin care sa se atraga atentia la regurile care trebuiesc respectate in autobuz :D (curatenie,nedistrugerea componentelor din autobuz,etc).
Sper sa aud in continuare numai de vorbe bune despre RAtb si sper sa se accentueze aceasta ideea de modernizare a parcului RAtb,dar si calatorii sa aiba grija de interiorul acestora :!: :!:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 29 Oct 2007 22:40 
Un lucru frumos din partea soferilor din linia 336 este ca de cand s-a reluat traficul la Complex Apusului majoritatea anunta vocal inainte de penultima statie unde autobuzul face dreapta pe Apusului ca autobuzul circula la Complex Apusului.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 31 Oct 2007 10:16 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 10:03
Posts: 255
Location: Drumul Taberei
Ieri la pranz la intersectia Schitu Magureanu cu Stirbei Voda a avut loc o intamplare care ma lasat cu zambetul pe buze.
Eram intr-un 268(#4222) si stateam la semafor.Soferul se tot uita in stanga si deodata a inceput sa claxoneze la o fata la vreo 14 ani de pe trotuar care si-a pierdut niste bani(n-am vazut suma).Fara rost:fata nu auzea deoarece era cu castile de la ipod in urechi. :(
Si se face verde...soferul,claxonat de ceilalti din spate a placat ,dar nu inainte de a le spune lucratorilor de le stirbei voda care se aflau langa acest incident ca fata aceea si-a pierdut banii...
Deznodamantul nu l-am vazut si nici nu cred ca-l voi afla...oricum gestul soferului a fost frumos :D .

De altfel,joi pe 25 octombrie,cand a fost prima zi cand 126 a inceput sa circule pe la Drumul Taberei 34,soferii foloseau microfonul petru a anunta calatorii de deviere :D .


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 31 Oct 2007 22:06 
Tin sa laud RATBul pentru ca cel putin pe cele mai noi vehicule Mercedes Citaro si Irisbus Citelis de cand este vremea mai rece caldura este functionala si este foarte placut in interior. Abia astept sa se apropie sarbatorile sa auzim din nou colindele in difuzoarele Mercedesurilor :)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 31 Oct 2007 22:15 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 10:03
Posts: 255
Location: Drumul Taberei
Marian Andrei wrote:
Tin sa laud RATBul pentru ca cel putin pe cele mai noi vehicule Mercedes Citaro si Irisbus Citelis de cand este vremea mai rece caldura este functionala si este foarte placut in interior. Abia astept sa se apropie sarbatorile sa auzim din nou colindele in difuzoarele Mercedesurilor :)


E o remarca buna :D ,dar din pacate seara cand se lasa frigul umbla tot felul de ciudati in ele ca sa se incalzeasca :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 15 Apr 2008 23:24 
Soferii RATB cu putin mai civilizati odata ce au trecut pe vehicule noi, au inceput sa dea drumul la muzica, am observat chiar ca la vedera femeilor cu carucioare in statie lasa autobuzul/troleibuzul pe o parte (retin 5327 pe linia 62). Instalatiile de incalzire in noile vehicule in general au mers iarna. Mai e de lucru la capitolul comunicare sofer - public calator, dar suntem pe drumul cel bun.

Un alt aspect pozitiv este introducerea controalelor pe linia 41 fapt care a dus la respectarea vitezei admise si curselor fara a se mai creea goluri imense de vagoane. Si aici mai e totusi de lucru.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 16 Apr 2008 11:42 
Asta cu lasatul autobuzului si cu muzica era si in DAFuri. Chiar si in Rocar pe la inceputuri, dar nu se mai auzea nimic dela jumatate spre spate din cauza motorului.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 16 Apr 2008 16:28 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 11:25
Posts: 53
Location: Sector 1 Bucuresti
Nu vad de ce, odata cu aparitia autobuzelor Mercedes, sa nu se introduca tinuta obligatorie pentru soferii lor. Nu se mai poate invoca nici o scuza de genul "e prea frig/cald"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 16 Apr 2008 21:32 
Offline

Joined: Mon 03 Jul 2006 12:39
Posts: 610
Location: Bucuresti, Militari
Cand au aparut DAFurile, soferii aveau tinuta obligatorie, camasa, cravata, evenutal un pulovar sau vesta (pe 104 era asa). Cand ITB era "tanar si viguros" erau obligatorii uniformele, soferii cu chipiu, la fel si taxatoarele si controlorii aveau uniforma. E totusi o institutie, un operator mare de transport. Companiile aviatice de ce au uniforme, comandantii de nave si avioane de ce au uniforme? Prin alte parti soferii au uniformele in asa fel incat ii confunzi cu politistii - au tot felul de insemne dispuse identic - lucru valabil indiferent de linie urbana su interurbana (mai ales in State). Pe masinile noi vezi numai tricouri, treninguri, rar cate o tinuta decenta.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 16 Apr 2008 21:56 
Offline
User avatar

Joined: Tue 23 Oct 2007 13:53
Posts: 236
Location: Bucuresti (Vest), Drumul Taberei
Uniforme au fost propuse de mai multe ori si cine isi mai aduce bine si pe linia 41 la reinaugurare toti cunductorii (vatmanii) au fost luni bune imbracati cu pantaloni si costum iar apoi cel putin camasa. Unii dintre ei au mai pastrat ceva timp stilul, acum se intalneste foarte rar.

Totusi, problema uniformei mi se pare infima pe langa problemele cu care se confrunta RATB in speta lipsa sigurantei calatorilor si vehiculelor. Paza este inexistenta iar supravegherea video este de-abia la inceput. Supra-aglomerarea este si ea o mare problema. Cand aceste probleme vor mai fi rezolvate poate ca are sens sa ne simtim lezati si de conduita sau impresia lasata de angajatii companiei. Nu trebuie uitat in ce stare deplorabila se afla depourile si garajele. La asa conditii, asa intretinere si asa oameni cu asa atitudine.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 04 Jun 2008 22:08 
Offline
User avatar

Joined: Mon 12 Mar 2007 10:03
Posts: 255
Location: Drumul Taberei
Un plus din plin din partea mea pentru RATB pentru cumpararea celor 500 de autobuze Mercedes Citaro 2 cu AC :D .
Desi unii soferi nu-l folosesc,as dori sa-l laud pe soferul de pe #4722(fostul #4225,care iarna ma punea sa mor de frig in 122 :evil:),tura de dupa-amiaza,pentru ca ieri seara,cand eram la Piata Romana,a facut anuntz la microfon pentru a se inchide geamurile pentru a da,astfel,drumul la AC. :D ,dar si Autobazei Militari deoarece soferi au fost instruitzi sa dea drumul la AC.
Felicitari Autobazei Ferentari si sper sa aiba grija de aceste noi autobuze,la fel cum au facut la inceput cu Citaro 1,dar pacat ca s-au "pierdut" pe parcurs :( !


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 19 Jun 2008 11:08 
Pe siteul RATB a aparut o harta si un ghid al liniilor cu facilitati pentru persoane cu dizabilitati. Nu apar decat troleibuzele si autobuzele, la tramvaie fiind doar linia 41 cu aceste facilitati si aici inca nu este total sau macar jumatate.

Ghidul liniilor:
http://www.ratb.ro/index.php?page=stire&id_stire=113

Harta liniilor:
http://www.ratb.ro/download/harti/xxxx.pdf


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 08 Aug 2008 14:22 
Colaborare intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

Vineri, 08 August 2008

In baza Protocolului de cooperare incheiat intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, de prevenire si combatere a faptelor antisociale, in vederea crearii unui climat de ordine si siguranta in mijloacele de transport public si a sanctionarii abaterilor savarsite, conform normelor in vigoare, in data de 7.08.2008 a avut loc o actiune de verificare a modului in care se achita contravaloarea taxei de calatorie de catre publicul calator.

Actiunea s-a desfasurat pe liniile 162 si 163 in zona cartierului Giulesti, in intervalul orar 6:00 � 10:30.

Au fost sanctionate 191 de persoane care calatoreau fara bilet sau abonament; dintre acestea, 65 de persoane au achitat pe loc suprataxa de calatorie, iar pentru 126 de persoane s-au intocmit procese-verbale de contraventie.

Acest gen de colaborarea va continua si in perioada urmatoare.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed 20 Aug 2008 22:46 
Offline

Joined: Sat 09 Feb 2008 22:36
Posts: 2
Astazi a fost placut sa observ odata cu introducerea catorva Citaro 2 pe linia 311 ca unul dintre soferi la Capatul de la Roseti cand unii calatori se urcau si vroiau sa deschida usa a venit personal in salon si spunea oamenilor da nu mai deschida geamurile ca e aer conditionat si a verificat ca toate geamurile sa fie inchise iar pe traseu in vreo 2 staii a vorbit la microfon comunicand ca nu e necesara deschiderea geamurilor fiindca merge aerul conditionat. Aceasta grija este intr-adevar de apreciat. Mentionez ca soferul era pe masina 4813 din tura de dimineata. :) :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 01 Sep 2008 14:45 
A aparut o noua harta generala pe site-ul RATB actualizata la inceputul lunii august.
Incep lucrurile sa se miste. Bine ar fi sa o si modifice de fiecare data cand apar schimbari. De exemplu 11 si 54 nu apar, apare insa 57 si 611.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon 01 Sep 2008 14:50 
Si la "Trasee de tramvaie in modernizare" apar de fapt toate liniile pe care nu se circula la ora actuala, fie ca sunt ele in lucru fie ca sunt doar nefolosite.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 28 Nov 2008 04:54 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7822
Se pare ca controalele cu Militie & jandarmi au devenit ceva obisnuit... ce nu inteleg eu este intervalul orar in care le fac, ca eu din 2005 nu am mai vazut (atunci Militienii si controlorii se plimbau cu Ikarusul #66).

Protocol de cooperare intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti
Joi, 20 Noiembrie 2008

In data de 20.11.2008, intre orele 13:00-19:00, a avut loc o actiune de verificare a modului in care se achita contravaloarea taxei de calatorie in zonele Rahova, Alexandria, Ferentari, Sos. Viilor, Trafic Greu, Razoare. Agentii de control RATB au fost sprijiniti de echipaje mobile de jandarmi. In timpul acestei actiuni, au fost verificate 247 vehicule si au fost aplicate sanctiuni unui numar de 638 persoane gasite fara titluri de calatorie, 217 dintre acestea achitand pe loc suprataxa de calatorie, iar pentru 421 persoane s-au intocmit procese verbale de contraventie. Acest gen de colaborare va continua si in perioada urmatoare.

DEPARTAMENTUL RELATII CU MASS MEDIA


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 28 Nov 2008 10:22 
Am fost eu martor ieri la operatiune, undeva intre statii se opresc toate tramvaiele liniilor care trec in zona (cazul meu 8,11,25) tabara 10-15 controlori, controleaza tot poporu iar cine nu are bilet este dat jos si amendat.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri 28 Nov 2008 10:37 
as remarca ca numarul celor in culpa a fost destul de redus, raportat la numarul de vehicule, as zice nesemnificativ


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu 22 Jan 2009 12:12 
Actiune comuna de control RATB - Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

Joi, 22 Ianuarie 2009

In baza Protocolului de colaborare intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, la data de 21.01.2009, intre orele 13.00-17.00, a avut loc actiunea de verificare a modului in care se achita taxa de calatorie pe mijloacele de transport de pe liniile RATB ce deservesc zonele Ferentari si Militari.
Au fost verificate 153 vehicule si au fost sanctionate 412 persoane, din care 167 au achitat pe loc suprataxa, iar 245 au primit procese verbale de contraventie.

http://www.ratb.ro/


Top
  
 
 Post subject: n
PostPosted: Thu 22 Jan 2009 20:21 
Offline

Joined: Mon 25 Jun 2007 17:43
Posts: 3
Nu stiu ce sa zic in legatura cu aceste actiuni. In sine, pot fi bune. Dar eu iau cazul meu. Am 10 ani de cand sunt in Bucuresti, am facut luna de luna abonament, nu am circulat niciodata fara bilet. In schimb, mi se intimpla sa stau uneori cu zecile de minute prin statii, sa nu pot urca in autobuze, etc. Mentionez insa ca am parte si de lucruri normale in calatoriile cu Ratb. Deci, o concluzie ar ridica numarul concluziilor, asa ca nu are rost. In schimb as aprecia ca juste aceste controale in momentul in care ti se si ofera un serviciu pe masura : benzi separate, frecventa decenta ( in seara asta am stat 15 minute asteptand un 336 spre Apusului - nu a venit nici o masina ). Insa sa nu vedem doar aspectele neplacute...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun 25 Jan 2009 20:55 
Dupa ce la sfarsitul lui 2008 am facut o sesizare la RATB pentru faptul ca dupa repunerea in functiune a afisajelor electronice din statiile liniei 41 acestea nu au mai fost setate sa arate si numele statiei, am primit un raspuns favorabil chiar in ziua in care am constatat ca problema a fost rezolvata (14.01.2009). La ora actuala in toate statiile liniei 41 (exceptie Agronomie si Turda unde inca nu exista afisaje electronice) afisajele sunt setate sa arate si numele statiei. De asemenea am observat ca periodic sunt verificate aceste sisteme iar unde nu mai functioneaza se repun in functiune (cele care sunt stinse se sting din cauza unei sigurante de protectie).

In aceeasi sesizare am deschis si problema statiei Turda unde pe langa lipsa afisajului electronic nu exista refugiu pentru calatori.

Multumiri RATB pentru ca tine cont si chiar rezolva sesizarile in timp util.

Quote:
RATB RA
Nr.INREG:184527/14.01.2009

Stimate domnule Marian Andrei,

In primul rand dorim sa va multumim pentru felicitari si fidelitatea dvs.

De asemenea dorim sa va asiguram ca depunem toate eforturile pentru asigurarea unor servicii de calitate.

Referitor la sugestia dvs. de reamenajare a statiei Turda, va comunicam ca aceasta problema se afla deja in atentia noastra fiind efectuate demersuri in vederea obtinerii avizelor necesare pentru montarea copertinelor.

Gestionarea si inregistrarea tuturor solicitarilor in baza de date ne ajuta in dezvoltarea si aplicarea unor noi strategii, reusind astfel sa fim mai aproape de dvs. - publicul calator, astfel ca si pe viitor nu ezitati sa ne scrieti .

Cu stima,
Serviciul relatii Publice


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 27 Jan 2009 11:52 
Continua actiunea anti blatisti

Code:
Actiune comuna de control titluri de transport RATB - Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

Marţi, 27 Ianuarie 2009

In baza Protocolului de colaborare intre RATB si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, in data de 23.01.2009 a avut loc acţiunea de verificare a modului in care se achita taxa de calatorie pe mijloacele de transport de pe liniile 65, 86, 97, 105 si 780, ce deservesc zona Calea Grivitei.
Au fost verificate 118 vehicule si au fost sanctionate 251 persoane, din care 111 au achitat pe loc suprataxa, iar 140 au primit procese verbale de contraventie.

DEPARTAMENTUL RELATII CU MASS MEDIA


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 27 Jan 2009 12:27 
Offline

Joined: Tue 18 Oct 2005 13:32
Posts: 7822
Poate ar trebui sa se mute si ceva mai ,,central"... sa mai opreasca si autobuze pe Stirbei Voda, ori Dacia.
Apoi, zone unde sigur ,,prind" multi ar fi Piata Ferentari, Piata Giulesti, Heliade intre Vii ori Doamna Ghica (la tramvaiul 21).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue 03 Feb 2009 23:19 
Offline
User avatar

Joined: Tue 23 Dec 2008 21:45
Posts: 4
Location: Bucuresti Sector 4 Alex Obregia(73,242,313)
Vreau sa felicit RATB-ul pentru actiunea impotriva blatistilor
Astazi In 102 la statia Sere toti calatorii au fost dati jos pentru a fi controlati daca au bilete bineinteles oamenii au facut scandal pt ca intarzie la lucru etc. dar este un lucru laudabil din partea Ratb-ului


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 3 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group